İtopya iade sorunu

Süleyman Berber

Hectopat
Merhabalar, monitörüm için 15 gündür uğraşıyorum. Sıfır monitörüm resmen ölü panelle geldi. 2 farklı sistemden denedim sonuçlar aynı her türlü maili attım fotoğrafları vb. ama maillerimi göremiyorlarmış. Kapılarına kadar gittikten sonra, müşteri desteği ulaştı. Sıkıntı yok monitörde dedi nasıl yok? Dediğim de ise biz görmedik dediler. Daha sonrasın da boş bir mail geldi bana iade işlemi deyip geçiştirdiler. Teknik servise yollayalım dediler 15 gün sürer dediler, 2 aya anca elimde olacaktı monitör, istemedim. Dosyalarım ektedir sıkıntı yok dedikleri monitörün görüntüleri, ve attıkları boş mail.

dsads.jpg
eqrqwrqw.jpg
fdsfdsfds.jpg
fsafas.jpg
Adsız.png

Yaptırım yok çünkü. Cezası yok ayıplı mal satmanın. Faizle birlikte iade ederken 50 lira fazladan bişey ya verirler ya vermezler. O da 1 sene sürerse. Sürmezse firmanın cebinden ekstra para çıkmaz.
Vx 2458 mi bu

Görünen o ki pandemi döneminde firmalar daha da ilgisiz, başımdan geçen hadiseyi şöyle izah edeyim,
2 Hafta önce Vatan'dan PC topladım kasayı alırken DVD okuyucu için yer olmadığını fark edemedim
187 lira ücretle onu da eklemiştim parçaların arasına, ürünün iadesi için önce mail attım daha sonra telefonla ulaşmaya çalıştım ama hiçbir türlü yanıt alamadım, daha sonra İZMİT mağaza müdürünün kartı vardı oradan cep telefonu üzerinden ulaşıp,
-Serkan bey böyle böyle bir durum var ürününün kargo poşetini dahi açmadım ve bu ürün Antalya şube'den geldi iade etmek istiyorum ama maalesef ne mail ne de telefonla cevap alamıyorum dedim, ürünün parasının peşinde olmadığımı ve yasal iade hakkımın bu yoğunlukta sona ereceği için iade edemeyip ürünün elimde kalmasını istemediğimi söyledim, kendisi de bana ürünü hiç açmadan saklamamı ve mağaza açılır açılmaz kendisine faturasıyla beraber getirmemi söyledi
Ürün bedeli kadar bir çek yazacak kendisi mağaza hediye kuponu gibi onunla da mouse ped falan alırım diye düşünüyorum ya da klavye

Cep telefonumu kaydetti orası da komik Vedat DVD olarak kaydediyorum o şekilde hatırlarım dedi :D

Yani gerçekten yetkili biriyle konuşmadan bu tip durumlar şu dönem için zor çözülür gibi gözüküyor
Ben her zaman Vatan diyorum arkadaşlar kimse babamın oğlu değil evet bazı parçalar biraz daha pahalı olabiliyor ama samimiyetleri işinizin çözülmesi konusunda diğer şirketlere göre bir tık önde
En azından Sakarya ve İZMİT şubeleri için durum bu

Bakın başka bir örnek daha var başımdan geçen PC topladık 2 sene önce Armor serisi RX580 taktılar eve gittim aşırı ses yapıyor ve yüksek sıcaklıklara çıkıyor diye rahatsız oldum, aynı gün gidip iade işlemi yapmadan GTX 1060 ile değiştirdiler
Normal de prosedür daha uzun işliyor

uzun oldu kusura bakmayın

Neden bu ülkede bir tane adam akıllı firma yok neden sattığı malın arkasında duran yok anlamıyorum ya. Zaten bu İtopya sıkıntılı keşke almasaydınız oradan. Forumlarda İtopya'nın mağduriyet yaşattığı insanlar dolu.
Çünkü bu duruma karşı bir yaptırım yok. Hakem Heyeti firmayı kusurlu bulduğu halde parayı ödememek için kırk takla atan firmalar var. Bu şekilde davranan firmalara ceza verilirse anca o zaman direk iade almaya başlarlar. Fakat öyle bir durum yok, paranla rezil oluyorsun. Aylarca mahkeme sonucu bekliyorsun. Sonuç olarakta sen paranı alsan bile firmaya bir yaptırım yok. Firmalar da seni yıldırmak için elinden geleni yapıyor. Herkes bilinçli tüketici değil. Hakem Heyetine başvurmayan, durumu kabullenen o kadar çok müşteri var ki. O sebeple firma elinden geldiğince çamura yatar. Çünkü yaptırım yok.

Ürünü garantiye yollamanız şart. Çünkü hiçbir şirket iade etmez sadece garantisini veren firma iade tamir yapabilir. Derhal garantiye verin geç olmadan fakat direk garantiyi veren şirketle iletişime geçin. Daha hızlı çözüme ulaşırsınız böylece.

Görünen o ki pandemi döneminde firmalar daha da ilgisiz, başımdan geçen hadiseyi şöyle izah edeyim,
2 Hafta önce Vatan'dan PC topladım kasayı alırken DVD okuyucu için yer olmadığını fark edemedim.
187 lira ücretle onu da eklemiştim parçaların arasına, ürünün iadesi için önce mail attım daha sonra telefonla ulaşmaya çalıştım ama hiçbir türlü yanıt alamadım, daha sonra izmit mağaza müdürünün kartı vardı oradan cep telefonu üzerinden ulaşıp,
-Serkan bey böyle böyle bir durum var ürününün kargo poşetini dahi açmadım ve bu ürün Antalya şube'den geldi iade etmek istiyorum ama maalesef ne mail ne de telefonla cevap alamıyorum dedim, ürünün parasının peşinde olmadığımı ve yasal iade hakkımın bu yoğunlukta sona ereceği için iade edemeyip ürünün elimde kalmasını istemediğimi söyledim, kendisi de bana ürünü hiç açmadan saklamamı ve mağaza açılır açılmaz kendisine faturasıyla beraber getirmemi söyledi.
Ürün bedeli kadar bir çek yazacak kendisi mağaza hediye kuponu gibi onunla da mouse ped falan alırım diye düşünüyorum ya da klavye.

Cep telefonumu kaydetti orası da komik vedat DVD olarak kaydediyorum o şekilde hatırlarım dedi :D.

Yani gerçekten yetkili biriyle konuşmadan bu tip durumlar şu dönem için zor çözülür gibi gözüküyor.
Ben her zaman Vatan diyorum arkadaşlar kimse babamın oğlu değil evet bazı parçalar biraz daha pahalı olabiliyor ama samimiyetleri işinizin çözülmesi konusunda diğer şirketlere göre bir tık önde.
En azından Sakarya ve izmit şubeleri için durum bu.

Bakın başka bir örnek daha var başımdan geçen PC topladık 2 sene önce Armor serisi RX580 taktılar eve gittim aşırı ses yapıyor ve yüksek sıcaklıklara çıkıyor diye rahatsız oldum, aynı gün gidip iade işlemi yapmadan GTX 1060 ile değiştirdiler.
Normal de prosedür daha uzun işliyor.

Uzun oldu kusura bakmayın.

Vatan'ı bende severim evime 10 dakika uzakta şubeleri var ne zaman iade etsem anında alıyorlar belki biraz pahalı satıyorlar bazı ürünleri ama böyle muhattap bulamamaktan iyidir.

Her türlü işlemi yaptım. Babam polis İstanbul'da tanıdıklarıyla kapılarına gittiler. Monitör'de sıkıntı yok diyorlar hala. Teknik servise verebiliriz dediler. Vermeyin artık istemiyorum bana geri gönderimini yapın şikayetimi oluşturacağım dedim. Bütün kanıtlarım her şeyim elimde en geç yarın şikayetimi oluşturacağım hakem heyetine. Rezalet bir sistemleri var son alışverişimdi İtopya'dan. Kaç gün oldu hala elimde değil zaten monitör 1 gün kullanabildik. Dalga geçer gibi bir de bana "pederinin arkadaşları var burada verim mi onlara monitörü." Diyorlar. İnanılmaz insanlar. Sıfır güvenim kaldı İtopya'ya artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı