İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sorgulamayın, dinden çıkarsınız.

Böyle saçmalıklara inanıp dogma bir şekilde yaşayacağıma kafamı kullanırım, düşünüp gerçeği bulurum.

Hocam mesela bazı hadisler var. Bu hadislerin peygamber tarafından yazıldığına inanmiyorum. Örnek olarak 1-2 hadis örneği veriyorum.
Kuran: O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- şura suresi 11
Hadis: “Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
müslim-iman 302; buhari 97/24, 10/29; hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari’de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkâr eden kafir, bu hadise inanan gerçek Müslüman olacaktır. Allah’a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan hadis yazılmış.

Bu şekilde müslümanları ayıramıyoruz maalesef. Taklidi iman ve tahkiki iman şeklinde iki farklı tür var. Tahkiki iman tabii ki daha makbul lakin içinde Allah inancı olan herkes müslümandır.
Benim kastettiğim o mevzu değil.
Kuran okuyup o kuran'da yazılanları uygulamamaktan bahsediyorum.
Yalan söyleyen,iftira atan birisine gerçek müslüman diyebilir miyiz?

Herkesin bir sınavı vardır. Birisi fakir olarak imtihan yaşar birisi zengin olarak imtihan yaşar. Zengin isterse kadın, kıza, zina yapar vs. şeyler yapar ne de olsa parası var ama fakir hiçbirini yapamaz. Fakirin sınavı haset etmemesi, hırsızlık yapmaması gibi vs. şeyler yani demem o ki. Herkes bir imtihan içerisinde herkes bu dünyada sınava giriyor bu sınav sonucunda herkes hak ettiği yerde olacaktır.

Hadis meselesine gelince sahihliği kesin 6 hadis kaynağı bulunmakta. Bunlara kütüb-i sitte yani 6 kitap da denilmektedir.

Bu kitaplardaki hadislerin sahihliği nettir, zayıf ihtimalle olanlar da ya eklenmemiştir ya da üstüne basa basa belirtilmiştir. Bu kitapların yazarları bir ravi (hadis rivayet eden kimse) bende hadis var diyorsa önce adamı dikkatlice takip ederler, dediklerini uyguluyor mu diye bakarlarmış. Ayrıca ravilerin sunduğu kaynaklar da önemli. Bu nedenle hadis mevzusunda dinen topluca yalan söylemesi mümkün olmayacak kadar raviden de kaynak toplanır. Böylece sahih hadisler toplanmış olur.

Hadisler uydurma değil zira Allah her şeyi Kur'an'da belirtmiş, bunun açıklamasını Allah'ın peygamberine bırakmıştır. Zira Allah'ın emirlerini bizlere ancak bizim gibi bir peygamber en doğru şekilde anlatabilirdi. Hz. Muhammed A.S, Kur'an'ın yeryüzündeki açıklayıcısı olduğu için davranışları birebir uyumludur, ters düşmez ve düşemez.

Aşağıdaki ayetler soruna cevap olacaktır.

Ey iman edenler! Allah ve resulüne itaat edin, söylediklerini işittiğiniz halde ondan yüz çevirmeyin. (Enfal Suresi / 20. Ayet - D.İ.B Kur'an Meali.)

Allah’a itaat edin, peygambere de itaat edin ve tedbirli olun. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki elçimizin görevi açık biçimde tebliğ etmekten ibarettir. (Maide Suresi 92. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali.)

Eski İncil'deki tanrı Allah diyorum sana. Lütfen yazdıklarımı en başından "insan" gibi okuyun.
Kuran zaten bana pislik diyor, sende bana insan demiyorsun iyi mi. Ayrıca hatırlatırım, İncil'e göre Allah yoktur. Zaten İncil'deki tanrı ile Allah'ı bir tutmadım bundan. Asıl siz "insan" gibi anlamaya çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…