İşlemci 95 dereceyi görüyor

Syniax

Centipat
Daha fazla  
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 kule tipi soğutucusunu kullanmama rağmen yük altında 95 dereceyi görüyor işlemci. İşlemci R5 7500F soğutucunun altındaki etiketin sökülü olduğundan eminim. Ne yapmalıyım?

Montajı tekrar kontrol edin. Macun belki iyi yayılmamış veya soğutucu dengeli oturmamış olabilir. Hava akışını kontrol edin. Eğer sıcak hava kasadan yeterli seviyede tahliye edilemiyorsa işlemci sıcak çalışabilir.

Aynı şekilde yeterli hava girişi olmuyorsa da benzer şeyler söz konusu olabilir.

Son düzenleme:
Montajı tekrar kontrol edin. Macun belki iyi yayılmamış veya soğutucu dengeli oturmamış olabilir. Hava akışını kontrol edin. Eğer sıcak hava kasadan yeterli seviyede tahliye edilemiyorsa sıcak çalışabilir.

Aynı şekilde yeterli hava girişi olmuyorsa da benzer şeyler söz konusu olabilir.
kasa minik ve ucuz bişey ondan olabilir mi öyleyse kasayı değiştirmek dısında yapabilceğim bir şey var mı

Kasanız nedir? Bir ihtimal dahili gelen fanlar yetersiz kalıyor olabilir. Anlamanın yolu basit. Yan kapağını açın ve yük altında sıcaklığa bakın. Eğer düşüş olursa kasa yani hava akışından şüphelenebilirsiniz.
kasa Fsp Cmt 218. Hocam yazdığınızı daha basitce anlatabilir misiniz

Hocam kasanın yan kapağını(sizde yan kapak cam sanırım) sökün ve kasanın yanı açıkken test edin. Kasaya baktım. Önü mesh ve 3 fana sahip. Arka kısımda 1 adet fan görüyorum. Üst kısmı boş geliyor olmalı.

Bu durumda muhtemelen üst kısma ekleyeceğiniz 2 fan işinizi görebilir. Elinizde varsa deneyin derim.

Hocam kasanın yan kapağını(sizde yan kapak cam sanırım) sökün ve kasanın yanı açıkken test edin. Kasaya baktım. Önü mesh ve 3 fana sahip. Arka kısımda 1 adet fan görüyorum. Üst kısmı boş geliyor olmalı.

Bu durumda muhtemelen üst kısma ekleyeceğiniz 2 fan işinizi görebilir. Elinizde varsa deneyin derim.

Hocam soğutucuyu tak cıkar yaparken fanı ters monte ettiğimi fark ettim. Şimdi düzelttim birazdan tekrardan deneyeceğim umarım düzelmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı