İtopya.com İade Ücreti Daha Az

ThArdA18

Hectopat
Arkadaşlar bugün itopya.co' dan HyperX cloud Stringer adlı bir kulaklık aldım ama kulaklık beklediğim gibi çıkmadı. Ben de iade butonunu yoklayayım dedim ve ne göreyim 256 TL'ye aldığım kulaklığın sadece 211 TL'sini veriyolar ve yanlışlıkla iade etme talebi oluşturdum. Kulaklığı iade edip paramı alabilir miyim ? Sadece kulaklığı çıkarıp ses kontrolu yaptım Sağ sola göre daha az geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer satın almadan önce satıcı anlaşmasını kabul ettiysen ve eğer ki o anlaşmada bu konuyla ilgili böyle bir şeyden sorumlu olmadıklarını beyan etmişlerse kalan kısmını geri alamazsın fakat böyle bir şey anlaşmada yoksa her türlü biraz uğraşarak alabilirsin.

Kuruşu kuruşuna vermek zorundalar. Kargo masrafları gibi bahaneler falan asla. Vatandan SSD aldım, aynı ürünü daha ucuza başka yerde bulduğum için açmadan geri yolladım ve ne kadar verdiysem geri aldım.
Eğer satın almadan önce satıcı anlaşmasını kabul ettiysen ve eğer ki o anlaşmada bu konuyla ilgili böyle bir şeyden sorumlu olmadıklarını beyan etmişlerse kalan kısmını geri alamazsın fakat böyle bir şey anlaşmada yoksa her türlü biraz uğraşarak alabilirsin.
Böyle bir anlaşma şartı koyamaz. Mahkemeye kadar yolu var.

Yanlış hatırlamıyorsam ürüne ne kadar ücret ödediysen)o kadarını bire bir hesabına yatırmaları lazım. Kendileri ile görüş istersen neden düşüş var diye belkide kargodan dolayı sistem hesaplamamış vs olabilir. Cihaz sorunlu olduğu için iade edeceksen servis süreci vs. çıkar. Cayma hakkımı kullanıyorum de direk.
Yanlış bilgi vermeyin hocam. Sözleşmeler hukuki bağlam açısından en alt sıradadır. Kanunlar sözleşmeden üstündür ve hukukta altın üste uygun olma şartı var. Yani o bahsettiğin gibi bir madde varsa sözleşmedeki o madde otomatikman yok hükmüne çıkıyor. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam ürüne ne kadar ücret ödediysen (kargo hariç) o kadarını bire bir hesabına yatırmaları lazım. Kendileri ile görüş istersen neden düşüş var diye. Cihaz sorunlu olduğu için iade edeceksen servis süreci vs. çıkar. Cayma hakkımı kullanıyorum de direk.

Yanlış bilgi vermeyin hocam. Sözleşmeler hukuki bağlam açısından en alt sıradadır. Kanunlar sözleşmeden üstündür ve hukukta altın üste uygun olma şartı var. Yani o bahsettiğin gibi bir madde varsa sözleşmedeki o madde otomatikman yok hükmüne çıkıyor. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Eğer ürün sorunlu ise, (kırık geldi, çalışmadı gibi) kargo ücretini de ödemek zorundalar.

Eğer ürün sorunlu ise, (kırık geldi, çalışmadı gibi) kargo ücretini de ödemek zorundalar.
Her şekilde ödemek zorunda. Kırık vs. olmasına gerek yok. İade edildiğinde ücret ile beraber öderler. Yukarıda belirtmek istediğim firmanın sisteminin eğer alınan bir kargo ücreti varsa bunu dahil etmemiş olabileceğiydi.

Kargo ücretini de iade etmeleri lazım hocam. Sonuçta ürün istediğiniz gibi çıkmadı ve bu süreçte ürünü kuruşu kuruşuna geri almanız lazım.
Belirttiğim gibi. Kargo ücretini de iade etmesi lazım. Ayıplı olmasına gerek yok. Kast ettiğim sistemin hesaplamamış olabileceği. Yoksa şu anda iade edeceği için alınan bir kargo ücreti de varsa o dahil toplam tutar iade edilmeli. Dikkat edilmesi gereken satıcının eğer iade için belirttiği özel bir kargo firması varsa onunla iadenin yapılması.

Mesajda yanlış bir ifade kullanmışım, daha doğrusu kendimi eksik ifade etmişim kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı