İslam dinini çok sorguluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birşey sorabilir miyim? Dünya 4.5 milyar yaşında. İslam dini gelmeden önce, hatta ilk insan dünyaya gelmeden önce, dinazorlar vesaire varken dünya kapalı beta sürecinde miydi? 😁
Allah'ın insanlardan önce Cin toplumunu yarattığını biliyoruz ve bu varlıkların Dünya üzerinde yaşadığını da biliyoruz.
 
Kendinle çekişiyorum şimdi de. Bir iki yorum öncesinde Kuran tam çevrilemiyor diyen sen değil miydin?
Arkadaşım, anlamıyorsun ki. Mealleri var okuduğun dillerin. Onları da anlamıyorsan ne diyeyim sana. İnanmamaya inat ediyorsunuz resmen ya.
 
Hadis: “Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
müslim-iman 302; buhari 97/24, 10/29; hanbel 3/1
Hadis kitaplarının “en doğrusu” olarak gösterilen, tek hadisini inkâr edenin kafir olacağı söylenen Müslim ve Buhari’de.
O hadisteki olay şudur. Her şeyin açığa kavuşacağını açıklar. Her şey ahirete gidince gün gibi belli ve açıkta olacak, o zaman herkes Allah'ı anlamış olacak.

"(Hatırla ki o gün) baldır(lar)ın açılacağı, kendilerinin secdeye davet edileceği bir gündür. Fakat buna güç yetiremeyeceklerdir. Evet secdeye davet edilecekler gözleri düşük, kendilerini bir zillet sarmış olarak. Halbuki onlar bu secdeye dünyada her şeyden salim ve sapasağlam iken davet ediliyorlardı." (Kalem, 68/42-43)

Ek olarak Sorularla İslamiyet'te demek istediğimi açıklayan şöyle bir yazı da buldum.

Alimler bunu, "bütün hakikatkerin çırıl çıplak ortaya çıkması (sebebiyle) hesap ve cezanın bütün şiddet ve dehşetiyle hüküm sürmesi" şeklinde anlamışlardır. Nitekim hadiste, Resulullah (asm) Cenab-ı Hakk'ın bütün gerçekleri ortaya koyarak hesap verme hadisesinin dehşetini yaşattığı hengamda, dünyada iken kulluğunu samimiyetle yapanlarla, riyakar hareket edenleri ayırıp mü'minleri dehşetten kurtaracağını, riyakarları da sırtları eğilmez bir hale sokarak cürümlerini yüzlerine vurmak suretiyle, dehşetlerine dehşet katacağını belirtmektedir.
 
Yapılması gereken basit. Bütün kutsal kitapları ve dinlerin tarihini okumak. Tabi ki tarafsız bir biçimde.
 
Hocalarım yazı yazan ve zamanını bana ayıran herkese çok teşekkür ederim. Bazı kişilere bu soruyu sorduğum zaman bana kafir veya sorgulama deniyordu. Siz ise bana hareket etmeden düzgünce açıkladınız. Ve değerli zamanınızı benim için harcadınız. Moderatör arkadaşlara da teşekkür ederim konuyu kapatmadıkları için.
 
Meal doğru çevirilmiyor diyorsun bende Kuran açıkça anlaşılmıyor o yüzden kendiyle çelişiyor diyorum. Asıl anlamayan sensin.
Bak canım benim, cicim,çikolatam, tane tane anlatıyorum. Mealler sadece Kur'an'ın anlamıdır. Bize düşen, gerçek Kur'an'dan anlamıyorsak mealleri okuyarak, bize açıkça aktarılan mealleri okuyarak Allah'ın bize yolladığı şifreleri, anlamları çıkarmaktır. Aynı zamanda meal doğru çevrilmiyor diye birşey demedim. Kur'an anlaşılamıyor tam olarak, dedim. Sallamazsanız sevinirim :).
 
Neyse daha fazla bir şey sormayacağım. Din için kesin gerçek veya kesin yalan demek imkansız. İnanarak yaşarsan ve din gerçekse kazanırsın değilse de kaybedecek bir şeyin olmaz. Ama din gerçekse ve sen inanmazsan kaybedecek çok şeyin olur.
 
Saygısız bir şey yazdığımı düşünmüyorum ayriyeten farklı bir soru daha yazmak istiyorum. Müslümanlığın gayesi cennete gitmek değil midir? Savaşlarda ülkesini savunurken ölen bir insanın cennet ile ödüllendirileceğini söylüyor. Peki iki müslüman ülke savaşırsa ne olur?

1605723257640.png


Kaynak

Biraz araştırın sorduğunuz soruyu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı