İsviçre'ye nasıl gidilir?

Hocam Almanya gibi bir hayalim var teşekkür ederim uykumu kaçırdı B2 almancam var ama denklik kafamı karıştırdı bazısı hiç denklik alamazsın ya da kısmı denklik alamazsın dediler ilaç gibi geldin vallahi.
Estağfurullah, rica ederim hocam. Hepimiz genç insanlarınız sonuçta iyi bir yaşam hepimizin hakkı. İnsani koşullarda yaşamıyoruz. Umarım en kısa sürede gidersiniz. Ben isviçre'den ailevi problemler yüzünden geldim önümüzdeki hafta geri gideceğim. İmkanı olan herkes gidip farklı kültürler edinmeli.

Dil bilgim yok, iş olarak zanaat işi öğreniyorum bunun yanına yakında iş makinesi operatörlüğü koyacağım.
Dil olarak İsviçre biraz kafamı karıştrdı, kimi video da insanlar diyor ki Almanca öğrenin kimisi de diyor İngilizceyi A1 seviyesine getirin. Şimdi yaşamak istediğim ülkenin büyük bir kesimi Almanca konuştuğu için Almanca şart zaten ama İngilizce de galiba vize işlemi sırasında isteniyormuş.

Zanaat işini orada hemen yapamam gibi geliyor, sonuçta oraya gideceğim kendimi tanıtacağım ki iş orada tutacak mı onu da bilmiyorum, iş makinesi operatörlüğü kesin tutar ondan eminim.

Ben operatörlük için gerekli belgeleri aldığım taktirde, hiçbir işlem yapmadan Türkiye'de oturduğum yerden İsviçre de ki iş ilanlarına başvursam ve kabul edilsem, kendimi garantiye almış olur muyum?

30 yaşından küçüksen esc programlarına bakabilirsin. Programlar 6-12 ay arası değişiyor, bildiğim kadarıyla kalıcı olarak kalamıyorsun. Ben İsviçre Appenzel'de yaklaşık 5 ay kadar yaşadım daha yeni geri geldim. Kuzenimin dükkanı vardı onun vesilesiyle gittim. Eğer mesleki yeterlilik belgen varsa onunla da gidebilirsin diye düşünüyorum. Arka komşum 2019 yılında elektrik üzerine mesleki yeterlilik belgesi almıştı, başvuru yaptı ve Almanya'ya gitmişti.
Bu program gönüllülük esasına dayanan, hizmet yapılan bir program değil mi? Mesleki bir belgemiz var ise o meslek üzerinden ilerleyebiliyor muyuz ki bu programda?

Son düzenleme:
Dil bilgim yok, iş olarak zanaat işi öğreniyorum bunun yanına yakında iş makinesi operatörlüğü koyacağım.
Dil olarak İsviçre biraz kafamı karıştrdı, kimi video da insanlar diyor ki Almanca öğrenin kimisi de diyor İngilizceyi A1 seviyesine getirin. Şimdi yaşamak istediğim ülkenin büyük bir kesimi Almanca konuştuğu için Almanca şart zaten ama İngilizce de galiba vize işlemi sırasında isteniyormuş.

Zanaat işini orada hemen yapamam gibi geliyor, sonuçta oraya gideceğim kendimi tanıtacağım ki iş orada tutacak mı onu da bilmiyorum, iş makinesi operatörlüğü kesin tutar ondan eminim.

Ben operatörlük için gerekli belgeleri aldığım taktirde, hiçbir işlem yapmadan Türkiye'de oturduğum yerden İsviçre de ki iş ilanlarına başvursam ve kabul edilsem, kendimi garantiye almış olur muyum?

Bu program gönüllülük esasına dayanan, hizmet yapılan bir program değil mi? Mesleki bir belgemiz var ise o meslek üzerinden ilerleyebiliyor muyuz ki bu programda?

İngilizce ve almancanızı C1 yapmaya bakın hocam 1 dil öğrenince gerisi kolay.

ESC programından öyle ben kabataslak bahsettim. ESC programıyla gidip temelli kalan dahi var iyi araştırma yapmak gerekiyor. Mesleki yeterlilik belgen varsa gitmen daha da kolay olur. Bahsettiğim arka komşum yapı kredide güvenlik görevlisiydi fakat meslek lisesinde elektrik bölümü okumuş, mezun olduktan sonra da mesleki yeterlilik belgesi almış öyle gitmiş. Senin de böyle bir olanağın varsa mutlaka değerlendir. İsviçre zorunlu değilse İtalya, ab üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500.000 iş vizesi verecek. İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek bunu da araştırabilirsin.

Son düzenleme:
Estağfurullah, rica ederim hocam. Hepimiz genç insanlarınız sonuçta iyi bir yaşam hepimizin hakkı. İnsani koşullarda yaşamıyoruz. Umarım en kısa sürede gidersiniz. Ben isviçre'den ailevi problemler yüzünden geldim önümüzdeki hafta geri gideceğim. İmkanı olan herkes gidip farklı kültürler edinmeli.
Hocam sponsorluk alınırsa kesin gidilirmi ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı