Çözüldü İşlemci çekirdek sayısını arttırmak zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meehmet_emin

Hectopat
Daha fazla  
Çoğu yeri okudum sorun olmaz diyorlar ama uzun vadede etkisi olur diye korkuyorum.

Çözüm
O işlemci sayısı ayarı uygulama geliştiricileri için. Geliştiriciler uygulamalarını MSConfig'ten CPU çekirdek sayılarını değiştirerek test ediyorlar. İşletim sistemi zaten işlemciyi gerektiği gibi kullanır. Bu ayarı yapmadan önce görev yöneticisindeki CPU sekmesinden çekirdekler ve mantıksal işlemci sayısını görebilirsiniz. MSConfig'deki işlemci sayısı ayarını kurcalamayın yoksa çekirdekler kayboldu diye konu açarsınız. Normal kullanıcıların yapmaması gereken bir ayar çünkü.
Çekirdek sayısını nasıl artıracaksınız? İlk kez duydum da.

Çoğu yeri okudum sorun olmaz diyorlar ama uzun vadede etkisi olur diye korkuyorum.

Hocam otomatikte kalsın. PC boştayken bile en yüksekte kullanırsanız 2 yıl sonra işlemciyi elinize alırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okudğunuz sayfları alabilir miyim merak ettim

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam otomatikte kalsın. PC boştayken bile en yüksekte kullanırsanız 2 yıl sonra işlemciyi elinize alırsınız.
eski laptopumda işlemci sürekli %100 den aşağı inmezdi sıcaklıklarda ortalam üstü idi hiçbir sorun yaşamadım dahalen kullanıyoruz 6 senelik canavar

Ayarlardan tüm çekirdekleri aktif etmeyi diyorsunuz galiba. Oyun konusunda pek işe yaramaz. Zararı yok

Eski laptopumda işlemci sürekli %100'den aşağı inmezdi sıcaklıklarda ortalam üstü idi hiçbir sorun yaşamadım dahalen kullanıyoruz 6 senelik canavar.

Belli olmaz Ryzen 3'üm bu yuzden pert oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…