İtemsatış'ın dava açması problem olur mu?

• Konuyu başlatan clyyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 177
  • Görüntüleme 10.320
Benzer bir şey başıma gelmişti . Hesap satın almıştım uzun süre kullanmıştım para da harcamistim ama satıcı hesabı geri almıştı. Önce itemsatis hesabın geri alındığına dair kanıt varsa atmanizi isteyebiliyor benim kanıtım vardı ve atmıştım .Sonra satıcının siteye erişimi kısıtlanıyor ve sizinle iletişime geçmesini sağlamaya çalışıyorlar (site üzerinden , site erişimi kısıtlanıyor ancak size mesaj gonderebiliyor). Sonra eğer olay çözüme kavuşmazsa itemsatis size adli makamlara başvurmanız durumda satıcının bilgilerini adli makamlar ile paylaşacağını söylüyor devamını pek bilmiyorum . Eğer hesap satıp geri çektiysen iyi olmuş umarım ugrasirsin eğer ki hesap cekmeden böyle bisey basina geldiyse ki bu zor, geçmiş olsun.
Merak eden olursa ben uğraşmadım ve yaklasik 1500 TL civarı ve saatlerce emeğim gitti. Olayın detayı ise bana sattığı hesabın eskiden bağlı olduğu maili başkasına satmış. Sürekli kendisinin aldığını reddetti. Bende gittim tüm kanıtları oyun firmasına attım ve hesabı kalıcı olarak banlattim . Bana güzel bı ders oldu .:)

IMG_4902.png

Şöyle bir kanıdın var yani hesabı sattıktan sonra bir iletişime girmedim Valorant destekle

Bir de şöyle bir olay yok mu diyelim alsam bile yani bunu kanıtlayabilecek bir şey yok ki ben almadım belki o çaldırdı ya da diyelim ben aldım gene kanıtlayabilirmiki?

Eki Görüntüle 2446949

Şöyle bir kanıdın var yani hesabı sattıktan sonra bir iletişime girmedim Valorant destekle
Belki bunu kullanıcıya atabilirsiniz ancak. Siz hesabı çekmemiş olsanız bile sizin hesabınıza bağlı birisi hesabı geri çektiyse ve siz hesabı geri çekerim diye tehdit etmişsiniz yine size patlayabilir.

Arkadaş hesabı geri çekmediyse, karşı taraf dolandırıcılıkla suçlamış olmuyor mu? Milleti karalamak basit mi böyle?

Dava dediğimiz şey suçlunun kesin olarak bulunup ceza aldığı şey değildir. Suçlunun bulunma aşamasıdır dava. İstediğim kişiye dava açabilirim ancak haksız çıkarım. Karşı taraf iftira falan diyemez. Çünkü ben ondan şüphelendim o yüzden açtım diye savunma yapabilirim. Sizin dediğiniz iftira davası ancak çok üst düzey konularda geçerli. Ayrıca arkadaş zaten tehdit suçunu işlemiş.

Bir de şöyle bir olay yok mu diyelim alsam bile yani bunu kanıtlayabilecek bir şey yok ki ben almadım belki o çaldırdı ya da diyelim ben aldım gene kanıtlayabilirmiki?
Hesaba en son ne zaman, hangi ipden/ konumdan vs. girildiği gözükür sanırım? Valorant hakkında fikrim yok ama çoğu oyunda yeni cihazda nereden ne zaman giriyorsun gözükür.

Dava dediğimiz şey suçlunun kesin olarak bulunup ceza aldığı şey değildir. Suçlunun bulunma aşamasıdır dava. İstediğim kişiye dava açabilirim ancak haksız çıkarım. Karşı taraf iftira falan diyemez. Çünkü ben ondan şüphelendim o yüzden açtım diye savunma yapabilirim. Sizin dediğiniz iftira davası ancak çok üst düzey konularda geçerli. Ayrıca arkadaş zaten tehdit suçunu işlemiş.

Tamam hocam işte günün sonunda haksız yere bana dava açılmış oldu. Hiç işlemediğim bir suçtan dolayı boşu boşuna mahkemeyle uğraşmam gerekti. Mahkeme, avukat, mahkemeye giderkenki yol masraflarını da ödemiş oldum. Böyle bir durumda haksız yargılamaya uğradığım için karşı tarafa tazminat davası açma hakkım var diye biliyorum ben. Diğer türlü zaten millet her sinir olduğu kişiye yalandan suç atıp mahkemelerde uğraştırır.

Son düzenleme:
Konu artık hukuki kısma taşınmış öyle özür dilemekle falan dava geri mi çekilir sanıyorsunuz? Eğer suçun yoksa korkmana gerek yok. Aileni falan boşver şimdilik üstünde bir iddia var. Önce onu hallet sonra ailene açıklarsın. Zaten suçun yoksa aileye söylenemeyecek bir durum değil. Ama hesabı geri çektiyseniz geçmiş olsun başka diyecek bir şeyim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı