İtopya Rezaleti

• Konuyu başlatan WTC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.553
Bozuk ürün satmakla uğraşmazlar çünkü zaten hemen iadesi gelecek. Bence sana yenisini vermeyip, 700 lira daha kazanmak için yaptılar. Zaten alıcıları çok, ürün az, birkaç gün stok yok göstermek onlara kayıp yaşatmaz.
İtopya'ya sadece fiyat karşılaştırma yapmak için girerim, şimdiye kadar da kaliteli ürünlerde kayda değer indirim görmedim, ama Vatan'a rakip bir firma olması iyi, tekel i engelliyor. Alacak olsam da komplike hassas parçalar almam; SSD, kulaklık, RAM gibi basit bileşenler alırım çünkü müşteri hizmetlerinin yetersiz olduğunu bilmeyen yok.

Konuyu tam olarak okudum zaten. Ellerinde ürün olduğu halde yokmuş gibi davranıp, değişim yapmamalarına ithafen söyledim.

Ayrıca para iadesi de bir sorun zira tekrar aynı kalitede bir ürünü o iade ile alamayacaksın.
Aynen öyle. Para iadesi de insanları mağdur ediyor. Fakat zaten ben soğutucu bozulduğu gün daha iyi bir model aldım. O yüzden garantiden çıkacak olan sonuç umurumda değildi. İade edilmiş veya değişim yapılmış olması benim için önemli değil.

Anlatmak istediğim ve kızdığım nokta bu adamların insanlara kutusu açık ve bozuk dediği ürünleri satıyor olma ihtimalleri. Veya belki de bana yaptıkları gibi değişim yapmamak için yalan söylüyor olmaları.

Benim için lafta şubeye ürünü getirdiklerinden sonra, ürün internet stoğunda yok olarak güncellendi ve şubede var olarak güncellendi. Kutusu açılmış, bozuk dediler ve 4 gün sonra tekrar web stokta var olarak sisteme girildi. İnsanın hayırdır, ne ayaksınız? diyesi geliyor. Yani daha ne denebilir, bilmiyorum. Yoksa onların verecek olduğu paraya veya soğutucuya ihtiyacım yok. 3 yıl boyunca kullanmışım vadesi doldu der, geçerim. Fakat bu yaptıkları ahlaksızlığı forumdakilerin ve diğer insanların bilmesini istedim. Para iadesi konusunda işi uzatmasalar bari :) 7/14 gün içinde hesabınıza yatar dedi ama göreceğiz.

Ürünü ne kadara satın almıştınız?
1200 TL'ye almıştım.
Bozuk ürün satmakla uğraşmazlar çünkü zaten hemen iadesi gelecek. Bence sana yenisini vermeyip, 700 lira daha kazanmak için yaptılar. Zaten alıcıları çok, ürün az, birkaç gün stok yok göstermek onlara kayıp yaşatmaz.
İtopya'ya sadece fiyat karşılaştırma yapmak için girerim, şimdiye kadar da kaliteli ürünlerde kayda değer indirim görmedim, ama Vatan'a rakip bir firma olması iyi, tekel i engelliyor. Alacak olsam da komplike hassas parçalar almam; SSD, kulaklık, RAM gibi basit bileşenler alırım çünkü müşteri hizmetlerinin yetersiz olduğunu bilmeyen yok.
Ben de aynısını düşünüyorum fakat 700 TL'nin peşine düşecek, küçük oyunlara girişecek kadar alçaldı mı bu firma? İnanılacak gibi değil. Bir ürün varsa değişim yaparsın, yoksa parasını iade edersin. Müşterilere karşı sorumluluk budur. Oyunlara gerek yok yani.
İncehesap da zamanında Gaming Gecesi'nde iade ürün satıyordu. Yanlış mı, yanlış. Etik mi, değil. Ama yapılabilecek bir şey yok.
Orası öyle fakat ürünün kutusu açık olsa bile çalışıyor durumdaysa kabul edeceğimi söylemiştim. Benim için sıfır olmasının da bir önemi yoktu. Bu konuda diretmedim. Çünkü nasıl olsa 5 yıl garantisi vardı. Bir sorun olsa tekrardan teknik servise giderdim. Dibimde zaten Penta firması. Ürünün linkini paylaştım. Gördüğünüz gibi webte stokta yazaraktan, sepete ekle seçeneği tekrar aktif hale getirildi. Neyin peşinde olduklarını anlayamadım.

Bana radyatörün yamuk olduğunu ve 1 hafta içinde çalışsa da bozulacağını söylediler. Ne hikmetse 4 gün sonra o ürünü tekrardan stokta var olarak güncellediler. Yapabilecek şeyler var ama ben uğraşmam. Uğraşmadığımız için de insanları böyle salak yerine koymaya çalışıyorlar.

Son düzenleme:
1200 TL'ye almıştım.

Ben de aynısını düşünüyorum fakat 700 TL'nin peşine düşecek, küçük oyunlara girişecek kadar alçaldı mı bu firma? İnanılacak gibi değil. Bir ürün varsa değişim yaparsın, yoksa parasını iade edersin. Müşterilere karşı sorumluluk budur. Oyunlara gerek yok yani.

Orası öyle fakat ürünün kutusu açık olsa bile çalışıyor durumdaysa kabul edeceğimi söylemiştim. Benim için sıfır olmasının da bir önemi yoktu. Bu konuda diretmedim. Çünkü nasıl olsa 5 yıl garantisi vardı. Bir sorun olsa tekrar teknik servise giderdim. Dibimde zaten penta firması. Ürünün linkini paylaştım. Gördüğünüz gibi webte stokta yazaraktan, sepete ekle seçeneği tekrar aktif hale getirildi. Neyin peşinde olduklarını anlayamadım.

Bana radyatörün yamuk olduğunu ve 1 hafta içinde çalışsa da bozulacağını söylediler. Ne hikmetse 4 gün sonra o ürünü tekrar stokta var olarak güncellediler. Yapabilecek şeyler var ama ben uğraşmam. Uğraşmadığımız için de insanları böyle salak yerine koymaya çalışıyorlar.

O zaman sorun ne? 1200TL'ye almışsınız ve onlarda size 1200TL iade etmek istemiş, doğru olan bu.

O zaman sorun ne? 1200TL'ye almışsınız ve onlarda size 1200TL iade etmek istemiş, doğru olan bu.
Kardeşim git konuyu düzgün oku. Boş boş şöyle yorum yapmayın. Okumadan yorum yapıyorsunuz. İçeriği oku ondan sonra yaz. Kaç paragraf yazı yazmışım, dediğin lafa bak. Para değil konu. Biz diyoruz Edirne, sen diyorsun Diyarbakır.

İşte bana da değişim için vermeleri gereken ürün için aynısını dediler. Fakat şu an sitelerinde o ürünü güzelce satmaya çalışıyorlar. Madem bozuk neden tekrardan satışa internete koyuyorsun? Sorgulanması gereken bir durum.

Sonuçta ödediğim parayı verecekler. Beni değil de kendilerini rezil ettiler. Millete bozuk ve kutusu açılmış ürün satmaya çalıştıkları ortaya çıkmış oluyor bu şekilde. Tabii bana yalan söylemedilerse.
Hocam çoğu zaman iade ve bozuk ürünleri sıfır diye satıyorlar. Ama insanlara bu ürün iade diye belirtmeleri gerekir. Belirtmiyorlar da.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı