İşten ayrılmak için gereken ihbar süresi ne kadar?

Hiimhere

Hectopat
2 haftadır bir markette çalışıyorum henüz sigortam başlamadı ve herhangi bir sözleşme vb yapmadık. 15 gün sonra işten ayrılacağım bunu ne zaman bildirmem gerekir? Çok erken söylersem işten çıkarabilirler başkasını bulup ya da erkenden söylemek zorunda mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediğin sözleşme bitiminde ama. Kasiyer, pompacı, servis elemanı gibi işlerde de genelde sözleşme olmaz. Girersin bir değerler beğenirseler çalışma şeklini devam ettirirler. Bunun dışında fabrika ya da X bir şirkete ait bir yer olması fark etmiyor. 3-6 ay 1 senelik işçi alan fabrikalar genelde sözleşme imzalatir o sözleşme de de iş şartları yazar, iş yeri bunlara uymuyorsa sözleşmeden cayarsın. Burada böyle bir durum yok.
Kayıt dışı çalışıyorsanız ya da sözleşmesiz işe giriyorsanız sizin sorununuz.

Kayıt dışı çalışıyorsanız ya da sözleşmesiz işe giriyorsanız sizin sorununuz.

Kayıt dışı ya da sözleşmesiz değil bu tür yerlerde sözleşme olmaz.
Ki kaldi ki oldu eğer sözleşmeye aykırı bir durum varsa sözleşmeden cayabilir. Onun dışında kaç gün çalıştığından bağımsız eğer yerine bakacak birisi yoksa müdürüne çıkmak istedigini bildirmek zorunda ve 2 hafta icinde de yerine baska eleman bulunur arkadaşa da dilekçe imzalatip çıkartırlar. Hadi ben ceketimi aldım gidiyorum gibi bir şey yok.

Mesela...

Kayıt dışı ya da sözleşmesiz değil bu tür yerlerde sözleşme olmaz.
Ki kaldi ki oldu eğer sözleşmeye aykırı bir durum varsa sözleşmeden cayabilir. Onun dışında kaç gün çalıştığından bağımsız eğer yerine bakacak birisi yoksa müdürüne çıkmak istedigini bildirmek zorunda ve 2 hafta icinde de yerine baska eleman bulunur arkadaşa da dilekçe imzalatip çıkartırlar. Hadi ben ceketimi aldım gidiyorum gibi bir şey yok.
İşin şartlarını, maaşını, izinlerini vs. belirleyen bir sözleşme imzalamadan nasıl çalışıyorsunuz? Saydığınız işlerin bazılarında çalıştım ve hepsinde bir sözleşme vardı mutlaka. Ve bu sözleşmelerde her zaman ilk iki ay ihbar süresi olmadığı açıkça belirtilmişti. Bu iki aylık sürede istifa dilekçesini verip sonraki gün gelmiyorum diyebilirsiniz, hakkınız.

İşin şartlarını, maaşını, izinlerini vs. belirleyen bir sözleşme imzalamadan nasıl çalışıyorsunuz? Saydığınız işlerin bazılarında çalıştım ve hepsinde bir sözleşme vardı mutlaka. Ve bu sözleşmelerde her zaman ilk iki ay ihbar süresi olmadığı açıkça belirtilmişti. Bu iki aylık sürede istifa dilekçesini verip sonraki gün gelmiyorum diyebilirsiniz, hakkınız.

İşletmeler böyle. Zaten minimum Asgari ücret ile çalıştırmak zorunda sigortayı yapmak zorunda. İşletmenin birisinde kasiyer olarak calisiyorsa sözleşme imzalamamıştır.
Kaldı ki dilekçe vererek diyorsun, eğer yerine bakacak birisi yoksa iş veren ya da müdür dilekçeyi kabul etmeyebilir. Bu da iş verenin hakkı.

İşletmeler böyle. Zaten minimum Asgari ücret ile çalıştırmak zorunda sigortayı yapmak zorunda. İşletmenin birisinde kasiyer olarak calisiyorsa sözleşme imzalamamıştır.
Kaldı ki dilekçe vererek diyorsun, eğer yerine bakacak birisi yoksa iş veren ya da müdür dilekçeyi kabul etmeyebilir. Bu da iş verenin hakkı.

Muhtemelen hakların verilmediği yerlerde çalışmışsınız. Kasiyer olarak çalışmıştım, sözleşme de imzaladım, haklarım da vardı. Kimse fazla mesaiye kal erken çıkarsın demedi örneğin, iki katı ücretimi verdi.

2 haftadır bir markette çalışıyorum henüz sigortam başlamadı ve herhangi bir sözleşme vb yapmadık. 15 gün sonra işten ayrılacağım bunu ne zaman bildirmem gerekir? Çok erken söylersem işten çıkarabilirler başkasını bulup ya da erkenden söylemek zorunda mıyım?
Hocam 2 haftadır çalışıyorsunuz ve sizin sigorta günlerinizi yaptırmıyorlar mı üstelik 2 hafta sonra da işten çıkacaksınız.

Hocam 2 haftadır çalışıyorsunuz ve sizin sigorta günlerinizi yaptırmıyorlar mı üstelik 2 hafta sonra da işten çıkacaksınız.
Evet patrona ihbar süresine dair bildirim yazdığım kağıdı verdim o da müdüre vermemi söyledi ben de müdüre verdim. Yarım sigorta için bir kaç belge alacaktım ama müdür sen bunu söyledikten sonra sana masrafı girip sigorta yapmazlar diyor.

Evet patrona ihbar süresine dair bildirim yazdığım kağıdı verdim o da müdüre vermemi söyledi ben de müdüre verdim. Yarım sigorta için birkaç belge alacaktım ama müdür sen bunu söyledikten sonra sana masrafı girip sigorta yapmazlar diyor.

Çalıştığın güne kadar sigortanı yatırmak zorundalar. İş yerinde olduğun sürece yatması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı