ISS önerisi

Bence etrafınızda internet kullananlara sorun, bütün ISS'ler kötü hizmetleriyle ünlüler. Etrafınızda memnun kalan kişilerin kullandığı ISS'leri tercih edin. Her ISS her bölgede aynı hizmet kalitesine sahip değildir.

KabloNet iyidir.
KabloNet altyapısı yok.
Kablonet yok ise ben Türk Telekom diyorum. Müşteri hizmetlerini önemsemezsen Türknet denenmeli zaten taahhütsüz.
Müşteri hizmetleri benim için çok önemli.
Türk Telekom hariç çoğu ISS olabilir.
Peki hangisini tercih etmeliyim?
Bence etrafınızda internet kullananlara sorun, bütün ISS'ler kötü hizmetleriyle ünlüler. Etrafınızda memnun kalan kişilerin kullandığı ISS'leri tercih edin. Her ISS her bölgede aynı hizmet kalitesine sahip değildir.
Genelde herkes TT kullanıyor. O da ucuz olduğu için. Çevremde benim gibi oyun oynayan ve interneti önemseyen yok.

50 Mbps VDSL2 internet bağlatacağım. Benim için müşteri hizmetleri ve ping çok önemli. Hangi ISS'yi tercih etmeliyim? Konum Ankara.
Türk Telekom: Şanslıysan pingin çok iyi olur hatta diğer İSS'lerden daha iyi ping alırsın ama dediğim gibi şans işi. Bu İSS biraz şansa bağlı bana sorarsanız.

Kablonet: Download hızı konusunda vaat edileni rahatlıkla verir ama ping'lerini hiç beğenmem. Arkadaşlarım kullanıyor pingleri 90'larda geziyor. Aynı yerde yaşıyoruz ben 57ms alıyorum. Siz düşünün.

TürkNet: Müşteri hizmetleri rezalettir ve kurnazlardır. Eğer başvuru sürecindeki olumsuzlukların hepsini göz ardı edersek pingleri ortalamanın üstünde olacak şekilde iyidir. Kendi çıkış noktaları gerçekten güzel. Download ve ping değerleri geneli itibariyle iyidir ancak müşteri hizmetleri sizi çileden çıkarabilir.

Millenicom: Açıkcası pek önerilen bir İSS değil. Kullanan hassas kullanıcılar Millenicom'dan şikayetçi oluyorlar. Ama normal altı üstü internet olsun diye kullanıcılar ise fazlasıyla memnun. @Tortue hocamdan bu konuda ekstra bilgi alabilirsiniz. Pek beğenmiyor değerli hocam.

Netspeed: Şu sıralar epey sevilen bir İSS'dir. Pingleri ve download değerleri güzel diyorlar. Kullanan bir arkadaş daha iyi yardımcı olabilir. Kullanmadığım için bu konuda ekstra bir yorum yapmayayım. Kullanan birinin yorumları daha uygun olacaktır. Yine de memnuniyet veren bir İSS gibi gözüküyor şu sıralar.

Comnet: Ping değerleri benim şimdiye kadar gördüğümün en iyisidir. Müşteri hizmetleri başta tatlıdır. Ancak problem yaşayınca bana sorarsanız kabalaşıyorlar. Müşteri hizmetleri yine de fena değildir ama dediğim gibi aşırı şikayetçi olduğunuz zaman sizin birden aboneliğinizi bile kesebilirler. @Tortue değerli hocamın internetini kestiler.

Ben şu an Comnet kullanıyorum. Pingleri güzel gerçekten ama Jitter problemi var yurt dışında. Pingler biraz daha değişkenlik gösteriyor. Download hızları konusunda şunu diyeyim. Gün içinde indirme hızı değişkenlik gösterebiliyor. 100 Mbps kullanıcılarında görülen bir durum bu. 35 Mbps paketini kullananlar inanılmaz memnunlar. Ben bile şaşırıyorum. Ping konusunda gördüğümün en iyisinin comnet olduğunu söylemeliyim. Türk Telekom'dan bile iyi ping sağlıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı