İşlemciye yük binince bilgisayar kilitleniyor

İşlemci anakart destek listesi altında gözükmüyor, sorun bu olabilir.
Screenshot_20191205-020646.jpg

Kart 75W'lık bi' kart olmasa onunla test etmeni önerecektim ancak pek etki etmez, büyük ihtimal PSU sıkıntısı. Large Data Set işlemciyle birlikte RAM'leri de test ediyor, Prime95'teki mantık. Small yaparsanız ve dayanırsa işlemcide problem olmadığına emin olabilirsiniz. Benzer problemi 8700K voltajını düşürürken yaşamıştım. Bu oldukça fazla güç çekmesine neden olacak işlemcinin, sıcaklık 90'ı vurursa şaşırmayın.

1.png

Kart 75W'lık bi' kart olmasa onunla test etmeni önerecektim ancak pek etki etmez, büyük ihtimal PSU sıkıntısı. Large Data Set işlemciyle birlikte RAM'leri de test ediyor, Prime95'teki mantık. Small yaparsanız ve dayanırsa işlemcide problem olmadığına emin olabilirsiniz. Benzer problemi 8700K voltajını düşürürken yaşamıştım. Bu oldukça fazla güç çekmesine neden olacak işlemcinin, sıcaklık 90'ı vurursa şaşırmayın.

Eki Görüntüle 468896
Şimdi ne yapmam gerekiyor? Bana açıklar mısınız lütfen?

@Arda ALB Üstte verdiğim ayaları OCCT'ye girin ve testi başlatın. Eğer birkaç dakika dayanıyorsa işlemciyle alakalı değildir problem. Bellek kontrolcüsünde veya belleklerde olabilir sıkıntı. Kapanırsa zaten net PSU sıkıntılı gibi bir çıkarım yapabilirim.

Kart 75W'lık bir kart olmasa onunla test etmeni önerecektim ancak pek etki etmez, büyük ihtimal PSU sıkıntısı. Large data set işlemciyle birlikte RAM'leri de test ediyor, Prime95'teki mantık. Small yaparsanız ve dayanırsa işlemcide problem olmadığına emin olabilirsiniz. Benzer problemi 8700K voltajını düşürürken yaşamıştım. Bu oldukça fazla güç çekmesine neden olacak işlemcinin, sıcaklık 90'ı vurursa şaşırmayın.

Eki Görüntüle 468896
Dediğinizi yaptım ve 11 dakika sonra kilitlendi bilgisayar. Large Data Set ile test yapınca da 13 saniyede gitti bilgisayar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Arda ALB Etiket bildirimi gelmedi. Şimdi rastladım konuya. Memtest86 ile bellek testi yapar mısın? Small FFT testine bu kadar dayandığına göre işlemciden çok belleklerle veya bellek kontolcüsüyle alakalı olmalı sıkıntı. Small Data testinde başladığı gibi PC kapanmadığına göre PSU'da da sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı