ISS önerisi

Eki Görüntüle 2289778

Bende bu şekilde hocam yurt dışında 20 ping alamıyorum.

Bu sunucudan sunucuya değişiklik gösterebilir mesela CMD'den Google'a ping testi yaptığımda Superonline 65 ms veriyor.

1724192249917.png

Türk Telekom altyapısı kullanan diğer sağlayıcılar Türk Telekom'dan iyi ping verebilir mi? Ona göre Türk Telekom almayı düşünüyorum.

Kendi sunucularının optimizasyonu iyiyse verebilirler neden olmasın ama bunun için farklı ISS kullanan arkadaşlarınız varsa onlara sormanız gerek çünkü hangi ISS'nin yurt dışı çıkışları iyi bilmiyorum.

Türk Telekom altyapısı kullanan diğer sağlayıcılar Türk Telekom'dan iyi ping verebilir mi? Ona göre Türk Telekom almayı düşünüyorum
Genel olarak, Hayır. Türk telekomun POP'larda kullandığı cihaz XRS ve SR Routerlerdir. Bunlar (özellikle SR) BGP rotasını takip eder. Ayrıca Sunucu fazlalığı da T.T'de fazla dolayısıyla En iyi stabilite T.T'de. Senin soruna gelecek olursak, Turkcell SR7S kullanıyor genel sahada. Fakat T.T'nin SR12E , SR14 cihazları POP'larda yoğun. Yani Routing kapasitesi daha yüksek. Superonline önermem eğer Ping senin için önemliyse. Ayrıca FTTH (Eve kadar fiber) Altyapısı, Ping'e etkisi 5MS'dir. DSL'de başlangıc gecikmesi vardır, FTTH'de nerdeyse yoktur. Aynı SSG'den gelen hat durumu aynı bgp rotasında olur ise çok az değişir. 5ms, farklı BGP'den gelir ise biraz daha değişken olabilir.. FTTH'nin tek avantajı, hız sorunu olmaması, crosstalk olmaması ve biraz daha stabilite bu kadar.

Genel olarak, Hayır. Türk Telekom'un POP'larda kullandığı cihaz XRS ve SR Routerlerdir. Bunlar (özellikle SR) BGP rotasını takip eder. Ayrıca Sunucu fazlalığı da TT'de fazla dolayısıyla En iyi stabilite TT'de. Senin soruna gelecek olursak, Turkcell SR7S kullanıyor genel sahada. Fakat TT'nin SR12E, SR14 cihazları POP'larda yoğun. Yani Routing kapasitesi daha yüksek. Superonline önermem eğer Ping senin için önemliyse. Ayrıca FTTH (Eve kadar fiber) Altyapısı, Ping'e etkisi 5MS'dir. DSL'de başlangıc gecikmesi vardır, FTTH'de neredeyse yoktur. Aynı SSG'den gelen hat durumu aynı bgp rotasında olur ise çok az değişir. 5ms, farklı BGP'den gelir ise biraz daha değişken olabilir. FTTH'nin tek avantajı, hız sorunu olmaması, crosstalk olmaması ve biraz daha stabilite bu kadar.

Oynadığım oyunda 1 ms bile hissediliyor hangisini seçmem lazım en düşük ping için TT 70 Mbps VDSL mi Superonline fiber mi? Milan sunucularında oynuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı