İsrail, resmen savaş ilan etti!

• Konuyu başlatan Eren AK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 405
  • Görüntüleme 24.164
Konu Arap sevmemek değil. Bu çok net. Çevremden de gördüm bunu. Şu an İsraili destekleyenler net Müslüman düşmanı Arap değil. Eğer Filistin Müslüman bir ülke olmamış olsaydı olaylar çok farklı ilerlerdi. Örnek gerekirse Ukrayna Rusya savaşı.
Alakası yok kardeşim, Arabın ne olduğu belli bugün yardım edersin ertesi gün sana karşı ayaklanır, o kadar destek, barınak, ev verirsin senin bayrağını yakar.
Ör: Suriyeliler
Kısaca bunun din ile alakası yok ırk ile alakası var, bi de ağızlarından düşmüyor Din kardeşi bi si... Adamların bayrağı bile bize karşı yaptıkları ayaklanmanın simgesi.

Alakası yok kardeşim, Arabın ne olduğu belli bugün yardım edersin ertesi gün sana karşı ayaklanır, o kadar destek, barınak, ev verirsin senin bayrağını yakar.
Ör: Suriyeliler
Kısaca bunun din ile alakası yok ırk ile alakası var, bi de ağızlarından düşmüyor Din kardeşi bi si... Adamların bayrağı bile bize karşı yaptıkları ayaklanmanın simgesi.
Şimdi öncelikle yazdığın yazı çok yoğun ırkçılık ve yanlış varsayım barındırıyor. Bir Arap kötü diye bütün Arap halkına kötü demek insanı insan yapan özelliklerinden olan mantık özelliğinden geri bırakır. Kötü olmak veya iyi olmak kişinin ırkına değil karakterine bağlıdır. İkincisi bayraktaki renklerin anlamını daha iyi araştırmanı, kulaktan duyma bilgilerle hareket etmemeni tavsiye ederim. Son olarak hadi bu dediklerinin tamamını doğru ve mantıklı varsayalım... Çocuklar ölüyor... Yoksa o çocuklarda mı Arap?

Kötü olmak veya iyi olmak kişinin ırkına değil karakterine bağlıdır.
Şu kısma bir eleştiri de bulunmak istiyorum. Kalan fikre karşı değilim ancak bu doğru değil. En azından tam olarak değil. Karakteri belirleyen etmenlerden biri de kültür ve çevredir. Yetiştiği kültür, ve yetiştirenlerin karakter yapısı kişinin karakter gelişimini ciddi şekilde etkiler. Doğal olarak, Arap kültüründe, Türkleri sevmemek üzerine yetişmiş biri, doğal olarak Türkleri sevmeyecektir. Aynı bizim pek çoğumuzun Ermeni karşıtlığı, Yunan karşıtlığı üzerine büyümemiz gibi.

Şu kısma bir eleştiri de bulunmak istiyorum. Kalan fikre karşı değilim ancak bu doğru değil. En azından tam olarak değil. Karakteri belirleyen etmenlerden biri de kültür ve çevredir. Yetiştiği kültür, ve yetiştirenlerin karakter yapısı kişinin karakter gelişimini ciddi şekilde etkiler. Doğal olarak, Arap kültüründe, Türkleri sevmemek üzerine yetişmiş biri, doğal olarak Türkleri sevmeyecektir. Aynı bizim pek çoğumuzun Ermeni karşıtlığı, Yunan karşıtlığı üzerine büyümemiz gibi.

Kesinlikle katılıyorum hocam çok haklı bir yorum.

Dogru, icinde bulunulan cevre ve dahil olunan kultur insanin dusunce yapisini etkiler lakin orada olen insanlar arasinda daha buyume imkani bulamamis bebekler de var. Bu sebeple bu durum hastane bombalayan bir milleti savunmayi mesrulastirmiyor.

Dogru, icinde bulunulan cevre ve dahil olunan kultur insanin dusunce yapisini etkiler lakin orada olen insanlar arasinda daha buyume imkani bulamamis bebekler de var. Bu sebeple bu durum hastane bombalayan bir milleti savunmayi mesrulastirmiyor.
Çocuk öldürmenin, hasta sivile saldırmanın tabii ki savunulacak bir tarafı yok. Önce kendi vatandaşımın çıkarları, sonra da yapılan haksızlıklar umurumda dürüst olmak gerekirse. Açtan kabadayı olmaz. Ağzım açlıktan kokarken kuru emek soğan ile geçiniriz, hadi Amerika'ya, İsrail'e ambargo uygulayın diyemem. Ha sözümle kızayım ama, işe yararsa ne âlâ.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı