İtopya.com sitesinden alınan sistem ve ses sorunu

emre23aydin

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar İtopya.com sitesinden sistem aldım ve gelen ses videodadır. Montaj ve test yaparak gönderiliyor sözde sistemler. Durum ortada. Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum. Kimseye tavsiye etmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DADG2 adlı sistemi aldım oradan. Anakart arızalı, RAM ise siparişimden farklı gelmişti. Kasayı geri gönderdim değiştirdiler. Geri geldiğinde bu kez GPU'nun sorunlu olduğunu farkettim. Bu sefer GPU'yu ayrıca geri yolladım. GPU da değişti. Değişimden gelen GPU'da da aynı sorun ek başka sorunlar mevcut. Şimdi bunla uğraşıyorum ama değişim kabul etmiyorlar servise verecekmişim. Zaten 1,5 - 2 ay vaktim ziyan oldu. Bir de servisle uğraşırsam kafadan en az 3 hafta atar. Sistemi komple iade alın dedim ona da yanaşmıyorlar. Sinirden deliye dönmüştüm. Sipariş tarihim 6 Haziran ama hala elimde tam anlamıyla sorunsuz bileşenlerden oluşan bir sistem yok.

Geçtiğimiz kurban indirimlerinde ise Arctis 3 kulaklık siparişi verdim. Paketin güvenlik şeridi açıktı:

1567986983243.png

Ben anlamıyorum bunları, tamir görmüş, iade edilmiş 2. sınıf parçaları mı kaktırıyorlar. Doğru dürüst muhatap da bulamıyorsun ki derdini anlatasın.

Bu tür büyük mağazalar açıp sistemlere tek tek aşama aşama Windows yüklemez. Adam mahalle esnafı değil neticede. Belli bir imajı sisteme yükler. Aç-kapa testi yapar gönderir. 14 gün yasal iade hakkınız da tam olarak böylesi durumlar için var zaten.
DADG2 adlı sistemi aldım oradan. Anakart arızalı, RAM ise siparişimden farklı gelmişti. Kasayı geri gönderdim değiştirdiler. Geri geldiğinde bu kez GPU'nun sorunlu olduğunu farkettim. Bu sefer GPU'yu ayrıca geri yolladım. GPU da değişti. Değişimden gelen GPU'da da aynı sorun ek başka sorunlar mevcut. Şimdi bunla uğraşıyorum ama değişim kabul etmiyorlar servise verecekmişim. Zaten 1,5 - 2 ay vaktim ziyan oldu. Bir de servisle uğraşırsam kafadan en az 3 hafta atar. Sipariş tarihim 6 Haziran ama hala elimde tam anlamıyla sorunsuz bileşenlerden oluşan bir sistem yok.

Geçtiğimiz kurban indirimlerinde ise Arctis 3 kulaklık siparişi verdim. Paketin güvenlik şeridi açıktı:

Eki Görüntüle 436756

Ben anlamıyorum bunları, tamir görmüş, iade edilmiş 2. sınıf parçaları mı kaktırıyorlar...
14 gün yasal süreç sonrası doğrudan iade kabul etmemeleri doğal değil mi sizce? Serviste kontrolleri yapılır ürün sorunlu ise isteğiniz doğrultusunda para iadesi/değişim yapılır.

Bu tür büyük mağazalar açıp sistemlere tek tek aşama aşama Windows yüklemez. Adam mahalle esnafı değil neticede. Belli bir imajı sisteme yükler. Aç-kapa testi yapar gönderir.
Siz galiba itopyanın müşteri hizmetlerin de çalışıyorsunuz yada görevli falansınız bu kadar savundugunuza göre. Bence bi internetten itopya hakkın da yazılanlara açılan konulara bi bakın derim.
İtopyanın müşteri hizmetlerine ulaşmak beyaz saray ile iletişim kurmaktan daha zor.

Siz galiba itopyanın müşteri hizmetlerin de çalışıyorsunuz yada görevli falansınız bu kadar savundugunuza göre. Bence bi internetten itopya hakkın da yazılanlara açılan konulara bi bakın derim.
İtopyanın müşteri hizmetlerine ulaşmak beyaz saray ile iletişim kurmaktan daha zor.
Hahahaahaaha güldürdünüz :) Hayır kesinlikle çalışmıyorum bizzat öğrenciyim bendeniz (burs vs de almıyorum kendilerinden) Ama insanımızın böyle konularda coşması bitiriyor beni :) Beni mağdur ettiler de siz de almayın :) O firmanın çalışanı da eve ekran kartı götürsün ekmek yerine karın doyurur belki :) Hangi firma olursa olsun bildiğim kadarıyla müşteri hizmetleri hafta sonu çalışmaz. Mesai süresi içerisinde binlerce kişilik bir yoğunluğu da hesaba katarsak şansınızı tekrar denemek yeterince basittir :) Üründe yaşadığınız problem de İtopya'yı değil üretici firmayı bağlar :) En fazla yasal hakkınız olan 14 gün iade süresini tarafınıza tanımlamakla yükümlüdürler :)

14 gün yasal süreç sonrası doğrudan iade kabul etmemeleri doğal değil mi sizce? Serviste kontrolleri yapılır ürün sorunlu ise isteğiniz doğrultusunda para iadesi/değişim yapılır.
Sistem bana geldiğinde bahsettiğim bileşende sorun vardı. Kasayı geri yolladığımda (yani 14 günlük yasal süreç içerisinde) sistemimi iade etmek için başvurdum fakat sistemler iade olamaz şeklinde yanıt vererek isteğimi reddettiler. Neymiş internet sitelerinde yazıyormuş, halbuki yasal hakkım var. Ne demek "sistem iadesi almıyoruz". Mevzuatta "internetten satılan ürün komple sistemse iade koşulları değişir" şeklinde bir durum yok sonuçta.

1567987444820.png

Aldığım sistemde zaten 6-7 tane bileşen var. Bunların 3'ünün sorun çıkarıyor olması normal değil.

Sistem bana geldiğinde bahsettiğim bileşende sorun vardı. Kasayı geri yolladığımda, yani 14 günlük yasal süreç içerisinde sistemimi iade etmek için başvurdum fakat sistemler iade olamaz şeklinde yanıt vererek isteğimi reddettiler. Neymiş internet sitelerinde yazıyormuş halbuki yasal hakkım var. Ne demek "sistemi iade almıyoruz". Mevzuatta "internetten satılan ürün komple sistemse iade koşulları değişir" şeklinde bir durum yok sonuçta.

Eki Görüntüle 436757

Aldığım sistemde zaten 6-7 tane bileşen var. Bunların 3'ünün sorun çıkarıyor olması normal değil.
Bu noktada hakem heyetine gidilebilir işte :)

Güç kaynağından ya da ekran kartından geliyorsa ses direk söküp yollarsan yenisini alırsın ya da para iadesi talep edebilirsin. Sorun olacağını sanmıyorum. Servise de gitse değişim kararı çıkar. Rahat ol.
Alışveriş için de hepsiburada ve vatanı tercih ediyorum ben. Sorunları çözme konusunda iyiler.

4.0 OC değerine stabil şekilde ulaşmada anakartın da payı var hocam. Adam haksız değil. Ayrıca neticede satış elemanı görevi o. Siz bir elbise alırken mağaza çalışanı size çok yakıştı alın deyince bir daha o mağazayı unutacak mısınız?

Hocam haklı olarak ekstra ücret verdiğiniz bir sistem sorunsuz olsun istiyorsunuz. Ama o adam test için ne yapsın içine oyun mu yüklesin? Bu sefer de bana ikinci el sistem yollandı diye yaygarayı basmayacak mısınız?
Sistemde oyun testi değil pc açıldığı gibi ses geliyor. Oyunda vs değil ilk düğmeye basıldığı an itibariyle böyle. Girip oyuna test etmesine gerek yok.

DADG2 adlı sistemi aldım oradan. Anakart arızalı, RAM ise siparişimden farklı gelmişti. Kasayı geri gönderdim değiştirdiler. Geri geldiğinde bu kez GPU'nun sorunlu olduğunu farkettim. Bu sefer GPU'yu ayrıca geri yolladım. GPU da değişti. Değişimden gelen GPU'da da aynı sorun ek başka sorunlar mevcut. Şimdi bunla uğraşıyorum ama değişim kabul etmiyorlar servise verecekmişim. Zaten 1,5 - 2 ay vaktim ziyan oldu. Bir de servisle uğraşırsam kafadan en az 3 hafta atar. Sistemi komple iade alın dedim ona da yanaşmıyorlar. Sinirden deliye dönmüştüm. Sipariş tarihim 6 Haziran ama hala elimde tam anlamıyla sorunsuz bileşenlerden oluşan bir sistem yok.

Eki Görüntüle 436756

Ben anlamıyorum bunları, tamir görmüş, iade edilmiş 2. sınıf parçaları mı kaktırıyorlar. Doğru dürüst muhatap da bulamıyorsun ki derdini anlatasın.
Benimde ekran kartım aynısından rx590 nitro+ se ne gibi bir sorun oldu acaba, pek anlamıyorum bu işlerden hazır garantisi varken bende önlemimi alayım.

4.0 OC değerine stabil şekilde ulaşmada anakartın da payı var hocam. Adam haksız değil. Ayrıca neticede satış elemanı görevi o. Siz bir elbise alırken mağaza çalışanı size çok yakıştı alın deyince bir daha o mağazayı unutacak mısınız?

Gayet stabil çalışır merak etmeyin. Ryzen'in potansiyeli belli en dandik anakartlarla bile hız aşırtma yapılabiliyor. 7000 TL'lik bütçeye 1660Ti öneriyor adam. 2060 alınabilecek bir bütçe. Ayrıca mağazada yanımda satış elemanı bulunmasını sevmem. Sırf satmak için söylenen gereksiz lafları da sevmem ve evet o mağazanın o şubesine bir daha gitmem. Sevmiyorum ben gereksiz yere pohpohlanan şeyleri. Adamın görevi senin egonu şişirip kandırıp satmak değil. Ürünlerin yerini gösterip yardımcı olmak ve müşteri almak isterse müşteriyi kasaya yönlendirmek. Her insan bir olmuyor ne yazık ki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı