İsrail bize bir şey yapabilir mi?

oggy2134

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 3060 i5 12450h 512 gb ssd 16 gb ram
Tarihten savaştan vb anlamıyorum. İsrail bize saldırabilir mi? Saldırırsa ne olur? İstanbul'a mı Ankara'ya mı saldırır?

Zannetmiyorum.

Saldirmak oyle hopp dedin mi olan bir şey degil. Hele bir de NATO ulkesi oldugumuzu varsayarsak bir şey olmaz. Hem bizim nufusumuz 85m kimse saldiramaz (!)

NATO üyeliği pek bir şey ifade etmiyor.
NATO tam da bunun için var. Eğer Türkiye’ye saldırı olursa, NATO devreye girmek zorunda. Aksi halde tüm dünyaya ittifakın işe yaramadığını göstermiş olurlar ki bu NATO’nun varlık sebebine aykırı. Zaten Rusya tehdidi yüzünden üye ülkeler savunma yatırımlarını artırıyor. Bu yüzden İsrail gibi bir ülkenin Türkiye’ye saldırması durumunda NATO kesinlikle müdahale eder.

Saldırması için bir sebep göremiyorum.Ticari olarak da,siyasi ilişkiler olarak da aramız iyi.
Dünya savaşı gibi büyük krizlerde belki değişir ama bunlar daha derin konular yeterli yorum yapamam.

Niye saldırsın ? Birilerinin kürsüye çıkıp bağırması bizi düşman yapmaz; o bağırmanın ardında bir eylem olmadıkça, yük gemileri iki ülke arasında harekete devam ettikçe.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı