İsrail, Türkiye'ye saldırabilir mi?

NATO'ya neden güven olsun? Sen kalkıp "bop eş genel başkanıyım" deyip üstüne üstün yahudi hizmet madalyası alırsan değil saldırmayı seni parmağında oynatırlar. Orta doğuda yürütülen savaş Amerika-İsrail-Türkiye desteğiyle gerçekleşti. İsrail, İran ile Türkiye bölgedeki nüfuz sahibi, bölgesel güç mücadelesinde rakiplerdir. Böyle çoklu güç odaklarının olduğu ortamlarda rakipler şu an için savaşmaz ta ki çıkarlar bitesiye kadar. Arkasına Amerika'nın desteğini alarak istediğini yaparlar üstelik. İsrail'in kavgalı olmadığı bir komşusu yok. İsrail dünyadaki en militarist ve yayılmacı millettir. Komşularının tamamı ile ya aktif olarak savaş halinde, ya da çok da uzak olmayan geçmişte savaşmış. Yayılımcı milletler sence NATO'yu dinler mi? Adamlar Türkiye sınırına sadece 3,5 km mesafedeki Suriye Ordusu'na ait kamışlı hava üssü'nü bombalıyor adeta misilleme yapıyor. Bak geçen gece bombalanan üslerin konumları. Bu BOP'un habercisidir hedef tamamiyle ortadoğuyu Türkiye sınırları dahil ele geçirmek. BOP eş genel başkanıyım diyen ben değilim maalesef.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu ülkeyi Erdoğan yönetiyor da savaşa girip girmemesine karar veremez. Yani bir şahsiyeti bu kadar yüceltmeyin. Erdoğan'da elbet bu başkanlığı bırakacak fakat BOP falan dediğiniz şey hayal ürününden ibaret ben hala inanmıyorum. Kolayca tüm Orta doğu yerlerini işgal edemez. İsrail'in İran'dan bile alacak toprağı var. Madde konusuna gelirsek, bu söylemim için kusuruma bakmayın fakat cidden bunu anlatan kişiler kafada kuruyor. Erdoğan'a gelirsek bu anlamda söylediğini pek sanmıyorum fakat bu adamın BOP Eşbakanı olduğunu düşünürsek şu an Türkiye'nin işgal edilmesi lazımdı o altyapıyı zaten verdi. Ama ona rağmen bir şey olmadı. Ekonomisi her zaman güçlü olan kazanır fakat bu dünyanın da bir kuralları var. Nazi Almanya'sı şuan her yeri işgal etmeyi başarsaydı bu imkansız bir şey, İsrail'de bunu denerken zaten başarısız olur.

Bu arada şu konuya gelirsek neden vurduğu hakkında, kaynaklarda:

"Suriye rejiminin çöküşü, Hamas, Hizbullah ve İran'a vurduğumuz sert darbelerin doğrudan bir sonucudur," dedi. "Eksen henüz ortadan kalkmadı ancak söz verdiğim gibi - Orta Doğu'nun yüzünü değiştiriyoruz."

Bu ifade ediliyor, Hizbullah, Hamas ve İran için meşru hakkını kullanıyor. Bu tampon bölgeyi eğer işgal ettiyseler kesin olarak olay zaten burada patlar. ABD'ye bakarsanız kimse İsrail'i destekleyeceğini söylemiyordur. Halk için söylüyorum, ABD'de buradan çekildi, çekilme sebebi büyük ihtimal İsrail'in bölgeyi kolayca girmesi içindir şahsi düşüncem. İşgal ederlerse olay patlar zaten.

Erdoğan konusuna gelir isek, ben adamı desteklemiyorum lütfen imalı bir şekilde diyen ben değildim tarzı şeyler yazmayın. Sonuçta bu adamın yanlış olduğunu herkes biliyor fakat Yeniden Refah gibi bir partiden çıkmış adamı neden Bop Eşbakanı yapsınlar? Başka adaylar varken. Neyse ben Silivri'ye gitmek istemediğimden ötürü bir şey yazmıyorum, bunlar tartışıldıktan sonra çıkılmayacak şeyler. Değerli yorumun için teşekkürler.

Hocam bu ülkeyi Erdoğan yönetiyor da savaşa girip girmemesine karar veremez. Yani bir şahsiyeti bu kadar yüceltmeyin. Erdoğan'da elbet bu başkanlığı bırakacak fakat BOP falan dediğiniz şey hayal ürününden ibaret ben hala inanmıyorum. Kolayca tüm Orta doğu yerlerini işgal edemez. İsrail'in İran'dan bile alacak toprağı var. Madde konusuna gelirsek, bu söylemim için kusuruma bakmayın fakat cidden bunu anlatan kişiler kafada kuruyor. Erdoğan'a gelirsek bu anlamda söylediğini pek sanmıyorum fakat bu adamın BOP Eşbakanı olduğunu düşünürsek şu an Türkiye'nin işgal edilmesi lazımdı o altyapıyı zaten verdi. Ama ona rağmen bir şey olmadı. Ekonomisi her zaman güçlü olan kazanır fakat bu dünyanın da bir kuralları var. Nazi Almanya'sı şuan her yeri işgal etmeyi başarsaydı bu imkansız bir şey, İsrail'de bunu denerken zaten başarısız olur.
Takılmadım, hiçbir mahsuru yok. Kanlı coğrafyada yaşıyoruz ne olacağını bilmiyoruz, bilemeyiz. Bir anda Suriye'ye girdik kendimizi savaşın içinde bulduk. ÖSO'yu bile Amerika ile biz kurduk kanlı kapılar ardında ne pazarlıklar yapılıyor bilemeyiz. Hatırla askerimizin başına çuval geçirildi, peşmergeler habur sınır kapısından geçirildi. Neden olmasın? Bizi yöneten parti bir proje olamaz mı? Zaten belirttim şu an için savaş olmaz fakat ileride olması muhtemel. Sen daha kendi kara sınırını koruyamıyorsun, israil gelip senin sınırında cirit atıyor. Bak rusya'ya? Nato üssünü kara sınırında istemediği için harekat başlattı.

Saldırmaz, saldıramaz NATO'ya üye bir ülkeyiz ayrıca NATO'ya üye olmasak bile buna cesaret edeceklerini sanmıyorum.

Takılmadım, hiçbir mahsuru yok. Kanlı coğrafyada yaşıyoruz ne olacağını bilmiyoruz, bilemeyiz. Bir anda Suriye'ye girdik kendimizi savaşın içinde bulduk. ÖSO'yu bile Amerika ile biz kurduk kanlı kapılar ardında ne pazarlıklar yapılıyor bilemeyiz. Hatırla askerimizin başına çuval geçirildi, peşmergeler habur sınır kapısından geçirildi. Neden olmasın? Bizi yöneten parti bir proje olamaz mı? Zaten belirttim şu an için savaş olmaz fakat ileride olması muhtemel. Sen daha kendi kara sınırını koruyamıyorsun, israil gelip senin sınırında cirit atıyor. Bak rusya'ya? Nato üssünü kara sınırında istemediği için harekat başlattı.
Şu konuda gelirsek Işid terör örgütü çok ülkeye zarar verdi, kara sınırlarını cidden 2-3 çapulcu diyebileceğimiz terör örgütüne karşı koruyamadılar o konuda haklısın. Erdoğan her türlü başarısız bir lider olduğu kesin. Normalde Askerlere karışmaması lazım, onun bakanı genel kurmayı var fakat maalesef ki karışmayı seviyor. Yapacak bir şey yok fakat proje konusunda falan düşünmüyor değilim fakat biraz imkansız gibi bir şey. Ekonomisi her zaman güçlü olan kazanır, İsrail'in ekonomisi baya iyi şu an, Türkiye'nin ekonomisini Erdoğan bir bakan ile düzeltmişti Kemal Derviş olması lazım. Düzelten biri tekrar bozdu, düzelten birisi neden tekrar bozmak istesin ki? Onu düşünmüyor değilim, fakat teorinizi bir tık bu ekonomiyi bozma işi destekliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı