İzmir ve İstanbul'da öğrenci olmak nasıldır?

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 6.392
İstanbul için yorum yapamam ama İzmir'de öğrenci olmak çok güzel. Özellikle bütçe ayarlaması yapılabilirse okunacak en iyi şehirlerden birisi olabilir. Buca Eğitim Fakültesinde bir sene öğrenci olarak kaldım ama bir gününüzün bile boşa geçmeyeceğine adım gibi eminim.

Benim kuzen Hatay'da okuyor hem ablasından hem babasından toplamda 2500TL'ye yakın para alıyor zar zor yettiğini söylüyor, arkadaşlarıyla bir yerlere 2 haftada bir çıkabildiğini söylüyor. Öyle bir döneme denk geldik ki her şeyden mahrum kalarak büyüyoruz. Bu durum çok zoruma gidiyor hocam. Umarım yeni gelecek Z kuşağı bizim gibi şanssız olmaz.
Ne yalan söyliyeyim hocam KYK çıkarsa bana rahat ederim.
Yaz aylarında çalışmayı da düşünüyorum, baktım üniversite işi yalan olucak bırakırım üniversiteyi.
Hocam nerede oturuyorsun? Kendi şehrinde okumak en iyisi tabii ama Doğu illerindeyse bilemiyorum.
Burada okumak istediğim bölümden pek hayır yok hocam.

Hangi üniversiteleri / bölümlere kazanabilrisin, önce bunlara bakman lazım. Kafanda kazanabileceğini düşündüğün birkaç üniversiteyi belirleyip, ona göre araştırma yap. Yurt sayıları az, olanlar pahalı. Evler de pahalı tabii. Yalnız başına bir şeyler yapman, yurt çıkmadıkça zor. Yurt çıksa bile zor olabilir.

Dediğim gibi üniversiteye göre değerlendirme yapmak daha sağlıklı olur. Ulaşım noktasında da yerine oturmuş bir yer ancak bir yere gideceksen 2 3 saat önceden çıkman gerekiyor, ki bu da gününü ve zamanını öldürüyor. Bu nedenle okula yakın yaşayabilmek önemli, e bu da pahalı oluyor ne yazık ki. :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı