ISS Önerisi

Mert Arabacı

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Finans
Selamlar,

11.05.2019 tarihinde TürkTelekom'da bulunan 24Mbps Limitsiz FiberNetim ve taahhütüm sona erecek.
Evime sadece fiber internet bağlatabiliyorum. Her daire de GPON (En yüksek değer 100Mbps alabiliyorum) cihaz mevcut.
Bu nedenden dolayı TürkNet'e başvuru yapamıyorum. Netspeed ve Millenicom ile görüşme sağladım.
Millenicom 31 Mart tarihi ile 84.90 TL tutarıyla 100 Mbps fibernet kampanyasını(taahhütsüz) bitirecek. Arada kalan 2 ay için cayma bedeli ödeyip Millenicoma geçebilirim ama eminde olamadım.
Netspeed ise 76 TL ile 50 Mbps e kadar fiber internet veriyor(taahhütsüz). Kurulum ücreti olarak 120 TL ilk faturaya yansıtılıyor. 50 Mbps internette fena değil ama 8-9 TL fazla verip 100 Mbps almak isterim. Bu iki firma ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kullananlar neler söylüyor aramızda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba hocam, ben bir önceki adresimde NetSpeed VDSL kullanıyordum 75Mbps Download 4Mbps Upload olan paketi hiç bir problem yaşamadım çok şükür 70Mbps hızlarıda rahatlıkla görüyordum. Şu an ki adresimde sadece Fiber internet var, Türk Telekom, NetSpeed yada Millenicom'dan alabiliyordum iyi ki NetSpeed almışım hocam. Millenicom ile daha önce pek iyi anılarımız olmadığı için hiç yanaşmadım bile, e TT(La)net inde ne durumda olduğu belli zaten. Bende NetSpeed aldım ve çok memnunum.

Selamlar,

11.05.2019 tarihinde TürkTelekom'da bulunan 24Mbps Limitsiz FiberNetim ve taahhütüm sona erecek.
Evime sadece fiber internet bağlatabiliyorum. Her daire de GPON (En yüksek değer 100Mbps alabiliyorum) cihaz mevcut.
Bu nedenden dolayı TürkNet'e başvuru yapamıyorum. Netspeed ve Millenicom ile görüşme sağladım.
Millenicom 31 Mart tarihi ile 84.90 TL tutarıyla 100 Mbps fibernet kampanyasını(taahhütsüz) bitirecek. Arada kalan 2 ay için cayma bedeli ödeyip Millenicoma geçebilirim ama eminde olamadım.
Netspeed ise 76 TL ile 50 Mbps e kadar fiber internet veriyor(taahhütsüz). Kurulum ücreti olarak 120 TL ilk faturaya yansıtılıyor. 50 Mbps internette fena değil ama 8-9 TL fazla verip 100 Mbps almak isterim. Bu iki firma ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kullananlar neler söylüyor aramızda yardımcı olursanız sevinirim.
Ben Netspeed ile değilde Türk telekom ile sorun yaşıyorum sahtekarlık yapıp aboneleri geri toplamaya çalışıyorlar, Netspeed teknik konuda çok çapsız kalıyor ama millenicom'da daha kötü. Ama fiber konusunda sorun olacağını sanmıyorum fiber demek 0 sorun demektir millenicom seçmen daha faydalı olur 2 katı hız az değil. Bana fiber getirsinler 100 lira ödemeye bile razıyım 9 TL küçük bir fark. Ama ihtiyacın yoksa 9 TL bile israf yani her şey ihtiyaca göre şekilleniyor. Netspeed daha iyi bir firma ama fiberde sorun olmaz o yüzden yüksek hız ve az masraflı olana geç. Fiberi bilmiyorum ama VDSL'de Netspeed, Smart tv'de Netflix izleyince ekran HD olmuyor olunca da 10 dk sonra yine bulanıyor ve oyunlarda ping yüksek diyorlar ben oynamıyorum bilgim yok ona göre.

Merhaba hocam, ben bir önceki adresimde NetSpeed VDSL kullanıyordum 75Mbps Download 4Mbps Upload olan paketi hiç bir problem yaşamadım çok şükür 70Mbps hızlarıda rahatlıkla görüyordum. Şu an ki adresimde sadece Fiber internet var, Türk Telekom, NetSpeed yada Millenicom'dan alabiliyordum iyi ki NetSpeed almışım hocam. Millenicom ile daha önce pek iyi anılarımız olmadığı için hiç yanaşmadım bile, e TT(La)net inde ne durumda olduğu belli zaten. Bende NetSpeed aldım ve çok memnunum.

Ben Netspeed ile değilde Türk telekom ile sorun yaşıyorum sahtekarlık yapıp aboneleri geri toplamaya çalışıyorlar, Netspeed teknik konuda çok çapsız kalıyor ama millenicom'da daha kötü. Ama fiber konusunda sorun olacağını sanmıyorum fiber demek 0 sorun demektir millenicom seçmen daha faydalı olur 2 katı hız az değil. Bana fiber getirsinler 100 lira ödemeye bile razıyım 9 TL küçük bir fark. Ama ihtiyacın yoksa 9 TL bile israf yani her şey ihtiyaca göre şekilleniyor. Netspeed daha iyi bir firma ama fiberde sorun olmaz o yüzden yüksek hız ve az masraflı olana geç,

Bu iki firmada VDSL ve Fiber olmak üzere TürkTelekom'un altyapısını kullanıyorlar(mış) -kendileri dile getirdi-. Bu iki firma içinde olumlu ve olumsuz yorumları okudum. Millenicom'un destek ekibi ve kurulumu yapacak kişilerin Telekom üniforması ile geldiğini yazmışlardı bir yerde öyle okudum. Müşteri hizmetlerini aradığım an ulaşabildim bu bir artı değer. Fakat teknik destek olarak ne bakımdalar bilemiyorum. 76 TL verebiliyorsa 84 TL veririrm alırım 100 Mbps. Taahhütsüz alacağım için bu konuyuda dile getirdim ve kendileri bana "Verdiğimiz modemi bize iade edersiniz ve dilekçe yazarsınız iptali yaparız" dediler. Eğer beğenmezsem değiştirebilirim de çokta bir kaybım olmaz 1 hafta internetsiz kalırım en fazla. Evimde cihaz ile ne verilirse alabiliyorum hız değeri olarak buna güveniyorum ben birazda. 100 Değilde 80 gelsin çok birşey değişmez benim için. Kopma, modemin gücü yetmez wifi dağıtamaz bunlar sorun ya da destek talebinde ilgisiz olmaları...

Hocam zaten şu an Türkiye'de fiber olarak altyapıya sahip 2 firma var ; biri Türk Telekom biri Turkcell SuperOnline. SuperOnline fiyatları çok yüksek, diğer seçenekler ise zaten bahsettiğiniz gibi NetSpeed, Millenicom ve Türk Telekom. NetSpeed fiber bağlantı için banada Türk Telekom ekibi gelmişti. Altyapı onlara ait olduğu için onlar geliyor. Millenicom'un kendi çağrı merkezinde gram bilgisi olmayan bir çok çalışanı var. Örnek olarak : bir keresinde internet ışığı yanmıyordu, sözde teknik destek bölümünde bir hanımefendi denk geldi bana tarayıcınızın geçmişini temizleyinden başka birşey diyemedi. Varın siz düşünün gerisini :)

Konu sahibi sadece fiber altyapısından hizmet alabileceğini belirtmiş siz gelmiş burada Vdsl önermişsiniz, konuyu okudunuz mu arkadaşlar?

Netspeed fiber ile en fazla 50 Mbps verebiliyor ve sadece Türk Telekom fiber altyapısından hizmet veriyor.
Millenicom hem Türk Telekom hem de Superonline altyapısından fiber verebiliyor ve ikisinden de 100 Mbps verebiliyor. Millenicom'u Superonline fiber altyapısı ile kullananlar çok memnun ve sıkıntısız olarak kullanıyorlar genelde fakat 24 ay taahhütü var bu paketin. Millenicom'u Turk Telekom fiber altyapısı ile kullananlarda büyük sıkıntılar var ama bu paketin taahhütü yok. Diğer forumlarda dev gibi konular mevcut, onları da bir okuyun isterseniz.

Sonuç olarak fiber alıpta 50 Mbps almayın. Eğer altyapınız Superonline fiber ise ve taahhüt vermek sizin için sıkıntı değilse Millenicom'dan Superonline altyapısından fiber alın 100 Mbps, sanırım 84,90 + 9 lira modem kiralama ücreti var.

Şunu da belirteyim; iki firmadan da uzun süreler hizmet almış biri olarak ne Netspeed ne de Millenicom çağrı merkezine güvenmeyin. İkisi de birbirinden kötü. En ufak bir sorununuzu çözemezler.

Ben zaten Fiber önerdim, NetSpeed mi Superonline Fiber mi deseler tabii ki Superonline'ı seçerdim ama fiyatları pahalı olacaktır. Bende bir şey belirteyim; NetSpeed'in müşteri hizmetleri kötü değil, yardımcı oluyorlar en azından kötü niyetli değiller. Zaten taahhüt yok, beğenmezsen istediğin zaman çıkarsın. 75Mbps'ye kadar hız alıyorum 65 TL ödüyorum, hızı 70'e kadar alıyorum altyapımdan da firmadan da memnunum. Millenicom'u da deneyebilirsin, denemekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı