İzmir ve İstanbul'da öğrenci olmak nasıldır?

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 6.393
İzmirliyim. İstanbul'da okuyorum. Barınma büyük problem. Ev yok olanlar da çok uçuk fiyatlarda. Kapanma dönemi memleketine dönüp bu sene ev tutamayan tanıdıklarım var. Yeme içme aşağı yukarı İzmir ile aynı. Ben İzmir'den sıkılmış birce İstanbul'u seven biri olarak halimden memnunum ama ekonomik şartlar gitgide zorlaştırıyor her şeyi.

İstanbul'da ailemle beraber yaşıyorum. Okulum İstanbul'un diğer yakasında olduğundan günde 5 saatimin yola gittiği oluyor. Bu durumda haliyle yaşanan yorgunluk da cabası. KYK'dan kredi alıyorum. Kendime ancak yetiyor. 20 küsür yıldır İstanbul'da yaşıyorum, zor şehir. Siz bir de en basitinden barınma, beslenme için ek para harcayacaksınız. Hedeflediğiniz bölümü İstanbul'da okumak sizi yukarılara taşıyamayacaksa buralara gelmeye değmez.

Peki ben bir şey sormak istiyorum, İstanbul zor şehir tamam da eğer iyi bir okul olursa(Boğaziçi, İTÜ, YTÜ gibi) İstanbul'un kahrını çekmeye değer mi?

Peki ben bir şey sormak istiyorum, İstanbul zor şehir tamam da eğer iyi bir okul olursa(Boğaziçi, İTÜ, YTÜ gibi) İstanbul'un kahrını çekmeye değer mi?

Kişiden kişiye değişir ama ben olsaydım oraya harcayacağım parayla işci olarak yurt dışına gidip kendimi orada geliştiridim mesela akrabalarımdan birisi Almanya'ya berber olarak gitti şu an kendi kuaförü var annemin kuzeni işci olarak gitti şu an kardeşiyle beraber restaurant işletiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı