ISS önerisi

Selam arkadaşlar,
İnternet servis sağlayıcımı değiştirmek istiyorum fakat hangi sağlayıcıya geçmem gerekli bilmiyorum, şu an Türk Telekom kullanmaktayım ve 100 ya da 75Mbps'lik paketleri kullanmayı düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla bildiklerimi buraya yazacağım. Türk Telekom fiber altyapısı bulunmakta sizce hangisini seçmeliyim? Ve sizin önerdikleriniz nelerdir?

Yanına yıldız koyduğum ISS'ler şu an düşündüklerim. Türk Telekom taahhüdünün bitmesine 1 hafta var geciş işlemlerini 1 hafta sonra mı yapmalıyım ve modem vs vermem gerekli mi geçiş işlemlerinde? Hepsini detaylı bir biçimde anlatırsanız sevinirim.

Comnet.
Max 1000MBPS.
100Mbps paket 200TL (senelik paketi alırsan)
100Mbps paket 270TL (aylık paketi alırsan)
Ara aylar da var (3 ay 6 ay falan)

TurkNet *
Max 100Mbps.
100Mbps paket 450TL.

Millenicom.
Max 200Mbps.
100Mbps paket 290TL.

PoyrazNet *
Max 500Mbps.
100Mbps 270TL.

Türksat Kablonet.
Max 1000MBPS.
100Mbps paket 400TL.

Netspeed *
Max 200Mbps.
100Mbps paket 370TL.

FixNet.
Altyapı sorgulama yok.
100Mbps paket 330TL (fiber olan)

İnternet kutusu.
Max hız nan olarak yazıyor?
100Mbps paket 300TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet kutusu.

İsmi pek bilindik olmadığı için kuşkuda kaldım :/. Sadece birkaç yerde ismini gördüm, Comnet ve TurkNet daha bilinir gibi duruyor fakat PoyrazNet nedense müsteri memnuniyeti olarak daha iyiymiş gibi görünüyor forumlarda dolaşıp baktığımda.

Bulunduğunuz yerde hangi firmaların altyapıları var?

Türk Telekom fiber altyapısı var sadece galiba, bina yeni olduğundan pek hâkim değilim o konuya. Şu zamana kadar Türk Telekom kullandim ve internete 3 kişi bağlandığında internetin kopması usandırdı. Sanırsam TurkNet, Comnet ve diğer birçoğu Türk Telekom alt yapısı ile hizmet verebiliyorlarmiş.

Türk Telekom'dan neden ayrılıyorsunuz çünkü yine Türk Telekom altyapısından hizmet alacağınız için yaşadığınız sorunlar devam edecek.
Fiyat önemli değilse TurkNet Netspeed iyidir ama fiyat performans istersen Comnet derim.
Geçiş işlemlerini şimdi de başlatabilirsiniz 48 saat sürer tahmini.
Geçişlerde modem vermiyosunuz sanırım fiberdede böyledir diye düşünüyorum.

Türk Telekom'dan neden ayrılıyorsunuz çünkü yine Türk Telekom altyapısından hizmet alacağınız için yaşadığınız sorunlar devam edecek.
Fiyat önemli değilse TurkNet Netspeed iyidir ama fiyat performans istersen Comnet derim.
Geçiş işlemlerini şimdi de başlatabilirsiniz 48 saat sürer tahmini.
Geçişlerde modem vermiyosunuz sanırım fiberdede böyledir diye düşünüyorum.

Türk Telekom'dan ayrılmama başka sebep olan şey de şu an 24Mbit kullanıyorum ve taahhüt sonunda yenilemede faturanın 430TL olacağını söylediler. Sanırsam TurkNet geçeceğim. 8 gün var taahhüdün bitmesine şu an geçersem ceza falan yer miyim?

Türksat Kablonet'in altyapı sorgulamasına baktın mı?
https://www.turksatkablonet.com/altyapi-sorgulama
Buradan altyapına bakıp Kablonet'in GPON bölgesinde ise 1000 Mbps hızı alabilirsin.

Zaten yazıyor Max 1000MBPS diye soruda :D

Türk Telekom'dan ayrılmama başka sebep olan şey de şu an 24Mbit kullanıyorum ve taahhüt sonunda yenilemede faturanın 430TL olacağını söylediler. Sanırsam TurkNet geçeceğim. 8 gün var taahhüdün bitmesine şu an geçersem ceza falan yer miyim?

Zaten yazıyor Max 1000MBPS diye soruda :D
Eğer kablonet ftth varsa kablonet'e geç. Taahhüt konusunda ise t.t biraz farklı. Yani, temsilci sana sıkıntı olmaz der, bir bakarsın hat kapanmaz, 8 günün sonundaki paraya kadar bile alabilirler. Dolayısıyla kestirmek zor.
Kablonet ftth routing konusunu düzeltmiş. Açıkçası çok kotulerdi fakat şuanda hizmetleri iyi. Kablonet ftth de ont+router ile birlikte 1Gbps üstü görülüyor. Normalde pon teknolojisinde. SSG'den başlayıp, olt'ye ol'ten başlayıp OFDK'ya daha sonrasında ONT'ye gelene kadar 1gbps'ye ulaşılamıyor hem tanımlama, hem yüzde 1'lik kayıp hemde ont'nin 1gigabit desteklemesinden ötürü Ericsson ssg zaten t.t'nin baş belasi... Fakat kablonette biraz daha farklı, 1gbps alinabiliyor. .

Eğer Kablonet FTTH varsa Kablonet'e geç. Taahhüt konusunda ise t. T biraz farklı. Yani, temsilci sana sıkıntı olmaz der, bir bakarsın hat kapanmaz, 8 günün sonundaki paraya kadar bile alabilirler. Dolayısıyla kestirmek zor.
Kablonet FTTH routing konusunu düzeltmiş. Açıkçası çok kotulerdi fakat şu anda hizmetleri iyi. Kablonet FTTH de ONT+router ile birlikte 1Gbps üstü görülüyor. Normalde PON teknolojisinde. SSG'den başlayıp, Olt'ye Ol'ten başlayıp Ofdk'ya daha sonrasında ONT'ye gelene kadar 1Gbps'ye ulaşılamıyor hem tanımlama, hem yüzde 1'lik kayıp hem de ONT'nin 1gigabit desteklemesinden ötürü ericsson SSG zaten t. T'nin baş belasi... Fakat Kablonet'te biraz daha farklı, 1Gbps alinabiliyor.

Fakat ben 100Mbps'lik bir internet alacağım. Evde kullanacağım şirkette vesaire değil yani :). Türk Telekom'u aradım 8G kaldı başka ISS geçsem cayma bedeli yansıtılır mı diye yansıtılır dediler. TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum şu anlık fakat bu cayma bedeli kafamı kurcaladı 8 gün kala ne kadar bir fiyat çıkar ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı