İtalya Grand Prix'si sonuçları

Maşallah dediğim 3 gün yaşamıyor yav!
Ne güzel ilk yarışı Bottas kazandı, belki Lewis Hamilton ile kapışırlar demiştim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
İnsan önündeki adamı 20-25 tur geçemez mi yav, Norris'i bir türlü geçemedi.
Ben normalde kim ne derse desin bir Bottas hayranıyım ama bu yarıştan sonra artık emin oldum, herkesin dediği gibi Bottas bu seviyenin pilotu değil gibi gözüküyor.
Doğru Mercedes ile 1 yıl sözleşme uzattılar ama 1 yıldan sonra tekrar sözleşme uzatması zor.
Umarım kendine uygun bir koltuk bulur ve onu F1 de izlemeye devam edebilirim.
 
@Blackfox07 Biz Bottas'a Mercedes'teki ilk sezonunda maşallah demeyi bıraktık. O yıldan beri hep en iyi araba altında oldu ama bırak Hamilton'a rakip olmayı, geçen sezonki dominasyon hariç 2. olduğu başka sezon yok. 5. bile oldu o arabaya rağmen 2018 yılında...

Bottas'ın oturduğu koltukta Leclerc, Verstappen, Sainz, Ricciardo olacak ve geçmek için önündeki sürücünün canına okumayacaklar? Bugünkü Bottas gibi görmezdik bu sürücüleri.

Bir de yarış başında 5 sıra birden kaybedince utanmadan lastik patladı ya da başka bir şey oldu dedi. Yarış direktörü arabada bir sorun yok diyerek "sen beceriksizsin" demeye getirdi ya koptum.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Honda RB birlikteliği sanırım pek iyi gitmiyor. Anlaşma seneye bitiyor, Verstappen'in daha önceki açıklamalarına da bakarsak seneye de araç böyle olursa ya Verstappen gider ya da Honda.

Motor'da sorun varsa Gasly nasıl kazandı diyebilirsiniz ama kırmızı bayraktan önce AlphaTauri için işler pek yolunda gitmiyordu.
 
İkisi de medium olması lazım. Yalnız biliyorsun ki bazı şeyleri yanlış hatırladığım olabiliyor, emin değilim. :D Yukarıda lastik dezavantajına rağmen diye yazdım ama lastikleri o anda yanlış hatırladım sanırım.
Alttaki görüntü Leclerc kaza yapmadan önce. Ben demiştim ekranlara hard diye yazdı yanlış hatırlamamışım demek ki.
Screenshot_2020-09-07-10-50-31.jpg


Bu görüntü ise yarış tekrar başladıktan sonra.
Screenshot_2020-09-07-10-52-05.jpg


Yarış durdurulup tekrar başladığında lastik değişimi olmuş. Çünkü Stroll de ilk başta soft lastiklere sahipti, ben Stroll'un pite girdiğini hatırlamıyorum. Sonra onda da medium lastik takılı halde gördüm yarış tekrar başlayınca. Ya da bilgi ekranı yanlış.

Arada tecrübe farkı var, Vettel'in bazı hataları bu kadar fazla yapmaması gerekiyor.
Orası öyle ama çok fazla abartılıyor Vettel'e karşı tepki. Bugün fren hatasından yarış dışı kaldı, bazıları diyordu yarışmamak için bilerek düz gitti virajı dönmedi. Aracı kullanmak zor bu durumda pilotlar aşırı zorlayınca bu hatalar ortaya çıkıyor, SF90 modeli de öyleydi, o zaten viraj özürlüsüydü. Aracın sürülebilir olmaması da sürücülerin hata yapmasını kolaylaştırıyor. Elbette Vettel o kadar hata yaptı ki zamanında bunları yapmaması gerekirdi.
@Darkisback Motor modu yasağının gelmesini Redbull istedi, sıralama turlarında geçen hafta da Renault'ta yenilmiştiler. Monza da sıralama onlar için daha da kötü gitti. Verstappen DRS trenine takıldı, DRS treni olunca geçiş yapmak imkansız. Bu yüzden Verstappen'in temposunu göremedik. Mod yasağı Honda'yı diğerlerinden daha fazla etkiledi demek için erken bana göre. Gasly 10. sıradaydı ama diğer önündeki araçlar normal şartlarda da Alpha Tauri'den hızlı olan takımlar. Önünde Mclaren, RP, Renault sürücüleri vardı, o araçlar daha hızlı zaten. Liderliğe yükseldikten sonra iyi iş çıkardı.

İnsan önündeki adamı 20-25 tur geçemez mi yav, Norris'i bir türlü geçemedi.
Bottas ikili mücadelerde iyi bir pilot değil. Mod yasağının olması Monza gibi bir pistte bile geçişleri zorlaştırdı. Başka yarışlarda daha sıkıcı yarışlar izleyeceğiz gibi duruyor. Norris çok iyi sürdü, Mclaren düzlüklerde daha hızlıydı, geçiş yapması çok zordu. Aradaki farkı 1-1,5 saniyeye düşürdüğünde kirli hava arkadaki aracı mahvediyor. Sainz'a da aynısı oldu. Motor modunu açabilseydi o zaman geçebilirdi Bottas. Hamilton mesela Albon'u geçerken çok zorlandı ama diğer önündekileri geçerken Bottas kadar zorlanmadı. Yüksek yere basma gücü üreten araçlarda öndeyken sorun yok, ancak arkadayken bunların geçiş yapması zorlaşıyor. Motor modu yasağı Mercedes için iyi olmadı.
 
Son düzenleme:
bazıları diyordu yarışmamak için bilerek düz gitti virajı dönmedi.
Bunu diyenlerle Hamilton enayi gibi bayrak sonrası seansın başında hemen pit cezasına girdi diye eleştirenler aynı kişiler olabilir... :D Bunu yapacak bir F1 sürücüsünü hiçbir takım kendisi için yarışırken görmek istemez. Vettel de olsa durum bu, Hamilton bile olsa durum bu. Leclerc de hata yaparak aracı gereğinden fazla zorladı ama bu da anlaşılabilir durum çünkü üst sıralara kadar çıkmışken onun kadar hırslı ve yetenekli biri tecrübe eksikliği yüzünden sınırları aşabiliyor. Parabolica'da o hatayı Vettel yapsaydı daha fazla eleştirirdim.

Screenshot_1.png


Gasly'nin de medium takılı olarak görülüyor son turda. Arkasındaki Sainz'da mediumda. İlk yorumu yaparken birini hard diğerini medium olarak hatırlıyordum, sonradan gözümün önüne Gasly'nin aracında sarı tekerlekle ilgili bir imaj geldi düşününce.

Düşündükçe kahroluyorum, galibiyet sadece 1 tur uzaktaydı 8 yılın ardından... :D Neyse Gasly de bileğinin hakkıyla, eline geçen fırsatı iyi kullanıp hata yapmayarak kazanmayı hak etti. 53 değil 54 tur atılsaydı %90 Sainz geçecek durumdaydı ama olmadı.
 
Leclerc kontra ile kurtarıyordu aracı aslında Parabolica da, çakıllar olmasaydı kaza yapmayacaktı kontrayı vermişti. Kaçış alanı çakıl olduğu için devamını getiremedi, asfalt kaçış alanı olsaydı yarış dışı kalmazdı bana göre.
 
Gasly'nin de medium takılı olarak görülüyor son turda.
Yukarıda sana attığım ikinci fotodaki en baştaki pilot Gasly ve medium takılı. Yarış durdurulup tekrar başladıktan sonraki durum.
 
İzlerken zevk aldığım bir yarıştı. Hamilton'un torpil yaptırmaya çalışması da gözümüzden kaçmadı. Adam yarışın ortasında hakem odasına gidiyor, böyle bir şey olabilir mi? Sonra cezayı geç vermeler falan... Gasly için çok mutlu oldum. Ve artık Bottas'ın değişmesi gerektiğini gördük.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı