İşlemci soğutucu üzerine fan takmak zorunda mıyız?

Üst yorumdaki arkadaşın söylediği gibi stok soğutucu fansız yarardan çok zarar getirecektir eklediğim linklede olan ürünler fansız kullanılabiliyor fakat ağır olmaları eksi yönleri ben tercih etmezdim bunları

Son düzenleme:
@bitwise

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buldum videoyu. Gerçi yeni çekmiş bunu. 3900x ile denemiş. :) Önceden 1700 vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Aklı olan kimse İntel'in stok sogutucusunu fansız kullanmaz. Gerçekten çok basarisizlar. Amd'nin yeni nesil soğutucuları hiç değilse idare ettirir. (İşlemci soğutucu ve ayarlar buna çok etkendir.)

@bitwise

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buldum videoyu. Gerçi yeni çekmiş bunu. 3900x ile denemiş. :) Önceden 1700 vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Aklı olan kimse İntel'in stok sogutucusunu fansız kullanmaz. Gerçekten çok basarisizlar. Amd'nin yeni nesil soğutucuları hiç değilse idare ettirir. (İşlemci soğutucu ve ayarlar buna çok etkendir.)

Ben de 1600 umle Wraith i kullaniyorum. 90 derecenin ustune ciktigi oluyor ama sogutucunun degil kasanin toz toplamasiyla alakali. Bakim yapmazsam asiri kotu hava akisi oluyor icerde.

Bu da sana bahsettigim fansiz kasalardan bir tanesi. Custom built tabi.

Yeni nesil CPU larda stok sogutma konusunda AMD nin daha iyi olduguna katiliyorum. Ama su da var, carpan kilitsiz oldugu icin aslinda her zaman sogutucuyla birlikte alinabilir, bir kac sene sonra ufak OC yapmak hic mantiksiz degil. Ben yapamiyorum bunu mesela, yeni sogutucu almaya ve ozellikle monte etmeye asiri useniyorum.

Gereken miktarda ısı yüklenebilen borular fansız çalışmak üzere tasarlanıyor ama fabrikadan gelen soğutucu fansız işlemciyi soğutamaz. Tower tip soğutucu blok fansız çalışıyor.

Ben i9-9900kf işlemcide akasa venom kullanıyorum sessiz bir şekilde işlemciyi soğutuyor intelin öyle aşırı derecede ısındığı yok en çok gördüğüm değer 52 oldu oda fanları açmayı unutmuşum sonra hatırladım kısa sürede 42 dereceye düştü

Son düzenleme:
Bilip bilmeden anlayıp anlamadan boş konuşan insan mıknatısı olmuş bu konu. Mühendislikten anlamıyorsun utanmadan nasıl konuşuyorsun?
Airtop3
Modern işlemcide olmaz, şunda olmaz, bunda olmaz. Yapan yapıyor kullanan kullanıyor doğru bildiğiniz yanlışlardan vazgeçmeyi öğrenin.

Genelleme yapar iken dikkat ediniz.

Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Bu ürünü fansız kullandım. Zaten soğutucu ana kart kadar.
Aynı şekilde sıvı soğutma da bir yere kadar fansız kullanılabilir. Radyatör veya heatsink'in temas alanına ve hacmine bakar. Tamamen pasif soğutulan bilgisayarlar var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı