İsrail'i kim durduracak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.320
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Öncelikli konuda tartışma yaratılmamasını rica ediyorum.

Sorum gayet net, senelerdir İsrail kafasına buyruk hareket ediyor.
Obama çıkmış İsrail'i savunuyor.

Hal böyleyken ne yapacağız ?
Kim, nasıl durdurabilir bu İsrail'i ?
 
Türkiye'den başka ses çıkaran yok zaten. Bence kimse durdurmayacak. Birleşmiş devletler bile bir şey demiyor.
 
Alman'lar bile İsrail'i savunuyor...

Arkadaşlar lütfen diğer konulara dönmesin, tartışma içerikli mesajlar direk silinecektir ve gerekli işlemler yapılacaktır.
 
Türkiye bu konuda bağımsız hareket etmek zorunda yoksa sonumuz "Gazze" gibi olacak. Bir sürü müslüman ülke var bunların başında dünyaya kafa tutmuş olan İran geliyor fakat onlar ses etmiyorsa bizim etmemiz sadece aptallık olur.

Her koyun kendi bacağından asılır derler önce kendi bacağımızı kurtarıp dünyaya kafa tutacak pozisyona gelince düşünebiliriz Gazzeyi.

Yanlış anlaşılmak istemem masum insanların hatta çocukların ölmesini istemiyorum yüreğim el vermiyor fakat elden birşey gelmez.
 
Bu olay zaten siyasete dönemez. Nasıl döndürülebilir ki bu konu ?
Türkiye savaş açmadan, gazzeye yardım göndermeden yapılacak bir şey değil fakat savaş da açamayız. Fakat NATO gibi bir Türk ittifakı kurulabilir. ( Türkmenistan, Kazakistan vb.) O zaman çok güçleniriz, fakat Kazaklar gazze için yardım ederler mi, çok zor. İslam birliği açsak, bu sefer araplar bizi arkadan vuracak. Şuan yapabilecek tek şey, dua edip gazzeye yardım göndermeye çalışmak sanırım. İsrailli biri durdurabilecek mi, bence o da çok zor.
 
İsrail neden durdurulsun ki, tüm dünyaya olayı her zamanki gibi meşru müdafaa olarak kabul ettirdiler.

Kabadayılıkla bir ülkeyi durduramazsınız, ancak içpolitikanızda algıya oynarsınız.
 
Tüm Müslüman ülkeler birleşse durdurulur. Ve dünyanın en güçlü ülkeleri oluruz. Ama bizim Müslüman vatandaşlarımız anca bir birimizle kavga ederiz iç savaş gibi ülke yönetimimiz var.
 
Yanlış anlamayın ama burada savaşı başlatan Filistin'dir fakat Amerika'dan güç alan İsrail şu anda Filistin'den intikam alıyor. İslam Birliği'ni kurmamız imkansız çünkü biz onlar tarafından istenmiyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı