İtemsatış'ın dava açması problem olur mu?

• Konuyu başlatan clyyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 177
  • Görüntüleme 10.292
Benzer bir şey başıma gelmişti . Hesap satın almıştım uzun süre kullanmıştım para da harcamistim ama satıcı hesabı geri almıştı. Önce itemsatis hesabın geri alındığına dair kanıt varsa atmanizi isteyebiliyor benim kanıtım vardı ve atmıştım .Sonra satıcının siteye erişimi kısıtlanıyor ve sizinle iletişime geçmesini sağlamaya çalışıyorlar (site üzerinden , site erişimi kısıtlanıyor ancak size mesaj gonderebiliyor). Sonra eğer olay çözüme kavuşmazsa itemsatis size adli makamlara başvurmanız durumda satıcının bilgilerini adli makamlar ile paylaşacağını söylüyor devamını pek bilmiyorum . Eğer hesap satıp geri çektiysen iyi olmuş umarım ugrasirsin eğer ki hesap cekmeden böyle bisey basina geldiyse ki bu zor, geçmiş olsun.

Şöyle bir olay olmuştu onu anlatayım hesabı sattığım 2. gün ben yazmıştım kanka paray atayım hesabı geri ver yazmıştım ucuza sattığımı düşünerek sonra hayır hayır diye ısrar etti bende dedimki tamam dostum ben geri alırım dedim ama yemin ediyorum Allah'ta belamı versin geri almamıştım o günden beri tutturdu hesabı geri aldın hesabı geri aldın diye bu konuşmaları da İtemsatış üzerinden yaptık.

Eğer almadıysanız herhangi bir problem göremiyorum, sadece lafta kalmış sonuçta. Giriş loglarından kanıtlayabilir misiniz?

Şöyle bir olay olmuştu onu anlatayım hesabı sattığım 2. gün ben yazmıştım kanka paray atayım hesabı geri ver yazmıştım ucuza sattığımı düşünerek sonra hayır hayır diye ısrar etti bende dedimki tamam dostum ben geri alırım dedim ama yemin ediyorum Allah'ta belamı versin geri almamıştım o günden beri tutturdu hesabı geri aldın hesabı geri aldın diye bu konuşmaları da İtemsatış üzerinden yaptık.

Tehdit etmissiniz açıkça bu direk sizi suçlu olarak gösterecek alıcı sonuna kadar haklı madem ucuza sattığınızı düşündünüz en baştan satmasaydınız.

Oradaki "garanti" ibaresi, satıcının hesap gitme ihtimaline karşın yeni hesap verdiğini belirten ibaredir. Eğer satıcı yazdığı hâlde yeni hesap sağlamazsa nitelikli dolandırıcılık olur ve siz de siteye şikayet edebilirsiniz.

Kağıt üstünde öyledirde kimin umurunda olur bu bilmiyorum.

Şöyle bir olay olmuştu onu anlatayım hesabı sattığım 2. gün ben yazmıştım kanka paray atayım hesabı geri ver yazmıştım ucuza sattığımı düşünerek sonra hayır hayır diye ısrar etti bende dedimki tamam dostum ben geri alırım dedim ama yemin ediyorum Allah'ta belamı versin geri almamıştım o günden beri tutturdu hesabı geri aldın hesabı geri aldın diye bu konuşmaları da İtemsatış üzerinden yaptık
Hocam ilk önce sizin yaptığınız yanlış. Hesabı satıp geri alma lüksüne sahip değilsiniz. Ama gerçekten hesabı geri almadıysanız ve bunu kanıtlarsanız içiniz rahat olsun.

O zaman iftira davasından cebe koyacağın paralarla neler yapacağının hayalini kurabilirsin. Ailene söyle tatile falan götürürler belki o parayla.

Size iftira davası deyince o kadar kolay iş gibi mi gözüküyor? Davayı açan taraf itemsatış onlar da kullanıcı aracılığı ile dava açmışlar. Bir de şöyle bir durum var belki arkadaş gerçekten çekmedi, ama alan şahıs hesabı kaybetti. Bu durumda ne iftirası oluyor? Lütfen saçma sapan hayaller kurmayın.

Size iftira davası deyince o kadar kolay iş gibi mi gözüküyor? Davayı açan taraf İtemsatış onlar da kullanıcı aracılığı ile dava açmışlar. Bir de şöyle bir durum var belki arkadaş gerçekten çekmedi, ama alan şahıs hesabı kaybetti. Bu durumda ne iftirası oluyor? Lütfen saçma sapan hayaller kurmayın.

Arkadaş hesabı geri çekmediyse, karşı taraf dolandırıcılıkla suçlamış olmuyor mu? Milleti karalamak basit mi böyle?

Dolandırıcılık durumunda suç duyurusunda bulunduktan sonra doğrudan icraya gidilmesi gerekir. O zaman bir şeyler yapılabilir.

Mahkeme kararı çıkmadan icraya gidemezsiniz ayrıca mahkeme sonuçlandıktan sonra da direkt icraya gitmeniz gerekmez.

Şöyle bir olay olmuştu onu anlatayım hesabı sattığım 2. gün ben yazmıştım kanka paray atayım hesabı geri ver yazmıştım ucuza sattığımı düşünerek sonra hayır hayır diye ısrar etti bende dedimki tamam dostum ben geri alırım dedim ama yemin ediyorum Allah'ta belamı versin geri almamıştım o günden beri tutturdu hesabı geri aldın hesabı geri aldın diye bu konuşmaları da İtemsatış üzerinden yaptık
E al işte, sen cekmediysen bile adam bi şekilde hesabı kaybetse yine suçlu duruma düşebilme olasılığın var iftiradan. Kim nerede sattığı eşyayı geri istiyor sonra "bir şekilde ben alırım" diyor? Hesabı geri çektiyseniz geçmiş olsun, çekmediyseniz kanıt bulun.

Bu da ders olsun size, verilen mal geri alınmaz, alırım diye de tehdit edilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı