Rehber İşlemci undervolt

Merhaba
bende ThrottleStop programında FIVR sekmesindeki işaretlemem gereken yerler aktif değil.
İşlemci i7 14700hx resim gönderiyorum. Çözüm varmı acaba.
Eki Görüntüle 2426473

@avkila.tech

Buldum sonunda
Biostan sağ ctrl+sağ shift+ sol alt+f2 tuşuna basarak advenced biosu açılıyor.
Advanced menüsündeyken
1.Power & Performance
2.CPU - Power Management Control
3-CPU Lock configuration
4-Overclocking Lock disable olacak şekilde kayıt yapıp tekrar pc yi açın .

Belki işine yarayan biri olur.

@avkila.tech
Evet advanced bios ile yapabilirsiniz. Ayrıca laptopunuzun marka modeli nedir? İleride aynı sorunla karşılaşan kisiler rahatlikla cozebilsin.

Ayrica undervolt + overclock yapabilirsiniz o islemciye. Unlocked sonucta.

Evet advanced bios ile yapabilirsiniz. Ayrıca laptopunuzun marka modeli nedir? İleride aynı sorunla karşılaşan kisiler rahatlikla cozebilsin.

Ayrica undervolt + overclock yapabilirsiniz o islemciye. Unlocked sonucta.

Laptop Gamegaraj Slayer 4 7 xl modeli. ThrottleStop programında işaretlenmeyen yer aktif oldu. ama undervolt işlemini yapmadım. Dün epey bir araştırdım ancak buldum geç olduğu için deneyemedim. Bu gün deneyeceğim. ThrottleStop işaretlediğim yerler aktif olduktan sonra bir sıkıntı olurmu acaba ? Bir hata ile karşılaşırmıyım? Birde undervolt yaptıktan sonra programı silince ayarlarda bir sıkıntı olurmu.

Son düzenleme:
Laptop Gamegaraj Slayer 4 7 xl modeli. ThrottleStop programında işaretlenmeyen yer aktif oldu. ama undervolt işlemini yapmadım. Dün epey bir araştırdım ancak buldum geç olduğu için deneyemedim. Bu gün deneyeceğim. ThrottleStop işaretlediğim yerler aktif olduktan sonra bir sıkıntı olurmu acaba ? Bir hata ile karşılaşırmıyım? Birde undervolt yaptıktan sonra programı silince ayarlarda bir sıkıntı olurmu.
Sorun olmaz. Aktif bıraksanız dahi sorun olmaz. Undervolt için offseti düşürüp test etmeniz gerekir. Undervolt sonrası programı silmeyin lütfen. Zaten arkada sorunsuz çalışır o. Throttlestop.ini dosyasını da silmeyin.

Hocam benim laptop Lenovo IdeaPad Slim 3 i5-12450H işlemci mevcut. Undervolt uygun mudur, gerek var mı? Ayrıca avantajlar ve dezavantajları nedir undervoltun?

Hocam benim laptop Lenovo IdeaPad Slim 3 i5-12450H işlemci mevcut. Undervolt uygun mudur, gerek var mı? Ayrıca avantajlar ve dezavantajları nedir undervoltun?
Throttlestop üzerinde FIVR menüsü açık ise uygundur. Değil ise advanced bios kısmından bakabilirsin oluyor mu diye.

Avantajlar :

Daha düşük güç kullanımı, pilin daha uzun gider.

Daha az ısınma.

Eğer ki power limite düşüyorsa işlemcin clock hızlarını arttırarak genel performansı arttırır.

Zaman içindeki silikon hasarını azaltır. (Aşırı uzun sürede ama. Yani 10 senelik bir zaman diliminden bahsediyorum.)

Dezavantajları :

Dengesiz undervolt sistem performansını düşürebilir. Cinebench skorundan performans da ölçeceğiz zaten.

Mavi ekran/Sistem kitlenmesi yasanabilir. Basit bir yeniden başlatma ile cözülür.

UNDERVOLT SİSTEM GARANTİSİNİ BOZMAZ.

ThrottleStop ile undervolt yaptım. -250mv ye kadar düştüm. TS Bench de her düşmede test yapıyorum ama bir türlü error vermiyor. Yardımcı olurmusunuz.

@avkila.tech
Undervoltu aslında yapmıyor olabilir. -300 yapsanız bile mi error almıyorsunuz? Çünkü en en fazla -170 falan gördüm ben. -250 bile çok fazla.

ThrottleStop üzerinde fıvr menüsü açık ise uygundur. Değil ise Advanced BIOS kısmından bakabilirsin oluyor mu diye.

Avantajlar:

Daha düşük güç kullanımı, pilin daha uzun gider.

Daha az ısınma.

Eğer ki Power limite düşüyorsa işlemcin clock hızlarını arttırarak genel performansı arttırır.

Zaman içindeki silikon hasarını azaltır. (aşırı uzun sürede ama. Yani 10 senelik bir zaman diliminden bahsediyorum.)

Dezavantajları:

Dengesiz undervolt sistem performansını düşürebilir. Cinebench skorundan performans da ölçeceğiz zaten.

Mavi ekran/Sistem kilitlenmesi yasanabilir. Basit bir yeniden başlatma ile cözülür.

undervolt sistem garantisini bozmaz.

Undervoltu aslında yapmıyor olabilir. -300 yapsanız bile mi error almıyorsunuz? Çünkü en en fazla -170 falan gördüm ben. -250 bile çok fazla.

Hocam ThrottleStop'dan baktım fıvr menüsü açık ama adjustable diye bir ayar var tiklemem gereken onu tikleyemiyorum. İzin vermiyor. Quick CPU ile deneyeceğim. Ayrıca Cinebench R20 indiremiyorum kullandığım laptop Windows 11 Pro ama Cinebench'in son sürümü Windows 10 istiyor sanırım.

Hocam az önce quick CPU ve Intel'in programını da denedim ama quick CPU da Advanced CPU settings ayarından sonra FIVR ayarını nereye bakarsam bakayım bulamadım Intel'in programında ise program yüklenirken yarıda kesip sistemin programı desteklemiyor tarzında bir uyarı verdi ve yükleme işlemi başarısız oldu dedi.

Son düzenleme:
Hocam ThrottleStop'dan baktım fıvr menüsü açık ama adjustable diye bir ayar var tiklemem gereken onu tikleyemiyorum. İzin vermiyor. Quick CPU ile deneyeceğim. Ayrıca Cinebench R20 indiremiyorum kullandığım laptop Windows 11 Pro ama Cinebench'in son sürümü Windows 10 istiyor sanırım.

Hocam az önce quick CPU ve Intel'in programını da denedim ama quick CPU da Advanced CPU settings ayarından sonra FIVR ayarını nereye bakarsam bakayım bulamadım Intel'in programında ise program yüklenirken yarıda kesip sistemin programı desteklemiyor tarzında bir uyarı verdi ve yükleme işlemi başarısız oldu dedi.
O zaman bilmiyorum ya. @erengore müsait olduğunuz zaman siz de bakabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı