İstinye Üniversitesi %50 burslu bilişim güvenliği okunur mu?

Yapay zeka, adeta arama motorlarını, yazılımcılığı ve grafik tasarımı bitirmiş durumda. Hâl böyleyken hâlâ bilişim okunur mu diye sormak bana mantıksız geliyor. Bence düşünce yapınızı gözden geçirin.

Tekerlekten sonraki en büyük buluşlardan biri olan yapay zeka çağında, bilişimle ilgili bir şey okumak artık anlamını yitirmiş durumda.
Yapay zekayı geliştirecek olan insanlar da gökten zembille inecek değil mi? 🤣

Yapay Zekayı geliştirecek insanlar Matematik ve Fizik profesörleridir. Artık onlarda zembillemi inerler yoksa amudamı kalkarlar bilemem...

Mükemmel hocam, o dediğiniz matematik ve fizik profesörleri 1 elin parmağını geçmez. Bilişim alanında eğitim almamış birinin eğitim almış biri kadar başarılı olma ihtimali çok düşüktür. Bu işin akademik tarafında içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki çok yanlış bir düşünce içindesiniz.

Yapay zeka, adeta arama motorlarını, yazılımcılığı ve grafik tasarımı bitirmiş durumda. Hâl böyleyken hâlâ bilişim okunur mu diye sormak bana mantıksız geliyor. Bence düşünce yapınızı gözden geçirin.

Yapay zeka, yazılımcıların zaman alan bazı görevlerini hızlandırabilir ve bazı tekrarlayıcı işlerde insanların yerini alabilir ancak tamamen yazılımcıların yerini alamaz. Yazılımcı olmak sadece oturup kod yazmak demek değil.

Arkadaş demek istediğini sanırım yanlış ifade etmiş. O yapay zekayı tabii ki bilgisayar mühendisleri geliştirecek lakin anadoludaki 150.000 sıralamayla alan kırsal üniversitenin mezunları değil. 2 yıllık mezunları hiç değil. ODTÜ, İTÜ, YTÜ mezunları piyasada iş bulurken diğer üniversite mezunları (kişi kendine okul harici bir şey katmadıysa) iş bulamıyor.

Arkadaş demek istediğini sanırım yanlış ifade etmiş. O yapay zekayı tabii ki bilgisayar mühendisleri geliştirecek lakin Anadolu'daki 150.000 sıralamayla alan kırsal üniversitenin mezunları değil. 2 yıllık mezunları hiç değil. ODTÜ, İTÜ, YTÜ mezunları piyasada iş bulurken diğer üniversite mezunları (kişi kendine okul harici bir şey katmadıysa) iş bulamıyor.

Hocam peki Cerrahpaşa elektronik haberleşme teknolojisi okunur mu? 674 bin ile kapamış 2024'te bu yıl 500 bin TYT sıralaması ile kesin girerim gibi. (hedefim yurt dışında müh tamamlama.)

@Berkay Çobanoğlu

@Rsmefaw hocam hedefim 500 bin TYT'de sizin fikriniz nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı