İsrail, Türkiye'ye saldırabilir mi?

Tamamen merağımdan soruyorum, ABD yapımı daha iyi savunma sistemi yok mu? Var da, ülkemizde mi yok?
Türkiyenin de hava savunma sistemi şemsiyesi yeni yeni gelişiyor , Gürz,Korkut, Hisar A ,Hisar O , Hisar U, Siper Blok 1,2,3 diye gidiyor hava savunma sistemleri alçak hava savunma sistemi orta irtifa hava savunma sistemi ve uzun irtifa hava savunma sistemi olmak üzere 3 ayrılır fakat en önemlisi uzun irtifa hava savunma sistemidir buna örnek olarak ABD nin PATRIOT avrupanın SAMPT Rusya ' nın s400ü ,Türkiyenin yeni yeni envantere aldığı Siper gibi sistemleri var , bu saydığım savunma sistemleri arasında s400 daha avantajlı konumda 360 derece tarama yapabiliyor füzesinin 400km menzili var daha fazla hedefe aynı anda kitlenebiliyor ek olarak radarının 600 km menzili var ve kısmende olsa antibalistik özelliği var diye hatırlıyorum googledan detaylı daha net öğrenebilirsin, yanlışım yoksa PATRIOT 180 derece tarama yapabiliyordu diye hatırlıyorum

Son düzenleme:
Saldırmaz (en azından şu an için). İsrail'in Türkiye'den önce Suriye'yi geçmesi lazım. Taliban htş'ye destek veriyor ve htş el Kaide'den kopan örgüt olsa da el kaide mücahitlere htş için tavsiye veriyor. Bir de ÖSO Ypg'den sonra Suriye'ye yönelecek muhtemelen diğer muhalif örgütlerle. Şu an israilli çok subay protesto da ediyor ve İsrail toplumun desteğini de kaybetti. O yüzden Suriye'yi alması bile zor. Şam'a girse dahi yine direniş çıkacak karşısına.

Cesaret edemez dediğiniz şeyler Lübnan, Filistin, Suriye gibi 2-3 tane ne olduğu belirsiz devlet mi?
HTŞ hakkında neler biliyorsun?

Türkiye'nin de hava savunma sistemi şemsiyesi yeni yeni gelişiyor, gürz, korkut, hisar A, hisar O, hisar U, siper blok 1, 2, 3 diye gidiyor hava savunma sistemleri alçak hava savunma sistemi orta irtifa hava savunma sistemi ve uzun irtifa hava savunma sistemi olmak üzere 3 ayrılır fakat en önemlisi uzun irtifa hava savunma sistemidir buna örnek olarak ABD'nin Patriot Avrupa'nın sampt Rusya'nın S400ü, Türkiye'nin yeni yeni envantere aldığı siper gibi sistemleri var, bu saydığım savunma sistemleri arasında S400 daha avantajlı konumda 360 derece tarama yapabiliyor füzesinin 400km menzili var daha fazla hedefe aynı anda kitlenebiliyor ek olarak radarının 600 km menzili var ve kısmende olsa antibalistik özelliği var diye hatırlıyorum Google'dan detaylı daha net öğrenebilirsin, yanlışım yoksa Patriot 180 derece tarama yapabiliyordu diye hatırlıyorum.

Yani devlet hala drone sürülerine yatırım yapmaktansa SİHA gibi dışı dolu gözüken içi boş projelere yatırım yapıyor. Türk generalleri az biraz nitelikli ama Altay gibi dünyanın en iyi 3 tankına girecek bir projeyi de iyice geciktirdiler. İstediğiniz kadar iyi mühendislik yapın savaş performansı ve üretimi daha ön planda her zaman. 2.Dünya Savaşı'nda almanlar o kadar mühendislik bakımından üstün tanklar yaptılar ama hepsi sofistike ürünlerdi ve savaş performansı berbattı. Almanların ürettiği en iyi tank, Sovyet'lerden esinlendiği Pantherlerdi.

Şu konuda gelirsek ışid terör örgütü çok ülkeye zarar verdi, kara sınırlarını cidden 2-3 çapulcu diyebileceğimiz terör örgütüne karşı koruyamadılar o konuda haklısın. Erdoğan her türlü başarısız bir lider olduğu kesin. Normalde askerlere karışmaması lazım, onun bakanı genel kurmayı var fakat maalesef ki karışmayı seviyor. Yapacak bir şey yok fakat proje konusunda falan düşünmüyor değilim fakat biraz imkansız gibi bir şey. Ekonomisi her zaman güçlü olan kazanır, İsrail'in ekonomisi bayağı iyi şu an, Türkiye'nin ekonomisini Erdoğan bir bakan ile düzeltmişti Kemal derviş olması lazım. Düzelten biri tekrar bozdu, düzelten birisi neden tekrar bozmak istesin ki? Onu düşünmüyor değilim, fakat teorinizi bir tık bu ekonomiyi bozma işi destekliyor.

Ben de AKP muhalifiyim de hükumet orduya karışmasın da ne yapsın? Savunma sanayiden genel kurmaya kadar hükumet ve ordu birlikte ilerlemek zorunda zaten burada hemfikiriz diye düşünüyorum da geçmişte olan darbeleri ve krizleri nasıl denkleme katıyorsun peki? "hükumet orduya karışmamalıdır." önermesi aynı zamanda "ordu hükumete karışmamalıdır." önermesiyle paralel olmalı ki olmayacak hiçbir türlü her zaman biri diğerine üstün gelecek. Burada mesele şu: 1960'ta Türkiye'de ordu hükumete baskın geldi yokuş aşağı sürüklendik. Almanya'da SS (hükumet) Wehrmacht'a (orduya) baskın geldi almanlar savaşı kaybetti. Yani mesele en az birinin nitelikli olmasında. Bizde hükumet ve ordu birbirinden beter halde. Çözüm biri diğerinden elini çeksin değil ikisine de yapısal reform getirmek.

Son düzenleme:
İsrail ve yahudi toplumu ABD ülkesinde devlet makamları CIA başkanlık ticaret banka vb. makamlara oturmuş. ABD de 5 milyon civari yahudi var. Sayin Trump'un damadı bile yahudi. İsrail'in nufusu 10 milyon. Bu nüfusunu korumak için her tehditi ortadan kaldırmak isteyecek. Türkiye'ye saldırmaz fakat dikkat edilirse ekonomik olarak Türkiye'yi perde arkasindan ABD ile yıkmasin diye dikkat gerekir. Hukuk çercevesinde iyi geçinmek faydalı ve gerekir!

Niye saldırsın NATO ülkesiyiz hem NATO'dan atılsak bile Rusya gibi bir devlet arkamızda sayılır böyle bir olayda NATO'dan atılıp, İsrail'i üstümüze salarlarsa eğer Rusya ve Çin'in destek vereceğini düşünüyorum.

Hem ilişkilerimiz abartı kadar geri değil, idare eder. Erdoğan öncesi ilişkiler gayet yerindeydi.

Ülkeler çıkarlarına göre hareket ederler. Onlar bile bizim arkamızda olmaz onlarda fırsat bulduğunda saldırırlar.

Niye saldırsın NATO ülkesiyiz hem NATO'dan atılsak bile Rusya gibi bir devlet arkamızda sayılır böyle bir olayda NATO'dan atılıp, İsrail'i üstümüze salarlarsa eğer Rusya ve Çin'in destek vereceğini düşünüyorum.

Hem ilişkilerimiz abartı kadar geri değil, idare eder. Erdoğan öncesi ilişkiler gayet yerindeydi.

İlişkiler biraz fazla yerindeymiş sanırım. Şimdi size 2 kabul söyleyeyim:

1) Hükumetler söylediği şeyi cidden yapmak zorunda değil. (Erdoğan'ın Arap devletlere laf attıktan sonra körfez ülkelerinden kredi alması gibi)
2) Erdoğan da aynı yolun piyonu.

Derdimi öz anlatabildiysem ne ala.

Hocam herkes kafada kuruyor. 100 yıllık cumhuriyet Sovyetler birliğine, nazi almanyası'na karşı ayakta kalmış. Kullandığınız maddeleri söyleyin de mümkünse hiç bulaşmayalım. Erdoğan konusuna gelirsek ne olduğu belirsiz bir şey diyemem.

Dostum şaka mı yapıyorsun? Paktta birine savaş açılsa o ülkelerin de o ülkeye savaş açması lazım. Madde etkisinde değilsinizdir inşallah.

NATO rules 5'i kontrol etmeni tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 2372980

Amerika gibi büyük bir devlet istediği sürece her kural görmezden gelinebilir. 92 Muavenet olayında Amerika elinden çıkartmaya çalıştığı eski, bakım masrafı çok olan gemileri -Knox Sınıfı- bize satmaya çalışmıştı ve kabul etmemiştik bunun üstüne tatbikat sırasında "yanlışlıkla" bizim gemimize ateş açtılar ve batırdılar. Bunun üzerine sadece basit bir özürle bizim reddettiğimiz almak istemediğimiz gemileri bize verdiler. Bu olayın arka planı ve geçmişi de mevcut batırılmasının başka bir nedeni de prof. Dr. Hasan Köni tarafından açıklandı fakat doğruluğundan emin olamadığım için buraya yazmak istemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı