İşlemci anlık 87 dereceyi gördü

Ryzen 5 5500'ü stok soğutucuyla kullanıyorum iyi soğuyor fakat Overwatch 2'yi ilk başlatışımda 87 dereceyi gördü kapattım sistemi hemen. Sonra açıp oynadım 72 dereceyi asla geçmiyor. Anlık ilk çalıştırmada neden o kadar yükseldi acaba sıcaklığı? 5dk 87 derecenin sisteme zarar vermeyeceğini biliyorum. Tekrarlanmıyor olması oyundan kaynaklı olduğuna mı işaret? Teşekkürler.

Anlık yükselme olabilir dert etmeyin uzun seyirde 72 ise.
Yükleme ekranlarında işlemci yükü çok yüksek olabiliyor. Oyun esnasında güzel değerler alıyormuşsunuz, dert etmeyin.
CPB açıkken 72 derece alıyorum. Ama anlık da olsa yükselmesi çok şaşırttı. Diğer oyunlarda hiç görmemiştim bu değerleri. Anakartın chipseti için iyi değerler değil çünkü. Teşekkürler.

CPB açıkken 72 derece alıyorum. Ama anlık da olsa yükselmesi çok şaşırttı. Diğer oyunlarda hiç görmemiştim bu değerleri. Anakartın chipseti için iyi değerler değil çünkü. Teşekkürler.

Ya 87 görmek hoş bir şey değil elbette. Fakat sizin durumunuzda anormal değil. Mesela birkaç dakika shader compiling işlemi yapan bir oyuna denk gelseniz 95 falan da olur işlemci.
Stok soğutucu ile oyun süresince 72 aldığınıza şükredin derim ben. :D

Ya 87 görmek hoş bir şey değil elbette. Fakat sizin durumunuzda anormal değil. Mesela birkaç dakika shader compiling işlemi yapan bir oyuna denk gelseniz 95 falan da olur işlemci.
Stok soğutucu ile oyun süresince 72 aldığınıza şükredin derim ben. :D
Kasamın hava akışı iyi galiba, 2 fan var sadece ısınmıyor.

Kasamın hava akışı iyi galiba, 2 fan var sadece ısınmıyor.

İyi olabilir. Zaten işlemciniz de çok ısınan bir işlemci değil onun dışında ekran kartınız performansı kısıtlayan faktör ise işlemciye fazla iş düşmeyip daha az güç çekmesine dolayısıyla daha az ısınmasına sebep oluyor olabilir.

İyi olabilir. Zaten işlemciniz de çok ısınan bir işlemci değil onun dışında ekran kartınız performansı kısıtlayan faktör ise işlemciye fazla iş düşmeyip daha az güç çekmesine dolayısıyla daha az ısınmasına sebep oluyor olabilir.
Sorgulamıyoruz, keyfimize bakıyoruz hocam o zaman. :D @kopkeliekmek hocam neden beğenmediniz? Düzeltelim hatamızı.

Son düzenleme:
Sorgulamıyoruz, keyfimize bakıyoruz hocam o zaman. :D @kopkeliekmek hocam neden beğenmediniz? Düzeltelim hatamızı.
Her yeni sistem alan sıcaklık şu normal mi diyerek konu açıyor. Azcık araştırın da girin şu foruma arkadaş. Çöplüğe dönüyor. 72°C'yi asla geçmiyor diye kendin belirtmişsin zaten. Peak değerlerin (87°C) zarar vermeyeceğini de biliyorum demişsin. E bu konu neden o zaman?

Her yeni sistem alan sıcaklık şu normal mi diyerek konu açıyor. Azcık araştırın da girin şu foruma arkadaş. Çöplüğe dönüyor. 72°C'yi asla geçmiyor diye kendin belirtmişsin zaten. Peak değerlerin (87°C) zarar vermeyeceğini de biliyorum demişsin. E bu konu neden o zaman?
Sormuşuz hocam. Bu kadar ciddiye almaya ''gerilmeye'' hiç gerek yok. Sen de biliyorsun. İyi akşamlar. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı