Diğer İşlemci değişimi FPS arttırır mı?

@Ardawai iki işlemcinin de ekran kartı aynı olduğundan pek bir FPS farkı olmaz ekran kartı bazlı oyunlarda. GTA 5 ekran kartı bazlı olduğu için şu anki işlemciyle oynayamıyorsanız işlemci değişince de oynayamazsınız. Onun dışında bootta her şekilde hız farkı olacaktır ve Discord'unuz ekran kartı sebebiyle mi, yoksa işlemci sebebiyle mi kasıyor bilmeniz lazım.

Ayarlar > gelişmiş > donanım ivmesi kapat ve oyun içi arayüzü yine ayarladan kapat.

Bu ayarları Discord üzerinden yapın.

Dahili ekran kartı o hocam.
Bir sorum daha olacaktı. bu işlemcinin net kesin bana uyacağını nerden öğrenebilirim?
Tekrarlıyorum Sistemim i3 3110m Intel HD 4000 ekran kartı DDR3 1333/1600Mhz
Anakart vs ile ilgili görseller =

@Ardawai iki işlemcinin de ekran kartı aynı olduğundan pek bir FPS farkı olmaz ekran kartı bazlı oyunlarda. GTA 5 ekran kartı bazlı olduğu için şu anki işlemciyle oynayamıyorsanız işlemci değişince de oynayamazsınız. Onun dışında bootta her şekilde hız farkı olacaktır ve Discord'unuz ekran kartı sebebiyle mi, yoksa işlemci sebebiyle mi kasıyor bilmeniz lazım.

Bu ayarları Discord üzerinden yapın.
Hocam i3 işlemciyle oynuyorum düşük ayarlarda sorun yok oyunu açıyorum hiç problem yok? demek istediğim i7 ile daha iyi performans alır mıyım

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 33
  • 1.png
    1.png
    29,2 KB · Görüntüleme: 50
@Ardawai GTA 5 üzerinde FPS yükselmesi yaşanmaz, hatta ekran kartı bazlı oyunların hiç birinde FPS yükselmesi yaşanmaz. Zorlasan 5 FPS o da veri aktarım hızı 300 Mhz yükselmiş i7 üzerinde. İşlemci desteği olayına da geleceğim, araştırmama izin verin.

@Ardawai GTA 5 üzerinde FPS yükselmesi yaşanmaz, hatta ekran kartı bazlı oyunların hiç birinde FPS yükselmesi yaşanmaz. Zorlasan 5 FPS o da veri aktarım hızı 300 Mhz yükselmiş i7 üzerinde. İşlemci desteği olayına da geleceğim, araştırmama izin verin.
Tabii beklemedeyim sizden ricam discord adresinizi verebilir misiniz daha detaylı hızlı iletişim kurmak açısından.

@Ardawai Technopat üzerinde oyun arkadaşlığı vb. şeyler dışında özele çağırmak, sosyal medyaya çağırmak yasak hocam.

@Ardawai Technopat üzerinde oyun arkadaşlığı vb. şeyler dışında özele çağırmak, sosyal medyaya çağırmak yasak hocam.
Bilmiyordum kusura bakmayın 😊

@Jack İşte Hocam en çok oynamak istediğim oyunlardan Assetto corsa CPU uyarısı veriyor az çok biliyorsunuzdur online oynamak istiyorum i7 3540m ile oynatır mı + 16gb ramim var

@Ardawai hocam bu konuda uyarmam lazım, normalde bunun cevaplanması için yeni konu açıp bu soruyu sormanız lazım ama hemen cevaplayayım, öncelikle nasıl bir sorun? Yani hata mesajı nedir tam olarak.

Bu arada işlemci desteği ile ilgili bir şey bulamadım internette anakartınızla bağdaşan. Technopat Sosyal üzerinde bir konu açarsanız (Öğlen saatleri açarsanız daha hızlı cevap alırsınız) daha iyi yardımcı olabilirler.

@Ardawai hocam bu konuda uyarmam lazım, normalde bunun cevaplanması için yeni konu açıp bu soruyu sormanız lazım ama hemen cevaplayayım, öncelikle nasıl bir sorun? Yani hata mesajı nedir tam olarak.
Oyun 2.4Ghz işlemcim olduğu için zorlanıyor işlemcim oyun içinde en üstte başlıkta CPU USAGE %100 Gibisinden yazıyo

@Jack İşte yani diyorum ki i3 işlemcim zorlanıyor ghz hızım da düşük olduğu için bu oyunda i7 3.7Ghz yeterli olur mu bu oyuna

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2022.10.06 - 19.30.39.84.png
    Desktop Screenshot 2022.10.06 - 19.30.39.84.png
    231,1 KB · Görüntüleme: 50
Oyun 2.4GHz işlemcim olduğu için zorlanıyor işlemcim oyun içinde en üstte başlıkta CPU USAGE %100 Gibisinden yazıyor

@Jack İşte yani diyorum ki i3 işlemcim zorlanıyor GHz hızım da düşük olduğu için bu oyunda i7 3.7GHz yeterli olur mu bu oyuna

İşlemci yeterli olacaktır yaptığım karşılaştırmalar sonucu ama ekran kartı yetmez.

Dosya Ekleri

• işlemci.png
    işlemci.png
    45,5 KB · Görüntüleme: 49
  • islemci2.png
    islemci2.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 40
  • a.png
    a.png
    91,3 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png