İstanbul'da ekmeğe yapılan zam resmileşti

İnanın 2010'daki ekonomik durumda olsaydık şu an bu lafları asla söylemezdiniz. Ayrıca bakkallar marketlere göre çok fazla dezavantaj kapsayan bir yerler olmuştu. Sadece bakkalcının bile sahip olduğu tutum diğerlerine yazmama bile ihtiyaç olmaz. Ayrıca devlet fuhuşu bile denetliyor, neden esnafı denetlemesin ?

Yakıtta vardı demi ben unuttum yakıtı.

Ekmek yiyemiyorsan pasta ye

İyi de Erdoğan Liberal politikalar ile zenginleşti. Erdoğan özelleştirmelerin önünü açtı. Erdoğan'ın nadir sevdiğim şeylerindendir. Bundan dolayı bazı sosyalist solcuların saldırılarına maruz kaldı, saçmalıktı.
2010'lu yılların zenginliği bundandır. Ayrıca o zaman Erdoğan dış politikada ılımlı olduğu için çok yatırım ve dolar geliyordu.

Evet devletin fuhuşu denetlemesi de yanlış, esnafı da.
Eğer fuhuş illegal olacak ise, komple yasaklanır. Bunu da asayiş takip eder. Serbest ise devlet kerhanesi gibi bir aptallık olamaz.
Bunlar benim şahsi görüşüm. ABD'de gayet işe yarıyor.

Kemal Derviş yaptı diyelim, süper bakanın dedikleri ile şahlandık ama ileriyi düşünmeden de paralar boş yatırımlarla yendi. Hala otoyola köprüye yatırım yapıyoruz.

Kemal Derviş yaptı diyelim, süper bakanın dedikleri ile şahlandık ama ileriyi düşünmeden de paralar boş yatırımlarla yendi. Hala otoyola köprüye yatırım yapıyoruz.

Köprü ve yollar için Yap-İşlet-Devret aslında çok doğru bir yöntemdir. Devletin ve halkın cebinden bir kuruş para çıkmaz. Fakat bu “Yap-İşlet-Hazine Garantili Geçir Babam Geçir” şekline dönünce hatalı olabiliyor.

Dolayısıyla daha doğru ellerde bu yatırımlar bir kuruş harcamadan da yapılabilir. Her zaman dediğim gibi sorun yöntem.

Garanti geçişten yakınıyorum zaten, şu an garanti vererek geleceğimizi hazırlıyorlar diye söylüyorlar da 30 yıl sonra kim öle kim kala... Olan milyarlarca doların İstanbul yüzü görmemiş vatandaştan çıkması.

Çok yanlış bir model. "Yap-işlet-devret" modeli ile yapılmış birçok proje ancak yapımcısını zengin ediyor. Devlet kendi yapsa bir senede parasını amorti edip çatır çatır kasaya para girebilecekken 50 sene boyunca taşeronun cebine giriyor. 1 milyar dolar harcadıysa o süre boyunca kazanılan para 20-30-40 milyar dolara kadar çıkıyor.

Şu anda "yerli" sistemlere yatırım yapıyoruz ama sürekli boşa çıkıyor. Neden? Para yok. Şimdi o köprüler olsa kasada kim bilir kaç para olurdu. Tonla pasif gelir demek.

Aç yetimin halinden anlamaz derler, önce yandaşın karnı doysun ki sen de doyasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…