İthalat yoluyla kaydedilen IMEI ne demek?

Evdeki yeni yada eski, 8 akıllı telefonda denedim. Hepsinde de " İthalat yoluyla kaydedilen IMEI " yazmakta.

Bu gayet doğal çünkü bu telefonlar yurtdışından geliyor.

Eğer daha detaylı bilgi istiyorsanız, o zaman E - Devlete girmek gerekebiliyor.
Ama o şekilde almışsındır. Mesela ben bir tne aldığım telefonda özellikle İstanbul Bilişim alış-verişi sonrası başka bir firmadan aldığım telefonu kontrol ettirdiğimde Yurtiçi kayıtlıdır ibaresi vardı. Yani anladığım kadarıyla dört çeşit var. "Yurtiçi kayıtlı", "yolcu beraberinde pasaport", "ithalat yolu kayıt" ve "kayıt dışı" yani.

İstanbul Bilişim gibi firmalar kendileri getirtip kendi şirketleri üzerine kaydettirdikleri için "İthalat yoluyla kayıtlıdır" gibi bir ibare yazıyor. Büyük ihtimal arkadaşımızın aldığı cihaz da bu şekilde temin edilmiş bir cihazdır. %90 ihtimalle bir yıl garantisi vardır geçerli şu an Türkiye'de. Fakat Türkiye içinden alınmış, örneğin Türkiye Apple Store'dan alınmış bir cihaz mesela bizim yasalarımızdan dolayı iki yıl garantili olmak zorunda zaten.

Senin elindeki cihazlarda da garanti durumu mesela bu şekilde değişiklik gösterebilir.

Ama o şekilde almışsındır. Mesela ben bir tne aldığım telefonda özellikle İstanbul Bilişim alış-verişi sonrası başka bir firmadan aldığım telefonu kontrol ettirdiğimde Yurtiçi kayıtlıdır ibaresi vardı. Yani anladığım kadarıyla dört çeşit var. "Yurtiçi kayıtlı", "yolcu beraberinde pasaport", "ithalat yolu kayıt" ve "kayıt dışı" yani.

İstanbul Bilişim gibi firmalar kendileri getirtip kendi şirketleri üzerine kaydettirdikleri için "İthalat yoluyla kayıtlıdır" gibi bir ibare yazıyor. Büyük ihtimal arkadaşımızın aldığı cihaz da bu şekilde temin edilmiş bir cihazdır. %90 ihtimalle bir yıl garantisi vardır geçerli şu an Türkiye'de. Fakat Türkiye içinden alınmış, örneğin Türkiye Apple Store'dan alınmış bir cihaz mesela bizim yasalarımızdan dolayı iki yıl garantili olmak zorunda zaten.

Senin elindeki cihazlarda da garanti durumu mesela bu şekilde değişiklik gösterebilir.
Apple store dan ve Samsung'dan direkt olarak alınmış iki cihazım var. İkisi de 2 yıl garantili ve IMEI durumunda " İthalat yoluyla kaydedilen IMEI " yazıyor.

Bence sistemi değiştirmişler. :)
@painkiller dediklerinizin hepsine katılıyorum. Zira bundan 1 sene önce aynı cihaz için sorgulama yaptığımda başka bilgiler görünüyordu, şu an görünen bilgiler değişmiş.

Bana sorarsanız sistemsel bir değişiklik olmuş. Belki daha detay için E Devlet'e giriş yapmak gerek. :)

Bence sistemi değiştirmişler. :)
Değişik valla. Değişikliğe gidilmiş de olabilir dediğin gibi. Şimdi yine kontrol ettim benimkinde yurtiçi kayıtlı ibaresi hala devam ediyor:) Acaba bizim ülkede iPhone imalatına mı başladılar yoksa(!)🤔🤣

Applestore'dan aldığın cihazlar da ithalat yoluyla kayıtlı olacaktır. Türkiye cihazlarının hepsi bu şekilde kaydediliyor.

Yurt dışından alınan cihazlarda yolcu beraberinde getirilen pasaport kayıtlı cihaz yazar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı