İstanbul Pendik'e altyapı mı geldi?

Şu an ADSL2 üzerinden sinyal alıyorsunuz.
Türk Telekom'u arayarak ya da dediğiniz gibi ara sıra Twitter'dan yazıp VDSL porta geçişimin sağlanmasını istiyorum diyebilirsiniz. Tabii benim bildiğim 16'dan itibaren VDSL hızları sunuluyor ama. Sizin durumda sözleşmeyi yenileyebilirler. Eğer TT'den kısa zamanda çıkmak istiyorsanız riskli olabilir.

Hocam ben şu an Superonline kullanıyorum. Ama fiyatları aşırı yüksek geldi bana. Şu an 8Mbit'lik internete 94 TL(100'lük paketleri 160 küsur lira dediler) para ödüyorum. TurkNet ise 140 TL sabit ama hız ne alacağım onu da bilemiyorum bir de müşteri hizmetleri olayını daha başlamadan beğenmedim diyebilirim. Uygun olarak Netspeed, Millenicom, GİBİR ve aklıma gelmeyen yerlere bakmayı düşünüyorum fiyatları daha uygun geldi bana ama tabii çok da tereddütlüyüm. Türk Telekom'a geçeyim kafam rahat olur dedim onun da fiyatları almış başını gitmiş. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

Hocam ben şu an Superonline kullanıyorum. Ama fiyatları aşırı yüksek geldi bana. Şu an 8Mbit'lik internete 94 TL(100'lük paketleri 160 küsur lira dediler) para ödüyorum. TurkNet ise 140 TL sabit ama hız ne alacağım onu da bilemiyorum bir de müşteri hizmetleri olayını daha başlamadan beğenmedim diyebilirim. Uygun olarak Netspeed, Millenicom, GİBİR ve aklıma gelmeyen yerlere bakmayı düşünüyorum fiyatları daha uygun geldi bana ama tabii çok da tereddütlüyüm. Türk Telekom'a geçeyim kafam rahat olur dedim onun da fiyatları almış başını gitmiş. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
Ben Netspeed'den memnunum şu an. Size de tavsiye ederim. Başvuru sürecinden tutun bu aktivasyon işlemi boyunca SMS ve müşteri temsilcileri tarafından alınan onaylar sayesinde işlemlerim büyük bir hızla ilerledi. Bu kadar memnun kalacağımı düşünmüyordum. İnternet sitesi üzerinden Temmuz 2021'de online başvuruda bulundum. PSTN ev telefonu iptal dilekçesini de indirip bölgeme yakın MNG kargo'dan ücretsiz biçimde evrakları kargoladım. Bir gün sonra evraklarım işleme alındı. Aboneliği hemen mi yoksa taahhütümün bittiği gün mü başlatmamı istediğimi sordu yetkili. Ben de TT'den aldığım teyit ile birlikte hemen başlamasını istedim. Taahhütümün bitmesine 5 gün kala evrakları göndermiştim. Evraklar, aktivasyon süreci derken 2 gün kala da hizmetim aktif oldu. Sorunsuz biçimde taşıma işlemi gerçekleşti. Faturam da o zaman sanırım 8 TL - 10 TL civarı daha az gelmişti TT'de durum bu Superonline için arayıp öğrenebilirsiniz son ay çıkış konusunu.

Tabi ben de sizin boş port yok durumunuza benzer durum yaşadığımdan önce hizmeti 8Mbit ADSL olarak açtırmıştım. Ağustos sonuna doğru altyapı sorgularken VDSL portun açıldığını gördüm ve hemen telefonu arayıp VDSL pakete geçiş talebimi ilettim. Ekip de bunun 24 saat içerisinde gerçekleşeceğini bildirerek görüşmeyi sonlandırdık.

Tam 15-16 saatlik bir aradan sonra modemde sinyal gitti ve VDSL sinyali vermeye başladı. İnternet erişimim için tekrar müşteri hizmetleri yetkilisini aradım. İlgili ekip de hizmetiniz aktif artık kullanmaya başlayabilirsiniz diyerek hizmetimizi aktifleştirdi.

Speedmax Avantaj 35 paketini kullanıyorum. Çünkü santral uzaklığım var. Ekim ayında binaya kadar kablolarla altyapı hazırlığı başlandı, Aralık ayında da kabinler yerleştirilerek FTTH altyapı çekildi. Şu an tek beklediğimiz Türk Telekom'un altyapı onayını verip hizmete açması. Direkt Netspeed'i arayıp FTTH hizmetine geçişimi sağlayacağım. Türk Telekom'u en son aradığımda Mayıs ayına kadar sonlandırılması bekleniyor şeklinde dönüş aldım. Umarım anlattıklarım geçiş süreçleri hakkında bilgi verebilmiştir.

Netspeed hakkında aklınıza takılan bir konu olursa sorabilirsiniz.

Ben Netspeed'den memnunum şu an. Size de tavsiye ederim. Başvuru sürecinden tutun bu aktivasyon işlemi boyunca SMS ve müşteri temsilcileri tarafından alınan onaylar sayesinde işlemlerim büyük bir hızla ilerledi. Bu kadar memnun kalacağımı düşünmüyordum. İnternet sitesi üzerinden temmuz 2021'de Online başvuruda bulundum. PSTN ev telefonu iptal dilekçesini de indirip bölgeme yakın MNG Kargo'dan ücretsiz biçimde evrakları kargoladım. Bir gün sonra evraklarım işleme alındı. Aboneliği hemen mi yoksa taahhütümün bittiği gün mü başlatmamı istediğimi sordu yetkili. Ben de TT'den aldığım teyit ile birlikte hemen başlamasını istedim. Taahhütümün bitmesine 5 gün kala evrakları göndermiştim. Evraklar, aktivasyon süreci derken 2 gün kala da hizmetim aktif oldu. Sorunsuz biçimde taşıma işlemi gerçekleşti. Faturam da o zaman sanırım 8 TL - 10 TL civarı daha az gelmişti TT'de durum bu Superonline için arayıp öğrenebilirsiniz son ay çıkış konusunu.

Tabii ben de sizin boş port yok durumunuza benzer durum yaşadığımdan önce hizmeti 8Mbit ADSL olarak açtırmıştım. Ağustos sonuna doğru altyapı sorgularken VDSL portun açıldığını gördüm ve hemen telefonu arayıp VDSL pakete geçiş talebimi ilettim. Ekip de bunun 24 saat içerisinde gerçekleşeceğini bildirerek görüşmeyi sonlandırdık.

Tam 15-16 saatlik bir aradan sonra modemde sinyal gitti ve VDSL sinyali vermeye başladı. İnternet erişimim için tekrar müşteri hizmetleri yetkilisini aradım. İlgili ekip de hizmetiniz aktif artık kullanmaya başlayabilirsiniz diyerek hizmetimizi aktifleştirdi.

Speedmax Avantaj 35 paketini kullanıyorum. Çünkü santral uzaklığım var. Ekim ayında binaya kadar kablolarla altyapı hazırlığı başlandı, Aralık ayında da kabinler yerleştirilerek FTTH altyapı çekildi. Şu an tek beklediğimiz Türk Telekom'un altyapı onayını verip hizmete açması. Direkt Netspeed'i arayıp FTTH hizmetine geçişimi sağlayacağım. Türk Telekom'u en son aradığımda mayıs ayına kadar sonlandırılması bekleniyor şeklinde dönüş aldım. Umarım anlattıklarım geçiş süreçleri hakkında bilgi verebilmiştir.

Netspeed hakkında aklınıza takılan bir konu olursa sorabilirsiniz.

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Benim henüz taahhütüme 5-6 ay gibi bir süre var. Ama gerçekten 5-6 Mbit internet kullanmaktan yorulduğum için ve bu taahhüt süresini bekliyim derken şu an boş olan portları kaybetmek istemiyorum. 99 TL'ye 100Mbit'e kadar paketi var. Benim de maksimum 82Mbit'ya da 75 mi yaptırayım ama arada 5 TL fark var bence maksimum ne alabiliyorsam almam 5 TL için daha iyi olmaz mı? Bir de Superonline'a cayma bedeli parası da ödeyeceğim ama bence buna değer. Senin fikrin nedir?

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Benim henüz taahhütüme 5-6 ay gibi bir süre var. Ama gerçekten 5-6 Mbit internet kullanmaktan yorulduğum için ve bu taahhüt süresini bekliyim derken şu an boş olan portları kaybetmek istemiyorum. 99 TL'ye 100Mbit'e kadar paketi var. Benim de maksimum 82Mbit'ya da 75 mi yaptırayım ama arada 5 TL fark var bence maksimum ne alabiliyorsam almam 5 TL için daha iyi olmaz mı? Bir de Superonline'a cayma bedeli parası da ödeyeceğim ama bence buna değer. Senin fikrin nedir?
Hocam paket değişikliğini arayarak iletebiliyorsunuz. Siz isterseniz en yüksek paketi seçin. Baktınız hız 70 seviyesine düşüyor arayıp düşürebilirsiniz. 6 ay uzun bir süre. Bu zamana kadar Türknet öncülü olmak üzere diğer taahhütsüz ISSlerin de fiyatları arttırmasını bekliyorum. Milleni 130 TL'ye çıkardı tarifelerini. Turkcell ve TT de yaptı zamlarını. Diğer ISSlerde de yakındır.

Hocam paket değişikliğini arayarak iletebiliyorsunuz. Siz isterseniz en yüksek paketi seçin. Baktınız hız 70 seviyesine düşüyor arayıp düşürebilirsiniz. 6 ay uzun bir süre. Bu zamana kadar TurkNet öncülü olmak üzere diğer taahhütsüz ISS'lerin de fiyatları arttırmasını bekliyorum. Milleni 130 TL'ye çıkardı tarifelerini. Turkcell ve TT de yaptı zamlarını. Diğer ISS'lerde de yakındır.

Hocam bugün aradım konuştum ön başvuruyu yaptık. 100Mbit olarak eğer dediğin gibi desteklemezse 75 olarak deneyerek yapacağız. Şimdi çıktıları alıp kargo ile göndermesi kaldı. Bakalım fiyat kaça çıkacak acaba. Umarım memnun kalırım hadi hayırlısı artık.

Hocam bugün aradım konuştum ön başvuruyu yaptık. 100Mbit olarak eğer dediğin gibi desteklemezse 75 olarak deneyerek yapacağız. Şimdi çıktıları alıp kargo ile göndermesi kaldı. Bakalım fiyat kaça çıkacak acaba. Umarım memnun kalırım hadi hayırlısı artık.
Hocam fesih mi ettiniz 6 ay önceden? Hayırlısı olsun. Ne kadar cayma bedeli ödeyeceksiniz?

Hocam fesih mi ettiniz 6 ay önceden? Hayırlısı olsun. Ne kadar cayma bedeli ödeyeceksiniz?

Evet hocam daha da beklemek istemiyorum. Yaklaşık 350-400 lira civarında ama gözü kararttım artık. İnşallah burada bir sıkıntı yaşamam normal de hiç düşünmediğim bir firmaydı bakalım hayırlısı olsun.
Güncelleme; bugün Netspeed için sözleşme kağıtlarını kargoya verdim. Pro 100 paket ile başlatacağım. Aldığım hıza göre 75'lik pakete düşüreceğim öyle konuştuk telefonda. Bana kağıtlar ulaşınca kullanıcı adı ve parola vereceklerini söyledi modem üzerinden onun ile giriş yaptığım da aktif olacağını söylediler. Herhangi bir ekip vs. gelmeyecek dedi. Bende tam bilmediğim için merak ediyorum. Şu an hala DSL istatistiklerim 19Mbit civarında gösteriyor maksimum, yeni kullanıcı adı şifre geldiğin de yani geçişim yapıldığın da otomatik olarak sinyal değişecek mi yoksa modemden ayar vs. yapmam gerekecek mi?

Son düzenleme:
Evet hocam daha da beklemek istemiyorum. Yaklaşık 350-400 lira civarında ama gözü kararttım artık. İnşallah burada bir sıkıntı yaşamam normal de hiç düşünmediğim bir firmaydı bakalım hayırlısı olsun.
Güncelleme; bugün Netspeed için sözleşme kağıtlarını kargoya verdim. Pro 100 paket ile başlatacağım. Aldığım hıza göre 75'lik pakete düşüreceğim öyle konuştuk telefonda. Bana kağıtlar ulaşınca kullanıcı adı ve parola vereceklerini söyledi modem üzerinden onun ile giriş yaptığım da aktif olacağını söylediler. Herhangi bir ekip vs. gelmeyecek dedi. Bende tam bilmediğim için merak ediyorum. Şu an hala DSL istatistiklerim 19Mbit civarında gösteriyor maksimum, yeni kullanıcı adı şifre geldiğin de yani geçişim yapıldığın da otomatik olarak sinyal değişecek mi yoksa modemden ayar vs. yapmam gerekecek mi?
Hocam başvurunuzu online olarak yaptınız değil mi?
Evraklar iletildi mi? Netspeed başvurunuzu işleme aldı mı? İşleme almadıysa daha yolun başındasınız demektir.
Evet geçiş olmadan sinyal değişmez. Benim geçişim 47. saatte gerçekleşti. 48 saate kadar sürer taşıma işlemi.

Hayırlı olur inşallah hocam. Benim de yaklaşık 1.5 ay var, biraz daha bekleyeceğim. Riskli bir karar vermişsiniz ama değer muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı