İtopya mağduriyeti

YugiPeeK

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Uçak Teknisyeni
Merhaba arkadaslar.

İtopya Bilgisayar'dan 4. alışverisimde yasadigim olayi anlatayim:

Razer Kraken tour. Edit. Aldim. Hatali urun oldugu icin iade gonderdim. Onlar da kontrolunu yapmadan servise gonderdikleri bilgisini vermislerdi. Ben de bu yuzden tuketici hakem heyetine basvurmustum, bugun de 27.02.2020 tarihinde İtopya bilgisayar teknik servis aradi beni. Urunu kontrol ettik, sorun yok denildi, tarafima gondermeye calistilar. Hatta kargoya bile vermisler, urunu gordermeyin dedigim halde urunu gondermisler. Ben de oturtmakta oldugum ilcenin kaymakamligini arayarak tuketici hakem heyeti (thh) departmanligina baglandim bilgi almak icin. Aldigim urunun hijyen urunu olmadigi bilgisini verdiler, bir de urunu tarafima gonderiyorlar dedigimde teslim almayin, alirsaniz kabul etmis olursunuz dediler. Kisaca benim gibi magdur olanlar hijyen urunu dedigi kulaklik hijyen urunu degil sadece kandirmaya calistiklari bir durum diye dusunuyorum. THH telefon gorusmemde kulak ustu oyuncu kulakligi degil mi diye sordu, evet dedim. Hijyen urunu degil, dunyanin hicbir yerinde de hijyen urunu olarak sayilmiyor zaten.

Neyse, tuketiciyiz hakkimizi gasp ettirmeye izin vermeyin lutfen, kendince bir yol yaratip urun iade almamaya calistiklarini dusunuyorum. Urunu tarafima gonderdiler, almayacağım. Siz de benim gibi magdursaniz sakin teslim almayin, alirsaniz ona gore savunma yazip THH basvurunuzun sonucunu red cikaracaklardir.

Herkes şikayet ederken siz oradan ucuz diye satın alırsanız olacağı budur. Herkes şikayetçiyken niye alışveriş yapıyorsunuz ki?
Hangi firma daha ucuz satiyorsun oradan alinir, itopya bilgisayar istedigi kadar iade almicam desin, bilincsiz tuketiciler sadece magdur olur. Sadece bi sure vermis oldugum para onlarda kalicak. Bi urun almaya karar verdigimde itopya daha uygunsa oradan alinir yine.
Arkadaslar alisveris yapmada bi sakinca yok, tuketici haklarınızı bilirseniz itopya bilgisayar hicbisey yapamaz bu paylasim alisveris yapipta magdur olunmasin diye, hakkınızı gasp ettirmeyin kandirmaniza izin vermeyin.

Siz durumu kabulleniyorsanız niye konu açıyorsunuz? Mağduriyet olmuyor bu durumda.

Magduriyet olabilirdim THH ne basvurmadiysam konu basligini onay surecinde degistirmisler. Amaç: Magdur olabilecek tuketicileri bilgilendirmek, hijyen urunu denilip iade almamalari, ve urunu tuketici Kabul ettirmeye calismalari. Galiba yaran var senin dustum, iade almamalari onlarin sucu degil senin hatan anlasilan.

Son düzenleyen: Moderatör:
@YugiPeeK Anlamak için soruyorum. Hatalı ürün olduğu için gönderdim. Demişsiniz. Hatası neydi?
İtopya kontrolünü yapmadan servise verdi demişsiniz, geri gelen üründe ne olduğunu tespit için servise vermeleri doğal değil mi? O süreçte THH'ye başvurdum diyorsunuz. Sizin başvurunuzu THH ne diye aldı, çünkü o aşamada bir ihtilaf oluşmuş gibi durmuyor da henüz.
Herkes döktürmüş yorumları ama, anlatım eksik bence. Sorunu ne ürünün ve İtopya'nın sorun yok dediği kısım ne ?

Magduriyet olabilirdim thh ne basvurmadiysam konu basligini onay surecinde degistirmisler. Amaç: magdur olabilecek tuketicileri bilgilendirmek, hijyen urunu denilip iade almamalari, ve urunu tuketici Kabul ettirmeye calismalari. Galiba yaran var senin dustum, iade almamalari onlarin sucu degil senin hatan anlasilan.
Ben kendilerinden ürün almıyorum, bir defa aldım. Zaten nedense kredi kartım çalışmıyor sitelerinde. Onun dışında, insanları bilgilendirmekse amaç sıkıntı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı