İşlemci boşta 100 derece

Denildiği gibi sorun fanda. Bende tam oturtmadığım için 105 dereceyi gördüm. Bu sıcaklıklarının macunla falan alakası yok. Macun yok mesela bende şu an. Boşta 40derece falan ama fanın bir ayağı bile oturması 100 dereceleri rahatlıkla görüyor.
Fanı tam oturtun sorun çözülecektir.
Daha iyi bir macun almakta fayda var tabii orası ayrı.
 
Macun miktarı buradan çok iyi görünmüyor, çok az sürmen gerek onu senin ayarlaman gerek. Çok ince olsun biraz fazla gibi geldi sanki. O miktarı da ayarlarsan daha iyi duruma gelebilir 55 derece yine az değil. Elinle de yavaşça taşırmadan ince, ince yayabilirsin. Elin yıkanmış temiz olsun, terli olmasın hiçbir sıkıntı olmaz. Elimle sürmeden ben rahat edemiyorum:)dediğim gibi çok, çok ince ve elinle yayarken işlemci kenarlarından dışarı taşırmamaya dikkat et.

Sağ ol tavsiyen için ben onceki islemciyi taktim sicakliklar normal digerini de normal yapmıştım ama PSU isinmisti zaten biliyordum oylr olacağını kotu marka bende 400 Watt Aerocool alip o zaman takacagim.😜
 
Termal macun duzgun mu?
Arkadaşlar sorun dusundugum gibi fandaymis galiba bu sefer daha iyi oturdu galiba oncekindede oturmuştu ama cok iyi oturtmak lazim herhalde bu sefer 55 dereceleredeydi yavasca artıyordu deneye deneye en iyi sekilde oturtmaya çalışacağım.

Hocam macun çok eksik kalmış. Eksik derken macun sadece ortasında işlemcinin. İşlemciyi çıkartıp güzelce işlemciye zarar vermeden macunu silin. Sonra yeni de hafif hafif sıkarak her yerine sürün. Daha sonra bir peçete veya kağıt yardımıyla (macunların içinden çıkan sürme aparatları da oluyor o daha iyi iş görür) aşağıdaki resimdeki gibi işlemcinin her yerine eşit bir şekilde macunu sürün. Fazla kalın ve taşmamasına dikkat edin hocam. Taşarsa kenarından silersiniz.
c097577cf57289cfc4f7993c6287c3ec.jpg
 

Geri
Yukarı