İşlemci pinine termal macun bulaştı

Dediğiniz doğru ama iyice kurutma yapmazsanız oksitlenme olur. Daha geçen ay laptop temizliği yaptım, bakır boruları fanı ve RAM'lerı yıkayıp sildim ve kuruttum ondan sonra taktım. Elektronik parçalar çalışmıyor ise yıkanabilir USB belleklerimide çok yıkarım ben ve sadece bir öneri bu.

Hocam işlemciyi bir süre beklet termal kurusun önce. Kuruduktan sonra yumuşak uçlu diş fırçası ile nazik şekilde temizleyebilirsin. Kuruyan termal çabuk dökülüyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, selülozik tiner ve kontakt spreyim malesef yok.
İşlemcim 2 gündür dışarıda bekliyor kurumadı termal macun, saç kurutma makinesiyle kurutup diş fırçasıyla temizlemeli miyim?
Tiner falan yerine normal kolonya da kullanabilirsiniz. :). Gidip Tiner falan almayın yani.

Birkaç damla kolonya işini görür.

Birde fotoyu alsaydınız iyi olurdu
Kolonyayı doğrudan işlemciye mi dökeceğim?
Fotoğraf
Hocam konuyla alakalı değil kusura bakmayın ama ne şanssız adammışsınız. Kaç aydır bilgisayarınızın sorunlarıyla ilgili konu açıp duruyorsunuz. Umarım en kısa sürede bilgisayarınızı düzgün bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Hocam öyle valla sistemi yaklaşık 3 ay önce satın aldım, geldiğinde direkt boşta 60-70 derece işlemci sıcaklığıyla geldi. 3 aydır da uğraşıyorum düzeltemedim, işlemciyi gönderdim sıcaklıklar onlarda normal, bende normal değil. Sıvı soğutma aldım yine düzelmedi. Anakartı yolladım şimdi de bakalım hayırlısı. :)

Son düzenleme:
Hocam herhangi bir sıvı dökme, elind eski bi diş fırçası alıp kenardakileri temizle, yeteri kadar kuruduysa direk dökülür zaten, ona göre ortadaki kısma müdahale edersin. Tiner kolonya filan gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı