ISS ve VDSL Modem Önerisi

WereBear

Kilopat
Daha fazla  
16 Ocak'ta Türk Telekom ile olan sözleşmemiz bitiyor ve fiyatları çok arttırdıklarından dolayı yeni bir servis sağlayıcıya geçmek istiyorum. Şu an 16Mbps İndirme,1 Mbps Upload ve 75 GB AKK'lı paket kullanıyorum ve 66 TL ödüyoruz. VDSL'e geçiş sağlamayı düşünüyorum. Netspeed, Millenicom ve Türknet seçenekler arasında. Hepsinin paketleri aynı zaten 35 Mbps İndirme hızlarını 65-70 TL aralığında sunuyorlar. Sizce hangisine geçmeliyim ? Netspeed'in Hiper Ekstra 35 paketi ilgimi çekti baya ve müşteri hizmetlerinin olmasıda güzel bir artı. Kullananlar yardımda bulunurlarsa sevinirim. Bir de yeni bir modem almam gerekiyor. ASUS DSL-N16 modem ikinci el olarak 200-250 TL bandında bulunuyor. Sizce alınır mı bu fiyat bandında daha iyi bir ürün mevcut mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
AC modem de alabilirsiniz. Tavsiyem budur:

ASUS DSL-AC51 Dual Band-Ebeveyn Kontrol Fiyatı

ISS olarak ben Turknet kullanıyorum. Memnunum.
Hocam Türknet galiba zam yapacak o yüzden biraz çekiniyorum. Müşteri hizmetlerinin ve sabit fiyat garantisinin olmaması bence Türknet'in eksileri arasında. Netspeed 6/12 aylık sözleşmeler yapıyor yani sabit fiyat garantisi veriyor. Türknet'te sözleşme yapmamız mümkün mü ? En azından 6 aylığına sabit fiyat garantim olsun istiyorum. Birde AC modem almam çok gerekli midir ? İkinci el almayı planlıyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz cihaz 300-350 TL bandında. Benim bulduğum ise 200-250 TL bandında. ASUS DSL-N16 işini görür diyorsanız onu almayı planlıyorum.

ASUS DSL-AC51 modem kullanıyorum önceki kullandığım modem AirTies 5442 idi 2.4 GHz bandında Wi-Fi çekimi düşüktü. ASUS modemin artıları; arayüz anlaşılabilir, MAC adresinden istediğin mbps e hız sınırlama, DDNS, 5 GHz, misafir ağı, Firmware güncellemeleri (AirTies de geldiğine hiç şahit olmadım eski modem olduğu içinde olabilir) tek eksi yanı reset attıktan sonra geç dsl bulması.

AC modem de alabilirsiniz. Tavsiyem budur:

ASUS DSL-AC51 Dual Band-Ebeveyn Kontrol Fiyatı

ISS olarak ben Turknet kullanıyorum. Memnunum.

Ben de Superonline kullanıyorum. Bu ay 14'ünde bitiyor taahhüt fakat boş port yok diye başka İSS'ye geçemiyorum. Arkadaşım da Turknet ile ilgili baya sıkıntı çekti. 1 ay internet vermediler onda da, kararsız kaldım. Port konusunda da hiç bir haber gelmedi. Superonline devam edeceğim sanırım mecbur.

Port yok muhabbeti ne oluyor ? İstediğim an başka bir sağlayıcıyha geçemiyor muyum ? 16 Ocakta sözleşmem bitiyor en geç 3-4 gün içine yaparlar diye hesap ediyordum kendime ama port olayını düşünmemiştim hiç.

Port yok muhabbeti ne oluyor ? İstediğim an başka bir sağlayıcıyha geçemiyor muyum ? 16 Ocakta sözleşmem bitiyor en geç 3-4 gün içine yaparlar diye hesap ediyordum kendime ama port olayını düşünmemiştim hiç.

Şimdi İSS'ler sokak sokak veya bölge olarak kutu veriyorlar. Orada o sokağın internet kullanıcıları var belli bir sayısı var sanırım orada boş yer yoksa yani port, sen internet hizmeti alamiyorsun :) Ben Superonline kullanıyorum TTNet veya turknet geçme niyetim vardı ama TTNet dedi boş port yok. Beklemedeyim 14 üne kadar gelmezse mecbur Superonline kalacağım yoksa bir süre internetsiz kalmak gerek. Sen bir öğren boş portun mevcut mu bilmeden geçirince :) Giriş yapıyorsun mağdur oluyorsun.

ISS olarak turknet tavsiye ederim. Vdsl modemde yaklaşık 1.5 senedir Tenda V300 kullanıyorum. Gayet memnunum. Antenleri gayet büyük ve menzili iyi, arayüzü kolay ve kurulumu basit ayrıca kutusunda 3 yıl birebir değişim garantisi olduğu yazıyor.

Turknet bütün teknoloji firmaları kullanıyor. Herkes memnun ama 3 haftadır bi internet bağlamadılar, kimse de yardımcı olmadığı için soğudum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı