İstanbul Pendik'e altyapı mı geldi?

Yusuf Kıraç'a Twitter üzerinden bildirmeniz gerekiyor. Öyle ilgilenirler.

Onunla ilk bu konuyu açtığım zaman konuşmuştum baktırıyorum demişti zaten. Ama bu port olayıyla ilgili ne demem gerekiyor ki?
Twitter'da @TTDestek ve Yusuf Bey ile iletişime geçebilirsiniz. Ümit Bey'in özel iletişim mail adresine de iletebilirsiniz bu durumu. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Portları aktarmışlar sanırım ki hemen dolmuş diğer operatörlerin kotası.
Eğer TT kullanmıyorsanız göz ardı edilme ihtimaliniz bulunuyor. Bu durumda ısrarla bildirmekten başka sanırım bir Millenicom yeni başvuruda Milleni sizin adınıza port talebinde bulunuyor bunu deneyebilirsiniz ancak ve ancak.

Superonline kullanıcısıyım ilk defa bu sene başında değiştirdim yıllardır TTNET kullanıyordum. İlk konuyu açtığımda da Yusuf bey baktırıyorum yazmıştı kısa bir süre sonra kutu gelmişti. Ama bu port için ne gibi bir şey yapabilir ne demem gerekiyor?

Onunla ilk bu konuyu açtığım zaman konuşmuştum baktırıyorum demişti zaten. Ama bu port olayıyla ilgili ne demem gerekiyor ki?

Superonline kullanıcısıyım ilk defa bu sene başında değiştirdim yıllardır TTNET kullanıyordum. İlk konuyu açtığımda da Yusuf bey baktırıyorum yazmıştı kısa bir süre sonra kutu gelmişti. Ama bu port için ne gibi bir şey yapabilir ne demem gerekiyor?
Hocam ben netspeed kullanırken port yok sorunu ile karşılaşıp ADSL ile başlatmıştım hizmetimi. Sizin durum ile aynı. Bildirdiğimde altyapı çalışmasına bağlı ya da portların boşalmasına bağlı hizmet alabilirsiniz. Bizim tarafımızdan hizmet almıyorsunuz bu nedenle yapabileceğimiz pek bir fiziki işlem yok. Bekleyeceksiniz şeklinde cevap almıştım.

Size tavsiyem şöyle olacaktır. Yeni bir TT aboneliği alacakmış gibi @TTDestek sayfasına Twitter'dan yakınmanızı iletin. 40m dibimde kabinin fotoğrafını da ekleyerek Tip-7 kutu bulunuyor fakat tarafıma VDSL hizmet sağlanamıyor. Türk Telekom'a geçmek istiyorum, adres bilgim, irtibat bilgim diye de özelden bildirin. Sizi büyük ihtimalle arayıp ilgileniyoruz, portlar dolu bekleyin gibi bir bilgilendirme yapacaklardır. Siz de ısrarla hizmet almak istediğinizi portlar açılırsa tarafıma dönülebilir mi gibisinden talepler bildirin. Altyapı birimine iletilecektir bu talebiniz. Ben böyle yapa yapa 25 gün sonra VDSL'de bulduğum ilk boş portla ADSL aboneliğimi VDSL'e taşıyabildim.

Bunun yanında hizmetin aktif olduğunu düşünerek yazıyorum bu DSLAM cihazında. Eğer kurulum bitmiş fakat hizmet verilmeye henüz hazır değilse kutuda durum bununla da ilgili olabilir. En azından durum hakkında bilgi almış olursunuz.

Kesinlikle halihazırda SoL abonesiyim demeyin. Bu işi göz ardı edilmesi ile sonuçlandırır.

Bu arada dipnot bildireyim, Türk Telekom ISS değişikliği (churn) işlemini görebiliyor. Aboneliğinizi iptal ettirdikten sonra bu sağlayıcıya geçtiğinizi görüntülüyorum. Yapabileceğimiz bir şey yok bu durumda dediler. Yani benim pek bir şey deme hakkım bulunmadı.

Son düzenleme:
Hocam ben netspeed kullanırken port yok sorunu ile karşılaşıp ADSL ile başlatmıştım hizmetimi. Sizin durum ile aynı. Bildirdiğimde altyapı çalışmasına bağlı ya da portların boşalmasına bağlı hizmet alabilirsiniz. Bizim tarafımızdan hizmet almıyorsunuz bu nedenle yapabileceğimiz pek bir fiziki işlem yok. Bekleyeceksiniz şeklinde cevap almıştım.

Size tavsiyem şöyle olacaktır. Yeni bir TT aboneliği alacakmış gibi @TTDestek sayfasına Twitter'dan yakınmanızı iletin. 40m dibimde fotoğrafı da ekleyerek Tip4 kutu bulunuyor fakat tarafıma VDSL hizmet sağlanamıyor. Türk Telekom'a geçmek istiyorum, adres bilgim, irtibat bilgim diye de özelden bildirin. Sizi büyük ihtimalle arayıp ilgileniyoruz, portlar dolu bekleyin gibi bir bilgilendirme yapacaklardır. Siz de ısrarla hizmet almak istediğinizi portlar açılırsa tarafıma dönülebilir mi gibisinden talepler bildirin. Altyapı birimine iletilecektir bu talebiniz. Ben böyle yapa yapa 25 gün sonra VDSL'de bulduğum ilk boş portla ADSL aboneliğimi VDSL'e taşıyabildim.

Bunun yanında hizmetin aktif olduğunu düşünerek yazıyorum bu DSLAM cihazında. Eğer kurulum bitmiş fakat hizmet verilmeye henüz hazır değilse kutuda durum bununla da ilgili olabilir. En azından durum hakkında bilgi almış olursunuz.

Kesinlikle halihazırda SoL abonesiyim demeyin. Bu işi göz ardı edilmesi ile sonuçlandırır.
Bu doğru işte. Kesinlikle "ben X sağlayıcısının abonesiyim" demeyin. Katiyen ilgilenmezler.

Hocam ben Netspeed kullanırken port yok sorunu ile karşılaşıp ADSL ile başlatmıştım hizmetimi. Sizin durum ile aynı. Bildirdiğimde altyapı çalışmasına bağlı ya da portların boşalmasına bağlı hizmet alabilirsiniz. Bizim tarafımızdan hizmet almıyorsunuz bu nedenle yapabileceğimiz pek bir fiziki işlem yok. Bekleyeceksiniz şeklinde cevap almıştım.

Size tavsiyem. Yeni bir TT aboneliği alacakmış gibi @TTDestek sayfasına Twitter'dan yakınmanızı iletin. 40M dibimde fotoğrafı da ekleyerek Tip4 kutu bulunuyor fakat tarafıma VDSL hizmet sağlanamıyor. Türk Telekom'a geçmek istiyorum, adres bilgim, irtibat bilgim diye de özelden bildirin. Sizi büyük ihtimalle arayıp ilgileniyoruz, portlar dolu bekleyin gibi bir bilgilendirme yapacaklardır. Siz de ısrarla hizmet almak istediğinizi portlar açılırsa tarafıma dönülebilir mi gibisinden talepler bildirin. Altyapı birimine iletilecektir bu talebiniz. Ben böyle yapa yapa 25 gün sonra VDSL'de bulduğum ilk boş portla ADSL aboneliğimi VDSL'e taşıyabildim.

Kutunun geldiği günden beri sürekli altyapı sorgusu yapıyorum az önce kontrol ettiğimde fotoğraftaki hızı gördüm. Sanırım açılmıştır diye düşünüyorum. Port yok yazdığına göre bence açık demektir. Yusuf Kıraç'a mesaj attım bakalım geri dönecek mi? Yarın da bir arkadaşımı arayacağım o Küçükyalı Türk Telekom'da çalışıyor bu bölgeyle bir ilgisi yok fakat öğrenebilir durumu tanıdıklarından. Bir de Türk Telekom Superonline ikisini de arayacağım süreçle ilgili dediğiniz gibi soracağım şimdi de Twitter'dan TTDestek ekibine yazacağım.
Bu doğru işte. Kesinlikle "ben X sağlayıcısının abonesiyim" demeyin. Katiyen ilgilenmezler.

Sadece geçiş mi yapmak istiyorum diyeyim?

Kutunun geldiği günden beri sürekli altyapı sorgusu yapıyorum az önce kontrol ettiğimde fotoğraftaki hızı gördüm. Sanırım açılmıştır diye düşünüyorum. Port yok yazdığına göre bence açık demektir. Yusuf Kıraç'a mesaj attım bakalım geri dönecek mi? Yarın da bir arkadaşımı arayacağım o Küçükyalı Türk Telekom'da çalışıyor bu bölgeyle bir ilgisi yok fakat öğrenebilir durumu tanıdıklarından. Bir de Türk Telekom Superonline ikisini de arayacağım süreçle ilgili dediğiniz gibi soracağım şimdi de Twitter'dan TTDestek ekibine yazacağım.

Sadece geçiş mi yapmak istiyorum diyeyim?
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. Buradan da altyapı sorgulayın ama Netspeed ile Göknet ellerinde port yoksa bunu belirtirler. Büyük ihtimal diğer alternatif ISS firmalarında da VDSL porta geçişiniz sağlanamayacaktır port doluluğu göz önünde bulundurularak.

Siz Twitter kanallarından bildirin baktınız sonuç alamadınız Ümit Bey'in mailine de dönüşte bulunun. Bu tür işlemler genelde destek mesajları sonucu faaliyete geçebilir ancak.

Hocam ben Netspeed kullanırken port yok sorunu ile karşılaşıp ADSL ile başlatmıştım hizmetimi. Sizin durum ile aynı. Bildirdiğimde altyapı çalışmasına bağlı ya da portların boşalmasına bağlı hizmet alabilirsiniz. Bizim tarafımızdan hizmet almıyorsunuz bu nedenle yapabileceğimiz pek bir fiziki işlem yok. Bekleyeceksiniz şeklinde cevap almıştım.

Size tavsiyem şöyle olacaktır. Yeni bir TT aboneliği alacakmış gibi @TTDestek sayfasına Twitter'dan yakınmanızı iletin. 40M dibimde kabinin fotoğrafını da ekleyerek Tip-7 kutu bulunuyor fakat tarafıma VDSL hizmet sağlanamıyor. Türk Telekom'a geçmek istiyorum, adres bilgim, irtibat bilgim diye de özelden bildirin. Sizi büyük ihtimalle arayıp ilgileniyoruz, portlar dolu bekleyin gibi bir bilgilendirme yapacaklardır. Siz de ısrarla hizmet almak istediğinizi portlar açılırsa tarafıma dönülebilir mi gibisinden talepler bildirin. Altyapı birimine iletilecektir bu talebiniz. Ben böyle yapa yapa 25 gün sonra VDSL'de bulduğum ilk boş portla ADSL aboneliğimi VDSL'e taşıyabildim.

Bu arada dipnot bildireyim, Türk Telekom ISS değişikliği (churn) işlemini görebiliyor. Aboneliğinizi iptal ettirdikten sonra bu sağlayıcıya geçtiğinizi görüntülüyorum. Yapabileceğimiz bir şey yok bu durumda dediler. Yani benim pek bir şey deme hakkım bulunmadı.

Ama her durumda zaten farklı ISS kullandığım anlaşılacak ki? Bundan kaçar bir yanım bulunmuyor? Ben direkt TTNET aboneliğine geçmek istiyorum ama port yok diye mi söyleyeyim?

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. Buradan da altyapı sorgulayın ama Netspeed ile Göknet ellerinde port yoksa bunu belirtirler. Büyük ihtimal diğer alternatif ISS firmalarında da VDSL porta geçişiniz sağlanamayacaktır port doluluğu göz önünde bulundurularak.

Siz Twitter kanallarından bildirin baktınız sonuç alamadınız Ümit Bey'in mailine de dönüşte bulunun. Bu tür işlemler genelde destek mesajları sonucu faaliyete geçebilir ancak.

Sonuç şu an böyle görünüyor. Önceden 1000 metre küsurdü şu anda 102 metreye kadar düşmüş yani benim evimin önünde ki ama bence bu. İşin garip kısmı ise ADSL de bile boş port yok yazıyor?

Dosya Ekleri

• 123.jpg
    123.jpg
    17,2 KB · Görüntüleme: 55
Ama her durumda zaten farklı ISS kullandığım anlaşılacak ki? Bundan kaçar bir yanım bulunmuyor? Ben direkt TTNET aboneliğine geçmek istiyorum ama port yok diye mi söyleyeyim?

Sonuç şu an böyle görünüyor. Önceden 1000 metre küsurdü şu anda 102 metreye kadar düşmüş yani benim evimin önünde ki ama bence bu. İşin garip kısmı ise ADSL de bile boş port yok yazıyor?
Yani kabin aktif gözüküyor ama hizmete hazır mı değil? Böyle olduğunda hızı bunu göstermek için 0Mbit olarak girer sistem genelde.

Siz bir iletişime geçin bakalım TTDestek ekibi ne diyecek? Eğer hizmet almaya uygun değilse en azından kabinin hizmete sunulması erkene çekilir. Siz ara sıra yazın irtibat numarası bırakın. Sizi arayarak geri dönüyorlar.

@elemeNtary Hocam aktif olmamıştır ki kabin. Netspeed belki de yanlış kabini gosteriyordur.
Yanlış kabini göstermesi imkansız. Her ev için farklı bir saha kodu atanır ve o saha kodları, o kabini kapsayacak şekilde düzenlenir. Yani burada yanlış bir kabini göstermesi imkansız. Şu an aktif aboneliği varsa ve aktarılma sırasında interneti kesildiyse o kabine bağlıdır. Hatta hat değerlerini atsın buraya bir bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı