Çözüldü İşlemci 0.5 GHz'de takılı kaldı ve sıcaklığı 70'in üzerinde

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda_inam

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımda 16 GB RAM vardı, görev yöneticisinde 16 yazıyor ama 8 GB kullanılabilir diyor. Ben de dedim ki tak çıkar yap RAM'leri belki düzelir. Sonra o RAM'leri çıkardı ama geri takamadı. AMD marka işlemci fanı yazı kısmı RAM slotlarına geldiği için sığmadı bende dedim ki fanı çıkarıp öbür tarafa çevir. O da çıkardı ilk RAM'leri taktı ama fanı takarken biraz zorlandı. 1-1.5 saat uğraştı ama takmaya çalışırken. Arada tornavidayı anakarta falan çarptı. En sonunda takmayı başardı, bilgisayarı açtığında oyunlarda 3-4 katı FPS düşüşü oldu. Görev yöneticisinde de işlemci GHz 0.5 yazıyordu ve BIOS'a girdiğinde işlemci sıcaklığı 70'in üzerindeydi. Sence bunun sebebi ne olabilir? Bu arada hala RAM'leri 8 GB kullanılabilir gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fanı söküp, macunu yenilemeden montaj yaptıysanız işlemci aşırı ısınıyordur. Fanı tekrar söküp, termal macunu yenileyip, öyle test edin.
Fanı söküp, macunu yenilemeden montaj yaptıysanız işlemci aşırı ısınıyordur. Fanı tekrar söküp, termal macunu yenileyip, öyle test edin.

Çözüm
arkadaşım şimdi bilgisayarcıya götürdü macun yeniletmeye . sanırım dediğin gibi ama macun olmadan boşta çalışırken 70 derece biraz fazla değil mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı