İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygısız birşey yazdığımı düşünmüyorum ayriyeten farklı bir soru daha yazmak istiyorum. Müslümanlığın gayesi cennete gitmek değil midir? Savaşlarda ülkesini savunurken ölen bir insanın cennet ile ödüllendirileceğini söylüyor. Peki iki müslüman ülke savaşırsa ne olur?
Sorudaki saçmalığa bak. Müslümanların savaşmasında iki amaç vardır.

Ya kendilerini korurlar ya da dinlerini yaymaya çalışırlar. Bu şekilde bir savaş helal olmayacağı için savaşı çıkaran taraf müslüman olamaz. Ondan diğer taraf cennete gider.

Lakin diğer tarafta Müslümanlığa uygun bir hareket olmazsa bu sefer cennete gitmeyecek taraf onlar olur.

Savaşan iki taraf da müslüman olamaz çünkü dine göre öyle bir şey mümkün değil.

Saygısız bir şey yazdığımı düşünmüyorum ayriyeten farklı bir soru daha yazmak istiyorum. Müslümanlığın gayesi cennete gitmek değil midir? Savaşlarda ülkesini savunurken ölen bir insanın cennet ile ödüllendirileceğini söylüyor. Peki iki müslüman ülke savaşırsa ne olur?

Hocam benim bilgim yok. Bilgim olmadığı için burada konu açıp soru soruyorum. Araştırmadan bir şey söylemem.

Hadis meselesine gelince sahihliği kesin 6 hadis kaynağı bulunmakta. Bunlara kütüb-i sitte yani 6 kitap da denilmektedir.

Bu kitaplardaki hadislerin sahihliği nettir, zayıf ihtimalle olanlar da ya eklenmemiştir ya da üstüne basa basa belirtilmiştir. Bu kitapların yazarları bir ravi (hadis rivayet eden kimse) bende hadis var diyorsa önce adamı dikkatlice takip ederler, dediklerini uyguluyor mu diye bakarlarmış. Ayrıca ravilerin sunduğu kaynaklar da önemli. Bu nedenle hadis mevzusunda dinen topluca yalan söylemesi mümkün olmayacak kadar raviden de kaynak toplanır. Böylece sahih hadisler toplanmış olur.

Hadisler uydurma değil zira Allah her şeyi kur'an'da belirtmiş, bunun açıklamasını Allah'ın peygamberine bırakmıştır. Zira Allah'ın Emir'lerini bizlere ancak bizim gibi bir peygamber en doğru şekilde anlatabilirdi. Hz. Muhammed a. S, kur'an'ın yeryüzündeki açıklayıcısı olduğu için davranışları birebir uyumludur, ters düşmez ve düşemez.

Aşağıdaki ayetler soruna cevap olacaktır.

ey iman edenler! Allah ve resulüne itaat edin, söylediklerini işittiğiniz halde ondan yüz çevirmeyin. (Enfal suresi / 20. ayet - D. İ. B kur'an meali.)

Allah’a itaat edin, peygambere de itaat edin ve tedbirli olun. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki elçimizin görevi açık biçimde tebliğ etmekten ibarettir. (Maide suresi 92. ayet / D. İ. B kur'an meali.)

Hocam ben zaten çoğu Hadise inanıyorum. Çünkü kuran ayetleri ile uyuşuyor. Sadece birkaç hadis kuran ayetleri ile uyuşmuyor.
Kuran: O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- Şura Suresi 11
Hadis : “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim-İman 302; Buhari 97/24, 10/29; Hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari’de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkâr eden kafir, bu hadise inanan gerçek Müslüman olacaktır. Allah’a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan, Allah’ın baldırı olduğunu ve ahirette baldırını açacağını söylemesi bence yanlış bir hadis olarak algılıyorum.

Ben de ömrüm boyunca taşıyacağım, düzelmeyecek bir rahatsızlığa sahip oldum bu sene başında. Bundan sonra ipler kopmaya başladı bende. İçimde ne ezana karşı bir şey var ne dine ne de peygambere. Üstüne ülkedeki siyasi ortam tüm bunları tetiklemeye devam ediyor.

İslam dinini çok fazla sorguluyorum. Araştırdığım zaman çoğu yerde aklıma yatmayan durumlar oluyor. Aklıma yatmayan durumları ne zaman İslam dini hakkında bilgili dediğim kişilere sorsam tatmin edici bir cevap alamıyorum. Çoğunun cevabı sorgulanmaz veya sorgulama oluyor. Yakınınızda veya internet ortamında İslam dini hakkında bilgili dediğiniz kişiler var mıdır? Onlara birkaç soru sormak istiyorum.
Kuran okuyun.

Hocam mesela bazı hadisler var. Bu hadislerin peygamber tarafından yazıldığına inanmiyorum. Örnek olarak 1-2 hadis örneği veriyorum.
Kuran: O’nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.
42- şura suresi 11
Hadis: “Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
müslim-iman 302; buhari 97/24, 10/29; hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen müslim ve buhari’de. Hadisçilerin mantığına göre bu hadisi inkâr eden kafir, bu Hadise inanan gerçek müslüman olacaktır. Allah’a hiçbir şeyin benzemediğini söyleyen ayete karşın hiçbir mecazi ifadeyi çağrıştırmadan hadis yazılmış.

Bakın dediğim gibi hadis e inandım dedikten sonra kalpte boşluk hissedildiğini rabbim bilir. Ve de bunu öğrenmemizi bekler ancak öğrenmez ot gibi inanır durur isek hiçbir şey bilmeden ölür ve o an kıyamet anı geldiğinde müslüman olduğumuzu düşünürken cennetin önünden dahi geçemeyiz. Bir Hadise inanmıyorsanız ilk olarak araştırın cevap bulamadınız mı reddedin ve deyin ki; "rabbim ne olur bu hadisi şerifin doğruluğunu öğrenmeme izin ver." Eğer bunu dedikten sonra yine çıkar bir yol bulamıyor iseniz reddedebilirsiniz. Çünkü öğrenmek ve o'na daha layık olabilmek için çırpındığınızı bilen bir rabbiniz var o'na kalbinizi açtıktan sonra böyle şeyler rabbimiz ile biz kulları arasında kalır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı