İşlemci soğutucu üzerine fan takmak zorunda mıyız?

Fansız işlemci soğutucusu diye bir şey yoktur. Fan yoksa işlemci soğutucusu olmaz o. Metal yığını denebilir. Ya da farklı bir isim bulabiliriz ona. Ama işlemci soğutucusu olmaz. İşlemci soğutucun olmayacağı için de işlemcin soğumaz. Korkmakta haklısın. Başına kötü şeyler gelebilir. Bence böyle kullanma.
Fansız soğutucular kullanılmaktadır, yanlış bilgi vermeyelim! Fansız soğutucu kullanmak için soğutucudaki yaprak sayısı ve yüzey alanı önemli bir faktördür. Genellikle bu soğutucu tipleri normal kasa tipi soğutuculara göre ağır olurlar. Bunun sebebi dediğim gibi yüzey alanının fazla olmasıdır.

Örnek soğutucular :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@JounaArtix
Ne yazıkki İntel'in kendi soğutucusunu "fansız" kullanarak işlemcinize zarar verebilirsiniz. Zaten soğutucu fanlı bile olsa adam akıllı soğutamıyor. Fansız kullanarak riske girmeyin bence.

Ben i9-9900KF işlemcide Akasa Venom kullanıyorum sessiz bir şekilde işlemciyi soğutuyor Intel'in öyle aşırı derecede ısındığı yok en çok gördüğüm değer 52 oldu oda fanları açmayı unutmuşum sonra hatırladım kısa sürede 42 dereceye düştü
Çok pardon da dağda mı yaşıyorsunuz? 52 derece yük altında öyle bir işlemci için imkansız. Ayrıca (sıvı soğutma kullandığını varsayıyorum) radyatör fanını kapatmana izin vermez, çoğu sıvı soğutma üreten şirket.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taktığın islemciyi zorlamıyor isen ve taktiğin soğutucu fansız soğuk tutabiliyor ise fana gerek yoktur.
İşlemci zorlansa da zorlanmasa da gerek var. Isı sürekli üretilir, dağıtılmazsa sıcaklık artar. Kasanın hava akışı bunun için yetersizdir zira soğutucu blok üzerinden ısı dağıtımı yapılamaz.

Üslubunuz hiç hoş değil öncelikle bunu belirteyim yukarıda yazdığım cümlede test yaptım yük altına aldım diye hic bir yerde bir kelime dahi geçmiyor oyun içi aldığım sonuçları yazdım kaldı ki hiçkimse sürekli yük altına almaz bilgisayarını online oyun onarım apex legend pubg gibi daha 42 üstü görmedim bir defa fanları sessize aldım 52 oldu olay bu

Çok pardon da dağda mı yaşıyorsunuz(!). 52 derece yük altında öyle bir işlemci için imkansız. Ayrıca(Sıvı soğutma kullandığını varsayıyorum) radyatör fanını kapatmana izin vermez ,çoğu sıvı soğutma üreten şirket.

Dosya Ekleri

• aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.PNG
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.PNG
    42,5 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Bilgisayarcılara git 2inci el çıkma fan tak , fansiz sakin kullanma , yada sıvı soğutma kullan ortalama sıvı soğutma 500 TL kadar gözden çıkar
Bütçe 150 TL ise Max mecbur 2inci el fan bak , anakart soket yapısı var işlemcinin , 2inci el dolu var sıfır o fiyata bulabilirsin bilmiyom , 1151 pin işlemci fanı olarak tarat internette

Son düzenleme:
Yine trol yapiyor belliki. Stok fandaki alüminyum sogutucu fan olmadan bağlanamaz anakarta cunki fanin oldugu plastikte fani anakarta sabitlemeye yarayan finler mevcuttur. Fan olmadigi zaman sogutucu blok sabitlenmez bu kişi yaşi da ufak belliki eğlence olsun diye konu açmiş. İhtiyaci olan kisiler açsa keşke biz de yardimci olsak..

Fansız işlemci soğutucusu diye bir şey yoktur. Fan yoksa işlemci soğutucusu olmaz o. Metal yığını denebilir. Ya da farklı bir isim bulabiliriz ona. Ama işlemci soğutucusu olmaz. İşlemci soğutucun olmayacağı için de işlemcin soğumaz. Korkmakta haklısın. Başına kötü şeyler gelebilir. Bence böyle kullanma.
Fansız işlemci soğutucusu tabii ki vardır.Bırak işlemci soğutucusunu bir bilgisayardaki tüm bileşenleri soğutan tek yapı fansız soğutucular da vardır mesela bunun gibi. Soğutucu bloğu, üzerinde kullanılan işlemcinin ürettiği ısıyı tek başına halledebilecek kadar büyükse fana gerek kalmayabilir. Mesela arkadaşın belirttiği Phanteks soğutucu piyasadaki birçok işlemciyi pasif olarak soğutabilir ama bir yere kadar. Ama konu sahibinin belirttiği soğutucu kesinlikle fansız soğutma sağlayamaz zaten fanlı da sağlayamıyor. 😀

Konudaki soğutucu stok soğutucu ve arkadaş bunu fansız kullanabilir miyim diye soruyor. Apartman boyutundaki pasif soğutucuları gösterip bunlar varsa, kullanılır demek nasıl bir mantık ürünü arkadaşlar?

Konu fansız stok soğutucu. O soğutucu fanlı haliyle anca soğutuyor zaten. Fansız kullanımı sıkıntı olur. En azından 30 TL'ye bir stok soğutucu alın.

@SandyBridge

Taktığın islemciyi zorlamıyor isen ve taktiğin soğutucu fansız soğuk tutabiliyor ise fana gerek yoktur. Pasif soğutma terimini duymamış olabilirsin. Abi tavsiyesi internetten pasif soğutma nedir bir bak istersen.

Not: Her soğutucuyu bu şekilde kullanamazsınız.

Bu tip cevaplarla konuyu açan insanın kafasını karıştırmaya ne gerek var? Arkadaş hiç mi oyun oynamasın ya da Windows update yapmasın? Bu soğutucuyu fansız takıp sadece tarayıcıdan forumlara ve sosyal medya platformlarına mı girsin?
O stok soğutucu fansız halde film bile izlerken 60 derecenin üzerine çıkarır işlemciyi hatta film bitmeden sistem kapanır büyük ihtimalle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı