İtopya iade dayatması

Bunu İtopya'nın e-postasına bakan arkadaşa anlatamıyorum. Muadil kelimesini aynı marka model olarak çeviriyor bana ve istemediğim halde iade işlemi başlatıyorlar. THH' ye başvurduk bakalım ne diyecekler ve kadar sürede yanıtlanacak.
Ürün garantili değil mi? Garanti kapsamında da İtopya yerine ürünün firması ile görüştünüz mü? Genelde bu firmalar sizi önce satın aldığınız yere yönlendirir. Siz bu durumda İtopya'nın da size yönlendirdiğini söylerseniz yardımcı olurlar. Ancak arkadaşın da dediği gibi örnek veriyorum; MSI RX570 var ise muadili olan Sapphire RX570 gönderme gibi bir durum olamıyor maalesef bildiğim kadarıyla.

Benim de başıma şöyle bir şey geldi. LG monitör almıştım 2 sene önce kuzenim için. Monitör ekranında sararma sorunu vardı. Öncelikle beni aldığım yere (İstanbul Bilişim) yönlendirdiler. Orası da LG'yi arayın deyince tekrar LG'yi aradım. Ücretsiz bir üst model ile değişim yaptılar. Bu durumda onu alalım, size Acer verelim gibi bir seçenek sunamıyorlar.

Ürün garantili değil mi? Garanti kapsamında da İtopya yerine ürünün firması ile görüştünüz mü? Genelde bu firmalar sizi önce satın aldığınız yere yönlendirir. Siz bu durumda İtopya'nın da size yönlendirdiğini söylerseniz yardımcı olurlar. Ancak arkadaşın da dediği gibi örnek veriyorum; MSI RX570 var ise muadili olan Sapphire RX570 gönderme gibi bir durum olamıyor maalesef bildiğim kadarıyla.

Benim de başıma şöyle bir şey geldi. LG monitör almıştım 2 sene önce kuzenim için. Monitör ekranında sararma sorunu vardı. Öncelikle beni aldığım yere (İstanbul Bilişim) yönlendirdiler. Orası da LG'yi arayın deyince tekrar LG'yi aradım. Ücretsiz bir üst model ile değişim yaptılar. Bu durumda onu alalım, size Acer verelim gibi bir seçenek sunamıyorlar.
Gigabyte marka farklı modeller var ellerinde Nvidia veya amd olması farkettirmiyorsa 1060 3 Gb modeli var ellerinde.

Gigabyte marka farklı modeller var ellerinde Nvidia veya amd olması farkettirmiyorsa 1060 3 Gb modeli var ellerinde.
Elinizdeki marka model Gigabyte GTX 1060 3GB olan model ise ve ellerinde Gigabyte markasına ait 1060 3GB model bulunuyorsa, İtopya'ya Gigabyte servisi tarafından talimat verilmesi gerekiyor diye biliyorum. İtopya bu durumda direkt kendisi de yapabilir bunu ama işi yokuşa sürüyor görünüşe göre.

Elinizdeki marka model Gigabyte GTX 1060 3GB olan model ise ve ellerinde Gigabyte markasına ait 1060 3GB model bulunuyorsa, İtopya'ya Gigabyte servisi tarafından talimat verilmesi gerekiyor diye biliyorum. İtopya bu durumda direkt kendisi de yapabilir bunu ama işi yokuşa sürüyor görünüşe göre.

İtopya'nın elinde Gigabyte markasının 1650 modelleri de mevcut ama teknik servisle görüşeceksiniz diyor. Teknik servis de ServisPointten gelen karar değişim/iade olacak diyor fakat stokta yok diyor. 800 TL'nin üstüne para ekleyip tekrar alacaksınız diyor bana. THH'ye başvurdum bu sefer de 15 gündür savunma göndermiyorlar :/
Edit: 1 ayı geçti buradan İtopya'yı kesinlikle tercih etmemenizi söylüyorum.

Son düzenleme:
Ekran kartımı bozulduğu için garantiye gönderdim fakat ürünün tamiri gerçekleştirilemediği için değişim yapılacak dediler. Sonra da stokta olmadığını söyleyip. İade işlemi başlattılar fakat biz iade istemiyoruz. Ürünün muadilleriyle değişmesini istiyoruz. Sitelerinde yakın performans veren ürünlerin stokta olduğu gözüküyor ama bize hala stokta olmadığından bahsediyorlar. Ürünün aldığım fiyatı 800 TL, şu an ise 2000TL. Yani iade olduğunda hem elimde ürün olmayacak. Hem de ürünü tekrar alacak paranın yarısı bile yok. Bu haldeyken bile e-posta aracılığıyla bize mağdur olmadığımızı bunun sadece bir iddia olduğunu söylüyorla. Bu durumda ne yapabiliriz?
E-postayı buraya bırakıyorum:
Ne yaptınız hocam, güncel durum nedir ? Bende ASUS VG259QM monitörümü servise gönderdim. DOA değişim belgesi ile değişim kararı verdiler. Ellerinde olmadığı ve üretilmediği için fatura tutarınca ödeme yapmak istiyorlar. Fatura tutarı 3500 TL. Monitörün şuan ikinci el fiyatı 5000 TL den başlıyor. Siz ne yaptınız, nasıl çözüme kavuşturdunuz ?

Ne yaptınız hocam, güncel durum nedir ? Bende ASUS VG259QM monitörümü servise gönderdim. DOA değişim belgesi ile değişim kararı verdiler. Ellerinde olmadığı ve üretilmediği için fatura tutarınca ödeme yapmak istiyorlar. Fatura tutarı 3500 TL. Monitörün şuan ikinci el fiyatı 5000 TL den başlıyor. Siz ne yaptınız, nasıl çözüme kavuşturdunuz ?
Fatura tutarı üzerinden iade almak zorunda kaldım çünkü kendi e-devlet hesabım olmadığından ablamın hesabı üzerinden başvurmuştum ve bana aylar sonra gelen karar sonucu başvurunun fatura sahibi tarafından yapılmadığı için talebin kapanması gibi bi şeydi ve uğraşmak istemediğimden bunu kabul etmek zorunda kaldım. Ayrıca ellerinde yok diyorlar ama genelde var ve sadece herkese aynı şeyi söylüyorlar. Kusura bakmayın aktif değildim geç cevap yazdım sonucunuzu merak ediyorum umarım değişim yapmışlardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı