Diğer İşlemci değişimi FPS arttırır mı?

@Ardawai birbirine benzer işlemciler yapı açısından sorun çıkmaz ama işlemci anakartınızın BIOS'una uyumsuzluk yapabilir.

Hocam başka bir sorunuz olursa beni sabah saat 10 gibi etiketleyebilirsiniz bakmaya çalışırım. İyi geceler.

Son düzenleme:
@Ardawai birbirine benzer işlemciler yapı açısından sorun çıkmaz ama işlemci anakartınızın BIOS'una uyumsuzluk yapabilir.

Hocam başka bir sorunuz olursa beni sabah saat 10 gibi etiketleyebilirsiniz bakmaya çalışırım. İyi geceler.
Zaten göz attığımda benim sistemime uyan işlemciler diye bu siteye girdim. ama bir de sizden dinlemek istedim ben bilgisayarcı da çalıştım bir süre kendi bilgisayarımın temizliğini ram değişimini kendim yapıyorum termal macun vs bu ürün geldikten sonra kendim takabilir miyim

@Jack İşte Hocam satıcı ile bizzat görüştüm uyumlu olduğunu iletti yardımınız desteğinizden ötürü her arkadaşa teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
@Ardawai hocam uyumluluk derken donanımsal olarak da bahsetmiş olabilir, onu özel sormanız gerek. Yani girişin uyduğu anlamında söylemiş olabilir, BIOS uyar mı diye söylememiş olabilir. Benim önerim BIOS'a uyumlu olur mu diye sorun.

@Ardawai hocam uyumluluk derken donanımsal olarak da bahsetmiş olabilir, onu özel sormanız gerek. Yani girişin uyduğu anlamında söylemiş olabilir, BIOS uyar mı diye söylememiş olabilir. Benim önerim BIOS'a uyumlu olur mu diye sorun.
Hocam bana dedi ki bios uygun değildir ve güncellenebilir. Güvende olmak için bios'u şimdi en son sürüme yükseltebilirsiniz. biosumu internet de araştırıyorum indirme linki bulamıyorum ne olacak

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 21
@Ardawai konu içinde çok konu dışına çıktık, yeni bir konu açıp beni etiketlerseniz daha verimli bir şekilde yardımcı olacağım.

Ben r5 2600 işlemciden r7 5700x işlemcisine geçtim.Csgo da baya fark etti neredeyse 200fps,minecraftta baya,rdr2 15 fps,r6 hiç artmadı nedense ama ekran kartım rx590.

Zaten haricî bir ekran kartiniz yok. Yani darboğaz falan söz konusu degil ekran kartina. CPU monkey diye bir site var oradan iGPU (tümleşik ekran kartınız) değerlerine baktim. i3 3110M için 256 gflop, i7 3540M icin 333 gflop yaziyordu ki oyunlara %20 falan yansir. Yani şu anki haliyle GTA 5'ten 10 FPS aliyorsaniz maksimum 12-13 alirsiniz. Aynı sekilde CS, Valorant icin de siz hesap edin belki islemci gücü sayesinde bir miktar daha artabilir bu oyunlarda.

Zaten haricî bir ekran kartiniz yok. Yani darboğaz falan söz konusu degil ekran kartina. CPU monkey diye bir site var oradan iGPU (tümleşik ekran kartınız) değerlerine baktim. i3 3110M için 256 gflop, i7 3540M icin 333 gflop yaziyordu ki oyunlara %20 falan yansir. Yani şu anki haliyle GTA 5'ten 10 FPS aliyorsaniz maksimum 12-13 alirsiniz. Aynı sekilde CS, Valorant icin de siz hesap edin belki islemci gücü sayesinde bir miktar daha artabilir bu oyunlarda.
Hocam naptınız i3 3.nesil maximum 2.4ghz olan bir işlemciden i7 nin 3.nesil 3.7Ghz'ına çıkacak şekilde + 16GB Ramim var sadece ekran kartından yanıyorum gta 5 10 fps almıyorum bu arada, kendi düşüncemce bazı oyunlarda ekran kartı yoğunluk istemeyen oyunlarda fps'im artar diye düşünüyorum 😃

Ekran kartınız islemciye tümleşik. İki islemcinin de ekran kartı birbirinin aynısı. Sadece frekansını biraz artirmislar. O yuzden %20 etkiler diyorum ve sizin hangi ayarda kaç FPS aldığınızı bilmiyorum. Eger 20 FPS aliyorsaniz 24-25 alacaksınız muhtemelen. Bence daha da önemlisi islemciniz günlük islerinizde size yeterli gelip gelmemesi.

Ekran kartınız islemciye tümleşik. İki islemcinin de ekran kartı birbirinin aynısı. Sadece frekansını biraz artirmislar. O yuzden %20 etkiler diyorum ve sizin hangi ayarda kaç FPS aldığınızı bilmiyorum. Eger 20 FPS aliyorsaniz 24-25 alacaksınız muhtemelen. Bence daha da önemlisi islemciniz günlük islerinizde size yeterli gelip gelmemesi.
Hocam peki Minecraft online sunucularda oynuyorum genelde örnek veriyorum şu an 150-250 arası alıyorsam. 250-300+ falan olur mu? daha fazla veya artış olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı