İşlemci soğutucu üzerine fan takmak zorunda mıyız?

@dogant

Fark edersiniz ki fansız soğutucu metal yığınıdır diyen kullanıca cevap olarak yazım. Genelleme yaptığından. Hatta ilerideki mesajlarımda ilettim, Intel stok soğucularının çok kötü olduğuu. Bu genellemeyi yaptıktan sonra durum pasif soğutmaya geçti.

Kesinlikle katılıyorum. Fan ile daha aktif bir kullanımı oluyor. Ama dediğim gibi sessizlik önemli ise ve uygun koşullar sağlanır ise neden olmasın. Fark edersiniz ki not eklemeş ve konuyu açan kişiyi uyarmışım.

Özet ile stok soğutucu fansız bir şekilde kullanılmaz.
Fakat uygun koşullarda, uygun bir soğutucu ve işlemci ile kullanılabilme imkanı vardır.

Screenshot_1.png

Dün gece yaptığım test. :D

@Silinen üye Konuya hızlıca baktım, 1-2 yer gözümden kaçmış, haklısınız o zaman. Ekran kartları eskiden genellikle pasif soğutma kullanırdı.
Hatta günümüzde özellikle ekran kartlarında pasif soğutma bloğunun çok büyük önemi var. Bazı oyunlarda kartın fan bile açmaya ihtiyaç duymadığı oluyor.

Yalnız konu stok soğutucu olunca bu şekilde kullanmak mümkün değil :)

Bu kısım gözümden kaçmış ,başka bir mesajda yazdınız sanırım. Tamamen katılıyorum.

Özet ile stok soğutucu fansız bir şekilde kullanılmaz.
Fakat uygun koşullarda, uygun bir soğutucu ve işlemci ile kullanılabilme imkanı vardır.

Fansız işlemci soğutucusu diye bir şey yoktur. Fan yoksa işlemci soğutucusu olmaz o. Metal yığını denebilir. Ya da farklı bir isim bulabiliriz ona. Ama işlemci soğutucusu olmaz. İşlemci soğutucun olmayacağı için de işlemcin soğumaz. Korkmakta haklısın. Başına kötü şeyler gelebilir. Bence böyle kullanma.
Pasif soğutucu diye birşey duydunuz mu hiç? İfadeniz çok genel olmuş güncel örnek

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı