İşlemci ve ekran kartı termal macunu ne zaman değişmeli?

Flash Spell

Decapat
2 yıl oldu bilgisayarı alalı. Temizlik dışında hiç termal macun değiştirmedim oynadığım tek oyun lol olunca ve programlarla çalışmadığım için sanırım pek sorun olmadı.

Önerdiğiniz termal macun var mı? İnternetten sipariş vereceğim.

Zararları nedir değiştirmemenin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic MX-4 8.5W, m·K 4g Termal Macun Soğutma Aksesuar ORACO-MX40001-BL - Nanokatalog

Önerebilirim. F/P olarak bayağı iyi. 2 ay önce işlemcim 97 derecelere kadar ulaşıyordu. Uyguladıktan sonra maksimum 70-75 arası seyrediyor şu an.

LOL fazla sistemi yormadığı için bilgisayarının aşırı ısındığını düşünmüyorum. Daha çok sistemi zorlayan oyunlar oynuyorsan bu oyunlardaki değerleri paylaş. Ona göre yorum yapalım.

Laptop da 6 ayda bir macun bakımı masaüstü ise ortama göre değiştiği için sıcaklık ilk günkinden fazla ise mevsime göre değilse değiştirilme zamanı gelmiştir.

Sistemden tam performans almak istiyorsanız belirli aralıklarla değiştirmeniz gerekiyor. 2 yılda termal macun eriyebilir. Isınmasına göre değişebilir bu tabi.

Arabaların lastiklerin değişme zamanı var,az km yapmış olsa bile belirli bir süre sonra lastikler sertleşiyor yol tutmuyor. Aynı şey bence termal macunlarda da var,belirli bir süre yapısı değiştiğinden iletkenliği de değişecektir. Ama yine de en sağlıklı sonuç eski ısı ölçümlerini kaydedip saklamak ve belirli aralıklarla karşılaştırmak. Ben laptopumun termal macununu değiştikten sonra 10 santigrat fark etmişti. "CoolerMaster MasterGel Pro" kullanmıştım çok da memnun kaldım.

Ben şahsen bir zamanı olduğunu düşünmüyorum. Şu an işlemcim boşta 30 derece. Ne zaman 40 dereceye çıkar o zaman zamanı gelmiş demektir. 6 ay-1 yıl-2 yıl kim bilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı