İtemsatış'tan kazanılan para vergi olarak ödenmeli mi?

Hocam ödemenin düzenli gelmesi sorun yaşatır, ilerleyen zamanlarda geçmişin vergisini isteyebilirler.

Aynen o düzenli kazanca girer belli bir tutar değil
Miktar böyle şeylerde daha etkili
Ayda 10 veya fazlası düzenli kazanca girer diyebilirim hocam.

Şu anlık ne olacağını kimse bilmez, devlet yarın bir gün İtemsatış'ı denetlerse o zaman geriye dönük vergileri ve faizleriyle birlikte ister, nedeni ise aşırı derece çok kişi İtemsatış'tan gelir elde ediyor ve bunu bildirmiyor.

Şu anlık ne olacağını kimse bilmez, devlet yarın bir gün İtemsatış'ı denetlerse o zaman geriye dönük vergileri ve faizleriyle birlikte ister, nedeni ise aşırı derece çok kişi İtemsatış'tan gelir elde ediyor ve bunu bildirmiyor.

Yani beni şikayet etmeleri tüm sitedeki üyeleri denetleme gereksiniminimi doğuracak?

Site kendi vergisini ödüyor her mağaza kendi vergisini ödemekle yükümlüymüş.

Büyük ihtimalle herkesi denetlerler, evet herkes kendinden sorumlu.

Büyük ihtimalle herkesi denetlerler, evet herkes kendinden sorumlu.

Hocam merhaba bende İtemsatış'tan satış yapıyorum. İnternetten öğrendiğime göre yıllık gelir 147.000TL'yi geçerse arizi kazançtan çıkıyormuş. Benimki geçecek gibi duruyor. 18 yaşındayım, en az kesinti ile parayı almak için hangi yolu tercih edeyim sizce? Bir arkadaş %20 + %1 verdiğini söyledi. Bu çok fazla geldi bana. Desteklerden yararlanabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ek olarak hangi durumlarda muhasebeci tutmam gerekir?

Hocam merhaba, arızi kazanç tek sefer yapılan işler içindir, anladığım kadarıyla sen düzenli yapıyorsun, ondan dolayı arızi kazanca girmez, ileride başınızın ağrımasını istemiyorsanız fatura ile alım en mantıklısı, fatura kesilecek aldığınız tutarın %20'si KDV'ye gidecek, mesela 100.000 TL aldın /1, 20: 16.666 TL'si KDV olarak devlete ödeyeceksin bende muhasebeciyim, muhasebeciye şirket kurarken ve fatura keserken ihtiyaç oluyor, başka merak ettiğin varsa sorabilirsin.

Hocam merhaba, arızi kazanç tek sefer yapılan işler içindir, anladığım kadarıyla sen düzenli yapıyorsun, ondan dolayı arızi kazanca girmez, ileride başınızın ağrımasını istemiyorsanız fatura ile alım en mantıklısı, fatura kesilecek aldığınız tutarın %20'si KDV'ye gidecek, mesela 100.000 TL aldın /1, 20: 16.666 TL'si KDV olarak devlete ödeyeceksin bende muhasebeciyim, muhasebeciye şirket kurarken ve fatura keserken ihtiyaç oluyor, başka merak ettiğin varsa sorabilirsin.

Güncelleme için yazıyorum. Ben o kadar da çok kazanmadım hocam. Sitedeki toplam para çekim miktarım 7K TL. O 7K TL'nin de zaten 3-4K'sı kaardır. 1-2 yıllık süre içerisinde yaptım. Üstelik başımada hiçbir şey gelmedi şu anlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı