İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sorgulamayın, dinden çıkarsınız. 😉

Böyle saçmalıklara inanıp dogma bir şekilde yaşayacağıma kafamı kullanırım, düşünüp gerçeği bulurum.

Bir hadisi inkar etmek doğrudur dinden çıkarır. Ama her Hadise düşünmeden idrak etmeden iman etmek seni müslüman biri yapmaz dediğim gibi okuyarak müslüman olunur bunları idrak ederek müslüman olunur. Haşa eğer her kim ki sorgulamadan bir şeye inanacak olursa onun inandığı din onu reddeder diye rivayet bulunmaktadır. Eğer ben o hadisi reddeder ve manasını sonradan kavrar isem bunda zuhur yoktur çünkü ben o hadisi rabbimin ve resulümün isteği üzerine araştırmış ve bulmuş olurum. Eğer o hadis benim dini görüşüme yatmıyor aklıma mantığıma uymuyor diye reddeder ancak yüce kitabımızın kurallarını ve bilgilerini Allah (c.c.) i reddetmez isem dinden çıkmam ancak bunu söyleyip hadis de reddedilmez en fazla benim gibi fani kullar kanar bunu kalpten yapmak gerekir ve de rabbimizin kalbimizi bildiğinin unutulmaması gerekir ve buna göre hareket edilmelidir.

Hocam mesela bazı hadisler var. Bu hadislerin peygamber tarafından yazıldığına inanmiyorum. Örnek olarak 1-2 hadis örneği veriyorum.
Kuran: O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- şura suresi 11
Hadis: “Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
müslim-iman 302; buhari 97/24, 10/29; hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari’de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkâr eden kafir, bu hadise inanan gerçek Müslüman olacaktır. Allah’a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan hadis yazılmış.

Bu şekilde müslümanları ayıramıyoruz maalesef. Taklidi iman ve tahkiki iman şeklinde iki farklı tür var. Tahkiki iman tabii ki daha makbul lakin içinde Allah inancı olan herkes müslümandır.
Benim kastettiğim o mevzu değil.
Kuran okuyup o kuran'da yazılanları uygulamamaktan bahsediyorum.
Yalan söyleyen,iftira atan birisine gerçek müslüman diyebilir miyiz?

Hocam öncelikle ilginize ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Hocam İslam dininde Allah'ın kurallarına inanır ve kurallara göre yaşarsanız cennete gidersiniz deniliyor. Bu dünya islâmiyette sınav dünyası olarak kabul ediliyor. Fakat her insana aynı adaleti sağlamıyor. Örnek vermek gerekirse 2 tane insan düşünelim. Bu öğrenciler sınavdan geçerlerse cennete gidecekler 1 tanesine 2+2 sorusunun cevabı nedir diye soruyoruz. Bir tanesine türev tarzı çok zor soruluyor soruyoruz. Diyoruz ki bunlar sizin sınavlarınız. Sınavı geçen ve bu verilen sınav sorularına şükreder ve yaparsan seni cennete alacağız diyoruz. İşte burada adaletsizlik doğuyor. Zengin bir insan ve hayatta hiç acı bile yaşamamış bir insan şükreder ve İslam dinene göre yaşarsa cennete gidiyor. 2 dünyada da çok iyi bir hayat yaşıyor. Diğer bir kişi açlık ve sefelat içerisinde yaşıyor. Acı ve açlık çeken kişide şükrederse ve İslam'a göre yaşarsa cennete gidiyor. Fakat fakir olan bu dünyada acı yaşıyor. Neden bir adaletsizlik var?

Herkesin bir sınavı vardır. Birisi fakir olarak imtihan yaşar birisi zengin olarak imtihan yaşar. Zengin isterse kadın, kıza, zina yapar vs. şeyler yapar ne de olsa parası var ama fakir hiçbirini yapamaz. Fakirin sınavı haset etmemesi, hırsızlık yapmaması gibi vs. şeyler yani demem o ki. Herkes bir imtihan içerisinde herkes bu dünyada sınava giriyor bu sınav sonucunda herkes hak ettiği yerde olacaktır.

Hocam biliyorsunuz ki bazı hadisler kuran kitabının ayetleri ile uyuşmuyor. Fakat hadis yazarlarının sözüne göre 1 hadisi inkar etmek dinden çıkarır deniliyor. Bazı hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Hadis meselesine gelince sahihliği kesin 6 hadis kaynağı bulunmakta. Bunlara kütüb-i sitte yani 6 kitap da denilmektedir.

Bu kitaplardaki hadislerin sahihliği nettir, zayıf ihtimalle olanlar da ya eklenmemiştir ya da üstüne basa basa belirtilmiştir. Bu kitapların yazarları bir ravi (hadis rivayet eden kimse) bende hadis var diyorsa önce adamı dikkatlice takip ederler, dediklerini uyguluyor mu diye bakarlarmış. Ayrıca ravilerin sunduğu kaynaklar da önemli. Bu nedenle hadis mevzusunda dinen topluca yalan söylemesi mümkün olmayacak kadar raviden de kaynak toplanır. Böylece sahih hadisler toplanmış olur.

Hadisler uydurma değil zira Allah her şeyi Kur'an'da belirtmiş, bunun açıklamasını Allah'ın peygamberine bırakmıştır. Zira Allah'ın emirlerini bizlere ancak bizim gibi bir peygamber en doğru şekilde anlatabilirdi. Hz. Muhammed A.S, Kur'an'ın yeryüzündeki açıklayıcısı olduğu için davranışları birebir uyumludur, ters düşmez ve düşemez.

Aşağıdaki ayetler soruna cevap olacaktır.

Ey iman edenler! Allah ve resulüne itaat edin, söylediklerini işittiğiniz halde ondan yüz çevirmeyin. (Enfal Suresi / 20. Ayet - D.İ.B Kur'an Meali.)

Allah’a itaat edin, peygambere de itaat edin ve tedbirli olun. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki elçimizin görevi açık biçimde tebliğ etmekten ibarettir. (Maide Suresi 92. Ayet / D.İ.B Kur'an Meali.)

Eski İncil'deki tanrı Allah diyorum sana. Lütfen yazdıklarımı en başından "insan" gibi okuyun.
Kuran zaten bana pislik diyor, sende bana insan demiyorsun iyi mi. Ayrıca hatırlatırım, İncil'e göre Allah yoktur. Zaten İncil'deki tanrı ile Allah'ı bir tutmadım bundan. Asıl siz "insan" gibi anlamaya çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı