İstanbul'da öğrenci olmak nasıldır?

Yaşayacağın yere göre değişir Bağcılar - Esenler gibi bir yerde ev bulursan trafik, yabancı uyruklu insanlar, hiçbir şeye tahammülü olmayan her şeye atar gider yapan tiplerle her gün karşılaşırsın ama Ümraniye, Etiler Cihangir gibi sakin yerlerde oturursan(kiralar inanılmaz yüksek) daha rahat ve sakin yaşarsın.

YTÜ düşünüyorum ve kampüsü esenlerdeymiş. Yani esenlerde yurtta kalacağım. Ben milliyetçi birisiyim sokakta mülteci görsem tepem atar. İstanbul'da cidden mülteci sorunu bu kadar büyük mü?

En az 1 asgari ücreti okul masrafların için ayırabilecek bir ailen var ise güzeldir. İTÜ'de hazırlık okudum, şehrin ortamı vs gerçekten güzel. Ancak ülkemizin son 2 yılda geldiği noktada şehir dışında hele ki İstanbul gibi bir şehirde öğrenci olmak muazzam bir maddi yük getiriyor.
Eğer ki KYK ya da okul yurtlarına yerleşebilir isen ya da benim gibi yanında kalabileceğin akrabaların var ise büyükşehirleri tavsiye ederim. Aksi halde sadece İstanbul değil, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde de kira ve özel yurt ücretleri ve bulunması zorluğu göz ardı edilemez bir hal aldı. Yeme içme, yol ve kırtasiye masrafın bile artık 4 haneli rakamlara anca karşılanır vaziyette.
İstanbul 'da mülteci sorunu o kadar büyük ki tepen atarsa sen zararlı çıkarsın.

YTÜ düşünüyorum ve kampüsü esenlerdeymiş. Yani esenlerde yurtta kalacağım. Ben milliyetçi birisiyim sokakta mülteci görsem tepem atar. İstanbul'da cidden mülteci sorunu bu kadar büyük mü?
Başta esenyurt olmak üzere Esenler, Fatih, Bağcılar gibi ilçelerde aşırı fazla mülteci var sadece suriyeli değil afganistanlı, pakistanlı, türkmenistanlı gibi bir çok milletten göçmen var. Mülteci görsem tepem atar demişsiniz ama İstanbulda yaşamak istiyorsanız kendinizi sakin tutmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı