İşletim sistemi nasıl programlanır?

Kaynak yok demedim, bazı işletim sisteminde olan sistemin çökmesini sağlayacak kontrolcü, kapatma, yeniden başlatma gibi işlemlerin kodlarla nasıl yapıldığına dair bilgi yok.
 
Olayın başını öğrenmeden direkt işleme geçmeye çalışıyorsun, ilk önce algoritma nedir yazılım nedir öğren ondan sonra işletim sistemi hayalinin ne kadar zor olduğunu anlarsın:)

Ben algoritma yazılımın ne olduğunu biliyorum ama internette bu soruların cevaplarını verecek bir kaynak yok.
 
Ben algoritma yazılımın ne olduğunu biliyorum ama internette bu soruların cevaplarını verecek bir kaynak yok.
Algoritma falan zaten 6. sınıfta öğretiyorlar hocam. Bunu yapamazsınız kod falan yok. Öyle Scratch'i açayım sonra Technopattan atılan kodları CTRL + C ve CTRL + V yapayım yok. Kafayı takmayın bu işe. Ha diyelim işletim sistemi falan yazdınız ne işinize yarayacak? Kurun bir tane işletim sistemi isterseniz her yerine adınızı yazın.
 
İlk yapmanız gereken en hafif Linux dağıtımını kurup oradan başlamak muhtemelen. Donanım sürücülerini kendiniz yazmaya kalkmanız gerçekçi değil. Linux kernelini kendiniz derlemeniz ikinci adım olabilir. Sonra basit bir kabuk + kernel derleyip kendi ilk çalışır sisteminizi çıkarıp onun üzerinde çalışabilirsiniz. Linux from scratch güzel bir başlangıç olur. Bu şekilde çalışan bir sistem elde ettikten sonra ister ring0'daki sinyaller, interruplar isterseniz dosya sistemleri üzerine ayrı ayrı çalışabilir bakabilirsiniz. Hiç bunlara bakmadan sıfırdan işletim sistemi yazmaya çalışmak gerçekçi değil. Bugüne kadar matematik adına yazılmış hiçbir şey okumadan incelemeden sayı saymadan başlayıp türevi integrali bulmaya çalışmak gibi bir şey sizin istediğiniz. Sistem programlama ile uğraşmak istiyorsanız bence önce bu alandaki açık kaynak diğer sistemleri incelemelisiniz. Linux gibi bir nimet varken neden bundan yararlanmak istemiyorsunuz anlamak güç.

BSD konusunda çok bilgim yok. Onlar sürücüleri dosya sistemlerini sıfırdan kendileri mi geliştiriyor yoksa Linux ile benzer bir mantık mı bilmiyorum. Kaynak varsa BSD daha mantıklı çünkü lisans sıkıntısı hiç yok. Derleyip kendi ticari konsolunuzda falan kullanabilirsiniz. Sony bunu yapıyor. Gerçi şu aşamada bunların hiç önemi yok :D .
 
@ Eray Türkay Tamam ekip sorun değil oluştururum ama C++,Assembly gbi dilleri öğreten kaynaklarda en fazla graphics.h kütüphanesi eğitimi var işletim sistemi gibi şeyleri yazmaya yetecek bilgi yok varsa ben bulamadım eğer bunları da öğreten kaynak varsa bana link atın.
 

Geri
Yukarı