ISS Tavsiyesi

Türk Telekom, TurkNet müşterisini üzüyor. Yeni döşenen Türk Telekom altyapısı ile TürkNet'te 8-9 ay sorunsuz hizmet aldım. Sokakta yapılan çeşitli çalışmalar yüzünden galiba kablolar aşındı ve son 3 ay çok sorun yaşadım. TT, sürekli oyaladı. Hatta beni TT aboneliğine davet edip TürkNet'e verdikleri hatların ayrı olduğunu ve ikinci planda bıraktıklarını da itiraf ettiler. Çözüme ulaşamayacağım kesindi artık. Ve aboneliğimi sonlandırdım.

Eğer varsa Vodafone, binanızda en güçlü altyapı hangisiyse onun üzerinden uygun hizmet veriyor. Binamda Superonline ve Kablonet kutusu var. Superonline hizmet açamadığı halde Vodafone, Superonline kutusundan fiber interneti verdi. :)
İstersem Kablonet üzerinden de alabileceğimi söylediler. Ama Docsis modemler çok meşhur. :) Superonline üzerinden Vodafone Fiber tercih ettim.

Hocam aen söyleyince Vodafone da mantıklı geldi. Ama sanki Vodafone ev internetine çok şikayet var diye duymuştum. Sizin ufak da olsa şikayetleriniz var mı ? Şu an için aklımda millenicom ile vodafone var.
Türk Telekom, TurkNet müşterisini üzüyor. Yeni döşenen Türk Telekom altyapısı ile TürkNet'te 8-9 ay sorunsuz hizmet aldım. Sokakta yapılan çeşitli çalışmalar yüzünden galiba kablolar aşındı ve son 3 ay çok sorun yaşadım. TT, sürekli oyaladı. Hatta beni TT aboneliğine davet edip TürkNet'e verdikleri hatların ayrı olduğunu ve ikinci planda bıraktıklarını da itiraf ettiler. Çözüme ulaşamayacağım kesindi artık. Ve aboneliğimi sonlandırdım.

Eğer varsa Vodafone, binanızda en güçlü altyapı hangisiyse onun üzerinden uygun hizmet veriyor. Binamda Superonline ve Kablonet kutusu var. Superonline hizmet açamadığı halde Vodafone, Superonline kutusundan fiber interneti verdi. :)
İstersem Kablonet üzerinden de alabileceğimi söylediler. Ama Docsis modemler çok meşhur. :) Superonline üzerinden Vodafone Fiber tercih ettim.

Turknet, netspeed gibi sağlayıcılar gerçekten iyi ancak bir sorununuz olduğunuzda çok uğraşıyor veya çok bekliyor oluşunuz biraz sıkıntı. Benim tam bir önerim yok ancak şöyle bir şey söylemek istiyorum: D-Smart alma da ne alıyorsan al :D

Hocam aen söyleyince Vodafone da mantıklı geldi. Ama sanki Vodafone ev internetine çok şikayet var diye duymuştum. Sizin ufak da olsa şikayetleriniz var mı ? Şu an için aklımda millenicom ile vodafone var.
Olay çok taze.
Fiber altyapımız da yeni ve sağlıklı şu an.
Ama firma için henüz bir değerlendirme yapmam yanlış olur. 2 yıl bağlandık bakalım...

Paketim 35 Mbps indirme, 5 Mbps yükleme hızında... İlk yıl 79.90, ikinci yıl 89.90 TL ve aylık 6,90 TL de modem ücreti var. Kendiniz fiber modem alıp bu ücretten kurtulmayı tercih edin bence.

Vodafone mobil hattıma 16 GB internet ve D-Smart Aile Spor Paketi de dahil...
16 GB mobil interneti ayda 4 kez günlük 4 GB olarak veriyorlar. Yani dışarda internet lazım olduğunda günde 4 GB iyi bir ekstra...
D-Smart Aile Spor Paketi'nde belgesel kanalları ağırlıkta. İki sinema, bir dizi kanalı var.
Spor kanalı olarak SSport kanalı işe yarar. Premier League ve NBA maçları canlı yayınlanıyor.

FTP ile uğraşıyorum, benim için yükleme hızı da önemli ve tatmin edici boyutta. İndirme hızını da çok rahat tepe değerden alıyorum. Fiber internet bu anlamda DSL'e göre çok daha sağlıklı. Kablonet ve uydu internet de DSL'den çok daha sağlıklıdır.

Fiber veya uydu internet seçeneklerinden hangisi uygun geliyorsa onu tercih etmenizi öneririm. ADSL, VDSL altyapımız stabil kalmıyor ne yazık ki...

Vodafone şikayetlerinin sebebi genelde Kablonet'in verdiği modem sorunlarından kaynaklanıyor diye biliyorum. Kablonet altyapısına yönelik Türksat'ın verdiği modemleri alıyorsunuz. Ve iyi modem değil onlar. Kablonet veya Kablonet üzerinden Vodafone hizmeti alırsanız kendiniz sağlıklı bir Docsis 3 modem bulmanız daha iyi olur diye öneriliyor.

Son düzenleme:
Netspeed, netgalaksi, turknet falan Adana'da şubesi olmaması kafamı karıştırdı. Yoksa en başta Türknet'e geçiyordum. Hocam her şeyi telefon üzerinden mi hallediyorsunuz bayi olmayınca ?
Telefon da değil. İnternet sitesinden Online İşlemler menüsüne giriş yapıp arıza kaydı açıyorum. Onlar Turktelekom ekibi gönderiyorlar zaten ama hiç ihtiyaç duymadığım için tam olarak bende bilmiyorum nasıl işliyor :)

Arkadaşlar turknet'e karar verdim. Fakat sorun olduğunda ilgilenmiyorlar diyorlar doğru mu ?

Arkadaşlar turknet'e karar verdim. Fakat sorun olduğunda ilgilenmiyorlar diyorlar doğru mu ?
TürkNet'in saha ekibi yok. Kendi altyapılarının olduğu yerlerde vardır belki...
Teknik destek lazım olduğunda Türk Telekom ekiplerinin insafına kalıyorsunuz.
Bulunduğunuz binada, sokakta altyapı sağlıklı ise sorun yaşamazsınız kolay kolay. Ama hatlar eski ise işiniz zor işte. Hem TT gerçekten bitmiş. Hem de TurkNet'e desteği geri planda tutuyorlar.
İki haftalık şikayet sürecimin başında durum tespiti için bir eleman geldi. Zaten bildiğim sinyal kopması ve altyapının sağlıksızlığı bilgisini bana tekrar etmiş oldu.
Bir hafta içinde altyapıdaki kabloların değiştirileceğini söylediler. TurkNet, günaşırı benim için TT'den randevu ayarladı ama iki hafta geçmesine rağmen hiçbirine ne geldiler ne aradılar ne de çözüm sağladılar.
En son bir müşteri temsilcisi arayıp TT aboneliğine geçmemi önerdi. Ve TurkNet'e ayırdıkları hatların TT ile aynı kalitede olmadığını itiraf ettiler.
Hepsine son verdim gitti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı